Mamici de ianuarie-februarie 2007 (68)
Raspunsuri - Pagina 22
gabriela_s spune:
salutare marina!!!
nu prea stiu ce sfat sa iti dau cu dormitul ca a mea e cam somnorici...in zilele in care nu vrea sa doarma,am vazut ca merge daca ii dau lapticul cald si o tin in paturica in timp ce papa,se incalzeste bine si adoarme ca un pui mic.pe urma o las la ea in patut desi doarme bine cam peste tot,patut,balansoar,in pat cu mami.in seara asta dormim la socrii,sa vad daca o sa doarma in landou,sunt curioasa...![]()
cine mai naste?????????cine mai are inca burtica????
elena nu ai nascut inca????Sa ne dai de veste...Hai,curaj la nascut,ca acus ne mutam la scutece
si apropos...mai avem 4 zile si parasim odiseea.........ma apuca asa o nostalgie
.am zis totusi ca merita sa folosesc la ceva nostalgia asta si m-am apucat sa creez ceva dragut pentru voi,pt ca mi-ati fost dragi in tot acest timp,unele chiar f dragi
.nu va mai dau alte detalii pt moment,este surpriza...va arat cand s-o incheia odiseea...hihi!
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//
criss68 spune:
Bine v-ar regasit dragi mamici si cateva burtici,
V-am citit cred in totalitate, cu mai multa sau mai putina atentie functie de cat m-a lasat Ligia. Dar sa ma bata jalea daca mai tin minte cui mai trebuia sa raspund, primeaza ultimele mesaje citite.
ylilimic, interesant subiect pt tema zilei. Sa va spun ca stiu pe cineva care vine la munca dupa mai putin de 3 luni de la nastere? O conferentiara de la mine de la facultate, a nascut inainte de Craciun - fusese la facultate pana in ultima zi, era sa nasca in masina iar acum deja vine, colegii au dat ex cu ea. E mai mare ca mine cu cca 2 ani, primul copil (ca nu a vrut mai devreme, nu ca mine) - femeie de cariera, ce mai! Doar nu credeti ca are un salariu prea mare, maxim 10 mil, poate mai castiga ceva din proiecte de cercetare.
In alta ordine de idei, eu probabil vin la mare la vara, la sf de august, inceput de sept, voi sta - daca nu se schimba nimic intre timp - in Mangalia pe str. Ion Creanga. Totul e sa nu-si vanda apart prietenii care-l detin. Depinde bineinteles si daca va fi totul bine cu bebeloanca. La plaja mergeam pana acum in Neptun aproape de vila lui Ceausescu.
Messa, si eu am ras de am pocnit la citirea mesajelor.
Na, ca acum trebuie sa recitesc ca sa va raspund, am de facut si mancare, plus ceva musafiri anuntati mai devreme.
Anis, cam cat costa un flacon de UVESTEROL (parca asa se chema). E cineva acum din Elvetia la noi si poate rugam sa caute dar sa-i dam si bani daca tot e aici.
lauraionescu, ti-am vazut pozutele, frumoasa printesica ta.
mihacarm, ce dobitoci sa nu-ti dea lapte. Mie mi-au dat de la inceput desi nu am cerut si nici nu stiau daca am sau nu lapte, ba mai mult mi-au zis ca daca nu-mi ajnge sa mai cer. Si nu numai lapte, puteam sa cer orice-mi tuna. Mi-au lasat si pudra si un unguent pt funduletul copilului, puteam sa-l iau acasa daca vroiam.
Sunt si eu de acord cu suzeta, chiar mi-ar place daca copilul ar vrea-o mai des. Cand o doare burtica isi inghesuie pumnii in gurita, parca ar vrea sa-i bage pe amandoi, si incepe sa-i suga- e tare dulce.
Cred ca in sfarsit am inceput sa produc mai mult lapte, ii fac de doua ori pe zi si formula, dar mai niciodata nu a apucat sa manance tot bibe. Ma bucur ca prefera sanul, ca eu nu as avea rabdare sa-i dau cu lingurita cum m-a invatat la spital. Insa pentru asta trebuie sa mananc si nu am sanse sa slabesc prea curand ca sport nu pot face deocamdata in primul rand din cauza cezarienei dar nici lapte nu prea produc daca fac efort chiar si moderat. Ufffffffffff!!! Cine mama naibii zicea ca slabim imediat dupa nastere? Sigur ca s-ar putea dar sacrificiul nu merita. Evident ca prioritate are fetita dar eu daca ma mai vad mult asa ajung la nebuni. Nici haine nu vreau sa-mi cumpar pt dimensiunea asta, am doar o pereche de pantaloni din timpul gravideniei (din luna a 7-a) si probabil mai am fuste de cand am fost candva la fel dar nu vreau sa constientizez ca am ajuns de unde am plecat. Iar cand imi mai vad si strambaciunea aia de operatie... sa nu va spun ce ma apuca. Atata ca unde s-a vindecat complet nu se mai vede nimic.
