Mamici de iulie-august 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 16
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by jeni71
Buna seara !
Ce zi agitata ati avut azi, ce discutii contradictorii..............
Samadhi condoleante, imi pare rau, dar capul sus, fii tare si gandeste-te la bebe.
Bine ai venit si sarcina usoara 2peu!
Oricum va fi greu la nastere si daca nastem normal si daca facem, cezariana, dureri tot vor fi. Insa nu va ganditi de acuma inca atata amar de vreme la ce-o sa fie si cu cine o sa nasteti. Sincer eu la prima nastere nu am vazut prea mult doctorul pe acolo. Moasa in schimb are un rol hotarator. Ea venea mereu si-mi spunea ce bine ma dilat si ce dureri bune am, de-mi venea s-o impusc si ma rugam sa-mi faca cezariana. Doctora a venit doar cand m-a dus in sala. Si la cumnata-mea la fel a fost. Asa ca.............moasa e de baza pt nasterea normala. Iar la cezariana doctorul stie cand sa va programeze functie de evolutia sarcinii. Sincer, nu are rost sa va stresati nici cu povestile cu toaleta de dupa. Exact cum a zis cineva pe aici, chiar imi era bine dupa ce ma spala tanti acolo jos, ca eu nu puteam de firele interne si externe sa ma misc prea natural. La nastere fetita mea a avut 4.650 kg si 61 cm deci ganditi-va ca am goblen jos ca minunata aia de dcotorita nu m-a taiat si m-am rupt din fata pana in spate. A durat mai mult cusutul decat nasterea. Insa cand mi-am vazut fata mi-a trecut tot. Nu va speriati de pe acum cu ce-o sa fie si cum o sa fie. Nenascuti nu raman bebeii nostri, sanatosi sa fie ca restul le ducem noi pe toate.
Vai, cat am scris, sper ca nu v-am plictisit.
Am mai intrebat da nu mi-a raspuns nimeni-mai pateste cineva ceva de genul: noaptea sa i se usuce efectiv nasul si sa se infunde? Nu-s racita, doar noaptea am problema asta?
Jeni15+
![]()
wow, ce fetita mare ai scos!! felicitari, ca nu-i de colo. of, un copil mare e destul de greu de apreciat chiar si ecografic, asa ca exista riscul sa apara si astfel de "surprize".
despre nas...e "normal" sa fie asa in sarcina, din cauza progesteronului. nu au toate gravidele, dar se poate.
despre vasul cu apa pe caloifer...eu prefer un prosop umed, pentru ca in apa calduta din vas se pot inmulti foarte repede bacteriile care se pot "evapora"(ca sa zic asa
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
CarlaV spune:
Oops, daca schimb apa in fiecare zi si daca pun apa rece nu e OK? Calorifer nu am dar as atarna un prosop maaaaaaare si ud pe langa pat pe undeva.
Carla,
20+ 
karligutza spune:
Andutzy am crezut ca citesc in carti SF! zau! stiti vorba aia: "bai, nene!" daca imi facea mie asa ceva, cred ca o plesneam pe asistenta! cum naiba? ea nu era femeie? eu le zic "scoancse" la astea care sunt nasoale din orice privinta! si inteleg ca erau 3 scoancse care practicau asa toaleta "lauzelor"? doamne-fereste! trebuia sa va opuneti clar la "foarfeca groazei"! asta era trecut in normele metodologice de aplicare a legii spalaturilor la putzulica? OHHH GOD! cred ca le plesneam pe toate! sa se spele ele asa si dupa aia pe mine! cum de n-ati avut curajul sa comentati in fata lor? mai bine o chem pe mama sa ma spele ca o afla ea cumva cum tre sa faca, ca nu cred ca e mare teorie! doar si ea a fost lauza!
ar trebui sa fim FERME atunci cand nu ne place ceva sau cand cel putin nu consideram o practica medicala prea "ortodoxa" ca sa zic asa! ca doar nu sunt asistentele "mistress" si noi "sclave"!
va pup fetele!
karligutza,
sapt.21
karligutza spune:
CarlaV pe bune! cred ca as fi fost foarte indignata si ma dadeam jos de pe masa! Acum imi vine si mie sa rad de ce-am scris ca parca am fost un pachet de nervi, dar sustin in continuare tot ce-am zis!
offfffff... mai e o vorba: ras 

