cosmarul bebelusilor
dragi mamici si burtici..ce sa mai fac eu cu bebe meu mic de 6 luni??
in ultimul timp plange in somn,cateodata trage cate un tipat de sar 7 metri in sus sau geme si mi se rupe sufletul,nu alta.
Toata ziua e vesel si zambaret,cred ca plange in medie o data pe saptamana,nu il streseaza nimic,nu sunt zgomote puternice,atmosfera in casa mea e frumoasa si armonioasa,sta in majoritatea timpului cu mine si eu am grija de el ca de ochii din cap ,ne jucam si radem toata ziua,in fine nu il sperie nimic si totusi in ultima vreme are un somn agitat,nu tot timpul dar suficient cat sa ma faca sa apelez la experienta voastra.
ma gandesc ca e vreun vis urat..dar ce ar putea visa el la 6 luni??ca i s.a terminat sticla cu lapte??
sau poate ii dau dintii ca are puncte albe pe gingia de jos dar ziua,in afara de 3 degete in gurita si saliva multa nu da semne de durere.
in rest e sanatos tun,dolofan si vesel.
a mai patit cineva asa?
o mamica ingrijorata tare
Raspunsuri
Reliana spune:
Draga Anca,
Gândeste-te ca si bebelusii, la fel ca si noi, vad lucrurile ziua, apoi împresiile sunt procesate de creierasul lor, pe timpul noptii si în somn!
Nu e neaparat sa fie vazut ceva înspaimântator si apoi sa viseze! Problema e ca micutii nu pot exprima în cuvinte ceea ce-i nelinisteste, si se manifesta diferit de la caz la caz. Cassy, spre exemplu vorbeste(pe limba ei) în somn, uneori râde sau zâmbeste si uneori îi turuie guritza de zici ca-i fica lui Einstein:))
Astfel ca, nu-ti face probleme...poti sa-l mângâi usurel pe capsor si sa-i soptesti ca mamica lui e lânga el si ca nu-l va parasi, asa ca nu are de ce sa-i fie teama!
Va pupam si va dorim somn usor si fara tipete!
Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci când vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16
mamica dulce spune:
Reli multumesc frumos de sfat,bine ca e normal..si Marc al meu rade in somn de cand era un bot de cateva zile si cum spui tu mai si gangureste dar mi se rupe inima cand tipa sau geme.
sper sa se linisteasca cu varsta,bine totusi ca nu e extrem de frecvent si apoi se linisteste cand il mangai.
somnic dulce la toti bebeii
Yasmine spune:
De vreo 2 saptamani avem aceleshi probleme, de ex. intr-o noapte s-a trezit de 2 ori, odata numai scancind, a doua oara tzipand shi plangand cu lacrimi, de a udat cearceaful. Am intrebat pediatrul shi mi-a zis, ca ori a visat urat, ori e din cauza unui puseu de creshtere, zice ca bb simt, atunci cind cresc brusc, durere, shi de aia mai pot plange in somn.
Corinna
MLDiana spune:
Nu mai imi aduc bine aminte dar pe la 6 luni incepe sa aibe memorie episodica ,deci nu cred ca ajunge sa visesze ceva.De ce tipa in somn?nu stiu, dar probabil ca este ceva trecator mai ales ca nu se repeta in fiecare noapte.
Lidia ,Tiara si David D.
acs spune:
Draga mamica dulce :),
Nu-ti fa probleme!
Asa s-a intamplat si cu bebelusca mea, dar pe la 7 luni (sau asa-mi aduc aminte). Tipa noaptea-n somn, uneori chiar si ziua. Si se agita in somn, probabil visa (alteori zambea atat de dulce... ). O luam in brate si-o leganam putin, apoi dormea pana dimineata. Si dupa cateva saptamani a incetat cu plansul noaptea, la fel de brusc cum a si inceput.
E-adevarat ca ma cam stresam si ma duceam de 4-5 ori pe noapte sa vad daca e bine :), dar a trecut.
Somn usor copilasului si mamicii lui,
Manuela
mirela.mustaciosu spune:
Si cu Tudor patim asta de cand era foarte mic. Dar il mangai pe cap si vorbesc cu el in soapta ii spun ca e mami langa el, el se intinde si ma ia de gat cu manuta (in somn, fara sa se trezeasca si fara sa dea semne ca m-ar fi auzit) sau ma ia de mana, ma pupa (tot fara sa se trezeasca), uneori intredeschide si ochii sa se convinga ca sunt acolo, zambeste si adoarme la loc. Cred ca viseaza, totusi, nu da semne ca ar avea o suferinta. Ceea m-a convins ca viseaza a fost faptul ca vorbeste in somn si uneori gesticuleaza (da din cap sau din manuta). Cred ca asta e cea mai buna solutie de a-l linisti, sa vorbesti bland cu el si sa simta ca e mami langa el. Multa sanatate si vise frumoase!
Andruska spune:
Si noi am patit la fel. Mai ales vara era destul de agitat - probabil de la caldura
Eu ii spuneam seara o rugaciune langa patutul lui (de cele mai multe ori Inger, Ingerasul meu)si incercam ca in fiecare duminica sa il impartasesc.
Dupa o luna si jumatate, scancetele erau deja uitate.
Somn usor si sa dormiti cu ingerasii si voi si bbnei vostri,
Andra si bb Andrei