se intoarce in somn pe burta

se intoarce in somn pe burta | Autor: Mugur

Link direct la acest mesaj

De cateva zile Alex(pe 10 face 5 luni) se intoarce frecvent pe burtica si isi tine capul sus ca un pestisor. Ba chiar se taraste si inainteaza uneori chiar si un metru. Problema este ca nici in timpul noptii nu sta linistit.

Pana acum il puneam la 22.30 pe spate si dormea bustean pana la 9, 9.30 dimineata. De cateva zile, in timpul noptii se intoarce pe burta si adoarme imediat cu nasul bagat in saltea. Ma trezesc, il intorc cu fata in sus si peste un timp este iar pe burta. Sambata m-am trezit de vreo 7 ori. Mi-e frica sa nu se sufoce cu nasul in saltea! Ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mugur, bun venit in club. Fie-mea face exact la fel. Intre timp (2 sapt sa zic) parca a mai invatat sa intoarca capul pe laterale dar inca o mai gasesc cu fata in saltea. Vezi ca e un subiect postat de mine mai jos, ceva cu somnul pe burtica sau pe spate si am primit ceva mesaje de incurajare.
Pana atunci rabdare multa si pupici lui Alex

Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Voi dormiti la fel?
Daca da, aveti raspunsul.In general daca undoarme asa inseamna ca unul dintre parinti doarme in aceaiasi pozitie.
Se pare ca asa ii face placere deci nu va faceti probleme.
Incercati sa nu folositi perina si sa nu aiba multe jucarii in patut si salteaua sa fie tare de buna calitate, cearceaful de asemenea daca se poate sa fie cu elastic sa nu iasa usor.
Acum peste vara poate ar fi bine sa nu-l acoperiti, puteti sa-i da-ti inca o vestuta pe el sa-i tina de cald la spate.
Un sfirsit e un inceput...

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

nu-ti face griji. e mare acum! daca sta prea mult cu nasul acoperit, chiar daca e in somn, o sa vezi (daca stai sa-l urmaresti) ca in momentul in care are un disconfort, se misca si isi cauta pozitia comoda.

vezi ca exista subiectul deja,

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

si Andrei face la fel de vreo luna (deci tot pe la 5 luni) si pot spune ca a devenit pozitia favorita. imagineaza-ti ca si in parc, in carucior, se intoarce pe burta si sta asa uitandu-se in stanga si in dreapta de parca-ar fi un periscop. si noi eram disperati la inceput, dar ne-am convins ca atunci cand nu mai poate respira intoarce singur caputul, asa ca ... nu-ti face (prea multe) griji.
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Tot de pe la 5 luni a inceput si Ana sa isi schimbe pozitia in somn. O culcam pe spate si imediat se intoarce pe burta sau pe o parte si isi pune manutele sub cap si picioarele unul la gura si unul intins in spate. Noaptea cand mai plange dupa suzeta o cautam prin patut. Noroc ca are sac de dormit ca nu ar mai sta deloc acoperita.
Cred ca la 5 luni sunt destul de mari sa se intoarca daca pozitia le creeaza disconfort.

Pupici.

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

baiatul meu care are fix 6 luni si e un ditamai vlajganul fortos..el nu se intoarce in somn deloc,cum il pun asa doarme toata noaptea...e ok?
ziua se misca el mult dar din pozitia pe spate pana la cea pe burta....efectiv nu imi amintesc sa o fi facut in fata mea.
Doctorul spune ca bebele e perfect ..hmmm..poate nu l.am stimulat eu indeajuns,asta o fi motivul?
Daca il pun pe burta se ridica de la talie fara probleme,se intoarce pe o parte..ce sa zic ziua e tot ok dar noaptea doarme dus.
v.am ametit de tot ,iertare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

Aseara i-am facut baita cu colacul in cada si masajul de dupa si a adormit in timp ce termina ultimele picaturi din biberon. L-am culcat in patutul lui si pe la trei noaptea mi s-a parut ca Alex e cu fata in jos si m-am trezit speriat, l-am luat si l-am intors dar cand m-am uitat mai bine il intorsesem eu cu fata in jos... el dormea dus...
PS: noi si Alex dormim cu lumina stinsa iar Alex are patutul langa al nostru.

Mergi la inceput