Aseara nu stiu ce a patit mandra mea ca adormea (destul de greu) si la scurt timp se trezea in plansete. Nu parea sa o doara nimic, nu ii era foame. Am urmarit-o si parea ca viseaza, se sperie si daca se trezea singura incepea sa urle. Asadar am dormit cu ea aproape in brate. Cum tresarea ii luam manutele sa ma simta sa sunt langa ea si e in siguranta. Astfel a dormit toata noaptea, pana la 7 cu o mica intrerupere la 2 jumate. I-am dat sa suga dar cum eu noaptea sunt f somnoroasa nu i-am dat nici sab simplex, nu am schimbat-o si nici nu stiu cat a supt ca am adormit inaintea ei cred.
La noi e f ger, -7grd, nu am scos-o azi din casa. Ieri am scos-o un pic pt ca nu stiam cat e de ger.
monu, dar desteapta foc bona ta, de unde ai cunoascut-o? Nici o educatoare care munceste cu atatia copii nu castiga atata, ba chiar nici profesoarele nu au asemenea salariu si crede-ma ca au ceva bataie de cap. Eu nu as da atata nici daca i-as castiga la loto. Eu as da maxim 5 mil cu conditia sa-mi faca si menajul!!!! Sunt o zgarcitanie, asta e, dar daca sunt altii care dau acesti bani evident ca bonele si-o iau in cap
v-am pupat, s-a trezit copila
criss & Ligia Elena
ylilimic spune:
adela - rosiile ma astept sa le primesc in cazul in care am atins o coarda sensibila vis-a-vis de Adriana Iliescu.
monu - mie la mangalia 5 mil si mi se par mult,in conditiile in care bona nu sta decat cu copilul 7-8 ore. Era de asteptat ca la BUc sa se ceara mai mult, insa nu inseamna ca sunt de acord cu ele. Despre timp si coordonarea activitatilor ce sa-ti spun? Deocamdata bb mananca atunci cand Matei se joaca, si Matei nefiind un mancacios ar putea sa rabde si o zi intrega
. Mi s-a intamplat sa fie amandoi la masa, si cu o mana il tin pe bb la san si cu una il indop pe Matei in scaunelul lui de masa, sau bb la san si cu cealalta mana, deshid butelia, aprind aragazul, incalzesc laptele, il torn in bibe si il dau copilului inainte de nani. M-am obisnuit sa fac foarte multe cu doar o mana inca de la Matei... Imi amintesc ca el a plans foarte tare pana la 5 luni, si pe la 3 luni l-am pus in marsupiu si am gatit mancare cu el acolo (doar ceapa am taiat-o fara el). Astazi sunt si mai buna de atat! ![]()
La noi iesitul afara nu se potriveste...dar cumva o scot eu la capat si cu asta. Abia astept sa se incalzeasca...
katy - vrei sa regret ca nu am fetita?
In plus nu stiu de ce, dar ma bucur ca faceti botezul pe 4 martie de ziua mea!
E valabil si pt maryela 
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Messa spune:
a propos de subiectul zilei... eu am sa fac si asa, si asa, adica ma duc si la munca, stau si cu copilu' - avantajul de a avea propria firma (si la 2 strazi distanta de casa) este ca ori poti lucra de acasa ori poti lua copilul la firma, ca parte si din plimbarica zilnica... eu am mers deja cu ea la firma, o plimb cu carutul vreo juma'de ora, pe urma intru in firma, o hranesc, doarme, eu lucrez, dupa care se trezeste, o hranesc iar, o schimb si plecam iar cu carutul o juma' de ora, dupa care intram in casa si continuam somnul si eu mai lucrez ceva pana la masa urmatoare si uite cum trece ziua si am si plimbat copilu', l-am si hranit, am si stat cu ea la povesti si am si lucrat bine de tot... impac si capra si varza. La mine munca nu e ceva ce sa consider munca, de fapt... imi place mult meseria mea (sunt grafician, "munca" mea e o joaca din care ies si bani, ideal) si practic cand lucrez ma si distrez, ma si relaxez... bine, la mine s-a nimerit sa fie asa, nu stiu cum ar fi daca as avea de lucrat ceva ce nu m-ar relaxa sau care m-ar obosi sau plictisi (de exemplu, nu as fi suportat sa fac contabilitate sau programare...).
