Dentist pentru copii mici

Dentist pentru copii mici | Autor: genusa

Link direct la acest mesaj

Pe fetita mea a durut-o rau o masea noaptea trecuta.
Am fost cu ea la urgenta si se pare ca este vorba de o carie urata care i-a macinat dintele pe dinauntru.
Vreau sa incep tratamentul la un doctor bun si care sa stie sa se poarte cu copiii mici(2 ani jumatate).Va dati seama ca celei mici nici prin cap nu ii trece sa deschida macar gura.
Voi unde mergeti cu cei mici?

Multumesc mult de ajutor,
Numai bine,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

As vrea sa readuc in discutie acest subiect. Daca aveti experiente pozitive la dentist cu copii micuti as vrea sa ni le impartasiti, eventual sa faceti o recomandare. Din pacate avem nevoie de un dentist pentru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Eu am fost cu fetita mea la German Dental (prin Dorobanti), cand ii erupeau maselele prea greu - a stat cu gingia umflata o luna. Plus ca are un dintisor in plus si vroiam sa intreb si de asta. Foarte dragut cabinetul, cu jucarii, colorat, etc. La fel si personalul, dar am asteptat juma de ora cu toata programarea. M-a costat 50 lei consultatia - uitat in gura, e totul ok, faceti radiografie cand apar dintii definitivi.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

"De ce mergi la servici?" "Ca sa castig banuti." "De ce?" "Ca sa luam mancare si haine si jucarii." "De ce?" "Ca sa cresti mare si sanatoasa si fericita." "De ce?" "Ca sa poti merge la gradinita si la scoala si intr-o buna zi sa te trezesti si tu de dimineata in fiecare zi si sa mergi la servici."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Foarte bun subiectul.
Exista doctor cu metoda? Adica sa reuseasca sa-i deschida copilului gura daca acesta nu vrea? Si sa mai stea si cu ea deschisa?
Doar eu stiu cat m-am chinuit pentru un exsudat faringian si pana la urma tot tinuta de nas a deschis gura...ufff.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Si eu imi doresc tare mult sa cunosc un astfel de stomatolog la care sa-mi stea baiatul. Din pacate avem mici probleme si ne-am chinuit tare rau cand am fost la consult. Nu mai spun ca trebuie si tratament, dar nu-i chip sa-l fac sa stea linistit!
Poate mai are cineva experiente cat de cat placute cu dentistul, care sa ne mai sfatuiasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Are cineva experiente cu dintisori plombati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiai spune:

Eu am un baietel, ce-i drept mai mare (are 4 ani), cu care am fost la dentist la un cabinet in Drumul Taberei, undeva pe langa Billa.
D-soara doctor este f. priceputa si rabdatoare; a avut destul de mult de lucru insa fiu-meu merge cantand la dentist :d
Tot dansa ne-a spus ca exista o metoda de protejare a dintilor definitivi prin aplicarea a ... nu stiu ce pe ei. Pana va fi cazul o sa ne mai interesam despre ce este vorba si daca exista si efecte secundare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

Nu sunt din Bucuresti, dar vreau sa va spun ca eu merg cu gemenii la denstist inca de la varsta de 2 ani.La noi nu este un dr. stomatolog pentru copii asa ca merg la Timisoara (110km).
Nu am avut de ce ma plange pana acum de dr. Prima consultatie, pe mine, m-a plictisit. Cred ca jumatate de ora s-a jucat cu gemenii, i-a plimbat cu scaunul,i-a lasat sa apese pe butoane, dar ce nu i-a lasat sa faca. La final le-a dat baloane. Stie cum sa se comporte cu copii. Baietii mei au si maselute plombate, au stat foarte cuminti.
Caria nu le-a curatat-o cu aparatul dentar ci cu un instrument ca un carlig.

Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS(15.09.2005) si RARES(13.12.2007)www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

La noi nu exista stomatolog "special pentru copii"
In mod normal orce stomatolog trebuie sa stie (si sa puna in aplicatie)citeva tactici simple astfel incit copilul sa aiba incredere in el:
Sa-l ia de mina si sa-i arate aparatele cu care lucreaza explicindu-i cu simplitate cum o sa utilizeze pe fiecare ditre el !
sa nu-i fie frica de instrumente !
Bon
copilul meu e mare are 7 ani
prima data am fost la dentist la 6 ani
nu pentru ca avea nevoie
ci pentru
PRIMUL CONTROL DENTAR
asa cum se obisnuieste aici dar
avea si un pic de tartru
si i-a curatat tartrul
poi am revenit
Saptamina trecuta la
al doilea control regulamentar
PENTRU A VEDEA DINTII DE ADULT CUM CRESC !
Doctorita mai intii a stat de vorba cu el
ia aratat citva lucruri(instrumente)
apoi ia explicat
cum o sa-i curete tartrul fara ca el sa simta ceva!
Totul foarte calm cu rabdare si cuvinte pentru un copil mic !!
Acum i-am descoperit si o carie mica pentru care mergem saptamina viitoare
si vad ca nu zic nimic ,totul este OK
Bafta si
Multa sanatate la copilasii vostrii

http://alliancecarpatique.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Eu am fost cu baiatul cel mare de 4 ani la Vevetdent, in spate la tribunal. Este acolo o domnisoara pedodont cu f. mare rabdare. cei drept nu are cabinetul pictat si nici clowni, dar dr si asistentele sunt dragute si au multa rabdare. Este cam scump, in medie 90 ron plomba dar al meu copil a stat sa ii plombeze cca. 7 masele. Depinde mult si de copil daca coopereaza dar pana nu incercati nu aveti de unde sa stiti.

mpopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

La Policlinica Eforie gasiti stomatologi de copii.

Eu am dus fetita si am fost foarte multumita. Este adevarat ca a si stat cumintica. Nu a zis nici " pas " de s-a mirat si dentista.
Nu a avut de pus o plomba, ci i-a scos un dinte de lapte care nu-i cazuse, desi cel definitiv ii iesise.

Sa va spun cum am procedat eu pt a nu-i fi frica de dentist :

Stiam ca, la un moment dat va trebui sa ajung cu ea la dentist si am luat-o cu mine o data la stomatoloaga mea.

I-am spus : " Ai vazut, am stat linistita, doctora a terminat repede de plombat maseaua si am putut merge in parc. "

A tinut minte.

Pt ca a stat atat de cumintica la dentist i-am cumparat o carte de povesti cu printese, frumos colorata.

Edit : consultatia si tratamentul sunt gratuite daca aduceti adeverinta de salariat si aduceti copie dupa certificatul de nastere al copilului.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput