analize medicale

analize medicale | Autor: karinabianca

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos , am nevoie de putin ajutor... sunt foarte trista si dezamagita in acelasi timp...ca orice om mi-am facut si eu analizele medicale si bineinteles ca au aparut ceva probleme- asta in "viziunea mea" , pentru ca doctorul care le-a vazut a spus ca nu sunt probleme! sincera sa fiu, am fost putin dezamagita pentru ca nici macar nu le-a analizat bine ,doar asa in mare si-a trecut ochii...poate din cauza faptului ca era grabit nu le-a acordat importanta necesara!am venit acasa si bineinteles ca am cercetat putin pe net si am aflat ca nu-i chiar asa ...in fapt problema este ca analizele au relevat un nr. crescut de globule rosii(+5.99) si monocite(+13,2); iar MCV: -65 (marimea globulelor rosii) si MCH:-21 (media globulara a hemoglobinei) au valori sub limita normalului!toate acestea in conditiile unui VSH normal si restul indicilor de analiza in limite normale.
poate fi vorba de o poliglobulie sau altceva? va rog mult, daca ma puteti ajuta...
va multumesc
toate cele bune din partea mea si multa sanatate va doresc tuturor!
Karina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karinabianca spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Hemoleucograma se efectueaza azi in laboratoarele obisnuite cel mai adesea cu ajutorul analizoarelor automate. Acestea, in unele situatii, pot da erori, mai ales cand este vorba de indicii eritrocitari.
Daca sa ma refer strict la analizele tale as spune ca exista indici de microcitoza si hipocromie dar fara anemie (spui ca valoarea hemoglobinei este normala). Or acest lucru nu prea e posibil.
Deci medicul respectiv a avut dreptate sa iti spuna ca analizele sunt bune. Si stai linistita, le-a vazut foarte bine.Cu foarte mici exceptii, diagnosticul unei boli nu se pune doar pe niste rezultate de laborator, tocmai datorita riscului mare de eroare tehnica.
Daca insa vrei sa elimini orice suspiciune poti sa repeti hemoleucograma dar intr-un laborator specializat pe hematologie (Spitalul Fundeni, Coltea au clinici si laboratoare excelente de hematologie), unde ti se va recolta sange din pulpa degetului (capilar) si nu cel venos iar analiza acestuia se va face si de catre un medic hematolog.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karinabianca spune:

Sheannamp, multumesc tare mult pentru raspuns! asa cum si tu ai sesizat, este o situatie destul de bizara...ce pot sa spun, am mare incredere in laboratorul unde au fost facute aceste ultime analize. in plus , de cateva zile , am tot cautat prin hartiutele mele de sanatate si am gasit ultimele doua seturi de analize (respectiv anul 2005 si 2006-analize efectuate in tara)si acum mi-am dat seama , dupa ce am cercetat putin , ca am aproape aceleasi rezultateasa ca , nu stiu despre ce eroare tehnica ar putea fi vorba ...apoi , practic sunt seturi de analize efectuate in tara dar si afara -rezultate aceleasi! chiar nu-mi pot explica acest lucru...incredere am si aici dar si acasa! iti expun si tie situatia si poate imi spui si parerea ta.in orice caz , apreciez foarte mult sfatul de a reface aceste analize la un laborator specializat!multumesc tare mult!apoi ma intreb , care ar fi cauza unor astfel de rezultate si cum as putea sa le indrept, ar trebui sa urmez un tratament sau macar sa stiu ce sa evit pe viitor...of, multumesc din suflet pentru timpul si atentia acordata mesajului meu , pentru bunavointa de a ma ajuta!

in septembrie 2005 :
Monocite +11.0
RBC +6,14
MCV -66,9
MCH -21,2
restul analizelor in limite normale
in septembrie 2006:
Monocite +11,2
RBC +5,84
MCV -65,2
MCH -21,9
restul analizelor in limite normale