Liudo, si eu binecuvantez pompa aia de nas, si o mai si cheama ca pe fi-mea

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Catalina spune:
Eu am luat si ulei Sebamed, i-as da cu din ala. Ma gandesc sa il pieptan inainte sa baie sa se faca cojite din alea si dupa aia il spal si dupa aia il dau cu ulei Sebamed (sau de masline, care o fi mai bun ...).
Lilisor cred ca si noi venim la mare. Nasa lui Matei adora Mangalia si acolo merge si cred ca vom incerca sa mergem impreuna mai ales ca m-am impaunat toata ca "am io o prietena acolo". O sa ne reperezi repede, dupa o zi de plaja se face noapte cand ne dezbracam. Sunt bucuroasa sa vad ca Matei ma mosteneste la faza asta, cum zicea si Marina.
Cat despre intorsul la serviciu ... eu sunt una dintre cele care vor renunta la placerea de a-i vedea fiecare miscare a copilului pt a se reintoarce la serviciu. Pentru ca sa faca copilul diverse miscari si sa creasca, tre sa manance. Ca sa mananace mama tre sa presteze ca altfel nu se poate. La noi salariul meu e cel mai mare si si asa nu stiu cum ne vom descurca fara el de luna viitoare cand mi se termina si postnatalul. Am pus niste bani deoparte dar ... .
Nu e vb de plictiseala aici, chiar cred ca o sa bocesc pe rupte cand o fi sa ma duc la munca dar ... chiar nu se poate.
Adriana Iliescu? Sa ma ierte Dumnezeu dar eu nu am decat un cuvant: bleah! Dati si la mine cu rosii, na!
Monu, caaaaaaaaat?????????? 8 mil cu tine in casa? A deci inseamna ca io sub 10 cu mine la munca sa nu ma astept. Pai in cazul asta ce iau pe mere dau pe pere .. . Liuda, iarta-ma tu cat ii dai la bona ta minune, daca nu sunt indiscreta?
Maryela, vad ca Matei a facut superbine kk azi. El care se scremea de nu mai putea ca sa faca ... azi cred ca a facut in somn ca m-am prins cand era lipit de funduletul lui saracu. Mama aiuristica ce sunt! I-am dat cateva gurite de ceai (musetel - mai mult- anason si chimen - facut de mine) inainte de masa.
E vreo crema speciala de dat in cap la bb cu ea, aia de care zici tu de la Sanosan?
Monykk cred ca e penurie de bone bune. Io am dat de mult shfara in tzara si nu se arunca nimeni ... .
Gabriela recunosc, ai mare dreptate. Daca am renunta la cate ceva probabil s-ar putea sa stam acasa cu bebe. Ne-am obisnuit cu un lux de care ne putem dezvata. Desi in momentul asta consider ca ma voi duce la munca in iulie cand am zis, exista o mica portita, daca nu gasesc o bona de care sa fiu total multumita si sa am incredere in ea 100%, voi ramane acasa cu aia 6 mil si voi incerca sa muncesc asa cu ziua, mai o traducere, mai o meditatie ... ce pot, orice. Numa sa nu ma puna la goblen ca nu ma pricep ... Doar ca daca nu ma duc in iulie, adio serviciu. Nu ma dau afara direct, dar nici nu sunt obligati sa imi tina postul ceea ce sunt sigura ca nu vor face.
Hai ca fi-miu azi si-a mai bagat o masa. Sa imi bag io picioarele. S-a sculat mai devreme ca de obicei si a urlat din 3 in 3 ore ca ceasul. Ca dupa ce toti imi zic ca mananca mult ... . Bai, abia ce zici ca ai reusit sa ii faci un program si il da peste cap ... . Ma batea gandul sa ii dau ceai in loc de lapte la o masa dar ce, parca il mananca ... .
Hai pupici.
TERBITZA spune:
Salutare, mamici, bebici si burtici!
Noi suntem bine, astazi am implinit o luna( inca nu imi vine sa cred)si
va multumim tare mult pentru urari!
BB Letitia e taare mancacioasa si cumintica, plange doar cand mai are dureri de burtica insa le tratam homeopat.
Eu nu am timp nici sa mananc ziua, motiv pentru care a cam scazut productia de lapte si a trebuit sa luam completare, Nan1.Fac mari eforturi sa va citesc insa nu mai reusesc sa scriu.
Nu reusesc sa ma hotarasc ce vaccin sa facem si tot citesc postarile voastre in speranta ca ma voi lumina.
