extensie incompleta membrana amniotica
fetele, ieri am fost la eco morfologica de 14 saptamani si iosup a zis "extensie incompleta a membranei amniotice", si nu stiu ce inseanma. abia sapatamana viitoare ma duc la doctor, pana atunci sunt ca pe ace. stie cineva ce inseamna?
multumesc mult :)))
Aylin, 14+
Raspunsuri
lilidana spune:
aylin,la eco morfologica de 20 saptamani,mi s-a pus acelasi diagnostic si mi s-a explicat ca poate sa fie ceva foarte grav sau ceva simplu,fara complicatii.Medicul-ecografist avusese paciente din ambele categorii.Mi-a spus ca e devreme sa se pronunte in cazul meu,dar ca sarcina trebuie urmarita foarte bine ecografic.
Atunci eram in Romania si peste 2 saptamani am zburat spre Canada,unde m-am stabilit.Si aici mi s-a pus acelasi diagnostic "amniotic band",sau brida amniotica.Daca cauti pe google afli mai multe,dar te anunt ca te sperii.Eu am fost disperata cand am aflat ce poate sa se intample cu copilul (amputare de membre,degete,aderarea la fata sau cap,etc).
Norocul meu este ca aceasta banda e localizata in partea stanga superioara a uterului,este subtire si flexibila si nu l-a afectat deloc pe bebe.Daca este cartilaginoasa,ea poate actionna ca adevarata sabie asupra fatului.
Sper ca nu te-am speriat,sper sa fie si la tine o forma simpla si sa nasti un bebe sanatos.
Documenteaza-te pana la intalnirea cu medicul tau si pune-i toate intrebarile posibile.
Succes!
"Numai prin dragoste inima se transforma in imn"
aylin_tarcan spune:
multumesc mult de tot pentru raspuns! mi-e si frica sa ma documentez, pentru ca sunt destul de paranoica! merci mult inca o data!
Aylin,
15+ 
cristinamaria spune:
Aylin nu stiu ce inseamna extensie incompleta a membranei amiotice insa brida amiotica cum spunea Lilidana am si eu insa se pare ca n-a avut contact cu bebe! Daca despre asta e vorba nu cred ca e asa grav! Discuta cu dr tau pt ca Iosup are obiceiul sa exagereze!!
Sanatate tie si bebelului si te astetam cu vesti bune!!
cristina
30+
aylin_tarcan spune:
cristinamaria, merci si tie pt raspuns. intrebarea mea este daca este acelasi lucru cu brida amniotica, pentru ca mie nu mi-a pronuntat iosup cuvintele "brida amniotica", a dictat asistentei lui chestia aia cu extensia membranei. l-am intrebat ce inseamna, mi-a raspuns "ca sincer inseamna exact ce se aude". am intrebat daca e grav si a raspuns ca asa am venit cu ea. nu a spus nimic mai mult. era pus pe glume din cate mi-am dat seama. nu a parut speriat, nu m-a speriat nici pe mine, practic nu a avut nimic de comentat. insista sa ii zicem numele la care ne-am gandit....
fetele si sper sa imi treaca stresul asta ca imi vine sa ma arunc de pe cladire
Aylin,
15+ 
lilidana spune:
aylin,nici mie nu mi-a pomenit medicul din Romania de brida amniotica.Denumirea a fost exact ca la tine,altfel nu as fi recunoscut-o.
Si nu te panica,ti-am spus ca poate fi inofensiva,dar nu e de ignorat.Trebuie foarte bine urmarita.
Discuta cu medicul,nu te framanta inainte,el e cel mai in masura sa-ti spuna ce aveti de facut.
Iti tin pumnii sa fie totul bine.
"Numai prin dragoste inima se transforma in imn"
aylin_tarcan spune:
am venit cu vesti, daca mai citeste cineva. nu e brida, nu e absolut nimic anormal. sacul amniotic creste si se extinde pana cand atinge corionul, si se lipeste de el. acea extensie a sacului amniotic nu era inca completa, drept urmare amnionul si corionul nu se lipisera inca.
Aylin,
15+ 
carpatina spune:
Aylin, ma bucur pentru tine! Sa fiti sanantoase amandoua! 
8+
http://bd.lilypie.com/xO2Zp1.png