cu plans 

... puncte-puncte!
etc!
vom vedea noi cum ne comportam atunci! sa ne rugam sa avem putere si pentru bune si pentru rele!
karligutza,
sapt.21
Simo78 spune:
sunt perfect de acord cu voi cum ar trebui procedat in cazuri din astea. dar ganditi-va ca situatia nu e normala, deci reactiile nostre vor fi altele. posibil ca unele dintre noi care suntem "razboinice" in mod obisnuit, sa nu avem putere de reactie atunci, iar altele mai "molcute" sa devina niste fiare! si apoi, mai ales la prima nastere, tot ce ni se intampla e PRIMA DATA, evenimente noi etc....situatia in sine e deosebita....sper sa ne putem pastra sangele rece si sa putem sa facem tot ce e mai bine pentru noi.
Simona
16+
Mara/Matei
poze
CarlaV spune:
Aveti dreptate amandoua. Oricum, m-am amuzat grozav imaginandu-mi cum te-ai fi dat jos de pe masa bombanind la asistente ![]()
Eu sunt destul de razboinica de obicei cand e vorba de lege, drepturile mele si sanatate, insa cand doctorul acela infect m-a consultat fara manusi, pur si simplu n-am avut nici o reactie. Mai mult decat atat, am realizat acest lucru abia acasa, intr-o discutie cu sotul, "deruland" filmul. Nu stiu ce aveam, parca eram hipnotizata, si macho-man-ul respectiv chiar nu este genul meu
Tocmai de asta va dau dreptate, eu nu mai sunt sigura pe reactiile mele intr-o situatie noua si stresanta.
Ma intorc la hartiile mele, imi vine sa le dau foc, noroc ca nu suport fumul
. Ma dor si ochii de mor, cu toate ca am LCD, ma doare si fundul de stat pe scaun cu toate ca am d'ala directorial, ma doare si ceafa de atata zgait in monitor... Gata, m-am descarcat, plec, va pup
.
Carla,
20+ 
karligutza spune:
Fetelor cred ca Mioara2004 petrece 3 zile inainte de ziua ei si 3 zile dupa! dar acum ar fi cazul sa mai apara pe aici. Absenteaza cu motiv, clar, dar macar o feliutza de tort virtuala ar fi buna si pentru noi
... Mioaraaaa!!!! nu papa tot tortul!
si hai aici fuga sa inchinam si noi un paharel de sampanie 
asadar LA MULTI ANI !!! si sa fii sanatoasa, fericita si iubita! tu, bebitza si toti cei mai dragi tie!
iata si un buchetel de floricele de la noi

karligutza,
sapt.21
Simo78 spune:
upsi! e ziua Mioarei? 

LA MULTI ANI! frumosi si sanatosi!
JADI cand ai timp, poate faci o listuta pe prima pagina cu sarbatoritele lunii, ca pe mail-ul comun se intra mai rar. e o idee.
Simona
16+
Mara/Matei
poze
karligutza spune:
da, a fost pe 18 february! si lipseste de pe 15... m-am uitat in condicutza!! 

de cand am lipsit si eu mai mult si am promis ca nu mai fac, stau si in prima banca
ca o paracioasa mica ce sunt!
oricum acum e asa tarziu si tortul nu cred ca ni-l primim in seara asta! deci tre sa avem rabdare sa se intoarca Mioara! pana atunci va doresc o noapte frumoasa alaturi de iubi vostri!
... 

karligutza,
sapt.21