Va pup si sper sa va scriu mai des decat pana acum!
Maryela spune:
Catalina eu ziceam ca am crema de corp de la Sanosan si nu pot sa-i dau cu ea in cap..Intrebam daca e vreun ulei special sau...
Am auzit si eu ca ceaiul de musetele tare bun pentru facut kk da` cine sa-l bea ca bebe al meu se stramba cand ii simte gustul, il arunc afara imediat. IN schimb Baby Drink-ul il bea de nu se poate...de, e mai dulce...
Ylilimic -un
si de la noi si..petrecere frumoasa..:)
Eu cred ca e mult 8 milioane pentru cineva care nu face nimic chiar si pentru Bucuresti. O prietena de-a mea a avut o bona de la nu stiu ce agentie . Ii dadea 6 milioane( anul trecut)si facea si curatenie fata, calca.Asta in timp ce statea cu cel mic, fiindca mami era la serv.
Va pup tare, ma duc sa pap...a facut sotul tochitura..![]()
Marilena si cel mai dulce bebe, Mihnea -Gabriel( 24 ianuarie 2007)
laura ionescu spune:
raspund si eu la tema(ele) zilei
suntem PRO SUZI- dupa cum o dovedesc si pozele, ba chiar taica-su a invatat-o sa si-o tina in gura cu manutza, fiindca suzi e cam mare (sau e fetita foooarte mica). nu-i reuseste tot timpul, dar se straduie
referitor la munca- eu sincer abea astept sa ma intorc. mi-e dor de colegii mei si de ce faceam. imi place munca mea! nu dati cu roshii... imi iubesc copilul cu disperarea, dar cred ca mai mult de 6 luni nu pot sa stau acasa, ca ma omoara monotonia si imi mucegaieshte creierul.
Laura si Eva (11.ian.2007)
poze cu Eva
Catalina spune:
Laura, nu cred ca da nimeni cu roshii pentru ca toti cred ca sunt de acord ca o mamica implinita (chestie care include si cariera) este o mamica mai buna decat una blazata si plictisita. Si eu am super colegi la munca si de-abia astept sa ii revad. Mi-au fost alaturi la multe si sunt adevarati prieteni. De asemenea imi place mult ce fac si cred ca ruperea rutinei, faptul ca iesi din casa si vii la bebe apoi te face sa fi nitel mai fresh in relatia cu el. Bine, asta vreo doua trei zile pana iti vine sa cazi lata ca tu vii dupa o zi de munca la 6 seara si bebe te ia de noua. Dar ideea e frumoasa. :)
Io sunt dupa 2 ore in prezenta socrilor. Mi se pare absolut incredibil cum dupa 7 ani in care nu am mai crezut ca vom avea un copil primesc sfaturi de genul "nu il legana, lasa-l acolo" "nu vorbi lasa-l in pace" si discutiile s-au purtat despre mancare (90%) si Basescu (10%). Sau poate a avut si Matei 1%. Oricum orice fac nu fac bine asa ca ... nu stiu la ce ma mai agit.
Am incercat si eu sa fiu subtila, i-am zis ca dupa ce stau toata ziua singura cu copilul si pana acum nu l-am omorat, vine seara ta'su si incepe sa imi spuna ce gresesc. Dar eu nu ma refeream numai la el. O fi inteles?
Culmea e ca ne ajuta f mult si chiar ne sunt parinti adevarati, doar ca e cam ciudata de cand s-a nascut asta micu. Sau poate m-am ciudatit eu de tot.
Concluzia cu datul cu ulei pe cap, am inteles ca si voi dati inainte. O sa ii dau inainte de baie, si apoi la baie il frec pe cap asa usurel. Dupa aia nu il mai dau cu nimic.
Pupici ca plange
afibebe spune:
BUNA FETELOR SI FELICITARI PT BEBEI.
Am si eu o intrebare.Imi spuneti si mie de unde pot sa-mi procur o trusa de epidurala?
eu sunt din sibiu si aici mi s-a spus ca trebuie sa-mi duc eu trusa.dar in sibiu nu e de gasit in nici o farmacie.
Va implor dati-mi un raspuns.
Stiti o farmacie oriunde in tara de unde o pot cumpara si cat costa o trusa si daca e suficient o trusa.
Doctorita mea e de acord sa-mi faca epidurala dar trebuie sa mi-o procur eu.A mai facut dar nu am cunoscut pe nimeni care sa fi facut epidurala in sibiu.
va rog mult ajutati-ma sunt disperata.
va pup si aveti grija de bebei.
anca -sibiu