Despre Tocolitice / Partusisten

Despre Tocolitice / Partusisten | Autor: Lauraa

Link direct la acest mesaj

De trei saptamani sunt pe tocolitice (contractii timpurii si cicatrice de cezariana slabita).Cervix ok,6 cm). Prima saptamana am stat in spital, de doua sunt acasa si iau mai departe tocolitice, 4 pe zi. Azi la control (CTG) iar au aparut contractii si mi-a marit doza la 6 pe zi. Pentru doua zile. Problema e ca astea imi dau palpitatii,imi tremura mainile,puls accelerat,etc. Cine si ce experiente are,cum se calmeaza omul? Exista ceva leacuri pentru linistire,is ca un tren de agitata cand iau mai mult de 4 pastile pe zi...

Laura cu
LARA si
Surpriza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Laura,

eu am luat doar 3 pe zi, si cu mai putine efecte secundare. dar cand imi faceau gynipral in perfuzie eram si eu f agitata. nu prea ai ce face; noua ne mai dadeau in spital diazepam dar eu il ascundeam si nu-l luam..ca in afara de faptul ca dormeam aveam contractii la greu si cu el si fara.
pulsul nu trebuie sa depaseasca parca 120; in rest cica-i bine sa fie crescut ca atunci isi fac medicamentele efectul.
vezi ca se gaseste un medicament experimental, pt contractii, ff bun. ceva de genul ca faci o data o perfuzie si vreo sapt nu mai ai nevoie. ceva cu A...eu nu l-am putut procura, dar stiu pe cineva care si l-a luat din austria.
sarcina usoara si cat mai putine contractii!!!

Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Buna,

Si eu am luat gynipral si tremuram de la el de numa. De o saptamana mi-a schimbat tratamentul si m-a trecut pe Nifedipin. Dupa ce am cautat pe net de mi-a venit rau am gasit cateva articole in care se arata ca e indicat ca si tocolitic (el fiind un medicamnt pentru hipertensivi in fapt).
http://www.ionchannels.org/showabstract.php?pmid=8134077

De la Nifedipin nu am nici un tremur, nik si efectul tocolitic e ok. Nu stiu daca medicii de acolo accepta intrebari si sugestii, poate incerci .

Ca o paranteza eu urmaresc pe BBC un serial cu medici, si intr-unul dintre episoade se confruntau cu iminenta de nastere prematura pe care au oprit-o cu Nifedipin... asta daca crezi ce arata prin firme.

Medicamentul de care spunea Gio s-ar putea sa fie Atosiban...

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 28+

Fasolica din burtica si Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

eimotto da asta e, mi-am amintit.

Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Laura, nu ma pricep, insa iti doresc sa stea bb-lina cat trebuie la caldurica si tu sa nu mai ai probleme! Numai bine!

Mergi la inceput