Ce mai gatesc japonicile.(5)
Raspunsuri - Pagina 7
nikole spune:
quote:
Originally posted by pineapple
nikole am cautat si eu odata tarate. Am gasit intr-un shop mai cochet cu produse alimentare la raftul cu faini, aveau o colectie bogata acolo, inclusiv malai , se numeste gurahamu kona deci faina graham, si la explicatii scrie faina de grau macinata mare. Nu e tarate, ca alea sunt numai coaja, dar se apropie. Eu am luat-o pentru paine, e buna, si mai folosesc uneori si pentru masti de fata.
Dolphin am vazut ce bunatati si ce bentouri frumoase faci
Daca ati vorbit de salata, eu in seara asta fiind singura am mancat o salata mare de rosii, daikon, ceapa noua, tofu, cu dressing de otet, ulei, maioneza, sare. Combinatia tofu rosie mi-a amintit de casul romanesc...
pineapple si fetita Mirai (21 octombrie 2005)
Pineapple, multumesc mult!
Merg maine in cautari, sa o vad cum arata imi dau seama daca e ce imi trebuie mie sau nu.Eu o vroiam pentru un tartament ptr. stomac, nu stiu daca ar merge faina asta, trebuie sa o studiez intai.
vacanta Filipine
vavanta Brasil
19+
hanako2004 spune:
buna dimineata va-ti trezit japonici??
cine vine la cafea cu mine?
astazi mam trezit cu o pofta de coltunasi ...un ma duc sa cumpar branza si sa -mi fac poftele.....
fetelor parca maine se fac sfintisori nu?sau ma insel?
daca da sa ma apuc si eu sa fac sfintisori yamiyami
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
hanako2004 spune:
heii japonicice faceti ?nu trece nimeni azi pe la bucatarie?macar asa un aisatsu ceva!
fetelor mam uitat pe calendarul ortodox (pe net)si pe 9 este 40 de sfinti...deci stiam eu ceva...trebuie s afacem si noi ca am o
va pup o zi frumoasa
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
timi_melinda spune:
Japonicilor , LA MULTI ANI de ziua femeilor , sa dea D-zeu ca aceasta primavara sa ne aduca numai bucurii si multa fericire ...
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]
mihocyan spune:
Uffff......v-am gasit in sfarsit.....!Greu cu pasokonul asta! In primul rand salutari la toata lumea si LA MULTI ANI de 8 martie!
Pai fetelor sunteti sensei ati scris zeci de pagini cu retete, asa ca, astia incepatori(ca mine) va multumim din suflet.Promit ca ma apuc de citit si de gatit, bineinteles, dar de maine ca azi cica ma sarbatoreste de 8 Martie si am liber de la bucatarie, mancam in oras !
Hai sa va zic ce am gatit ieri (nu mai scriu si cum se face ca banuiesc ca stiti deja): asari miso supu, tofu to keiniku no itameru(tofu si carne de pui) si gariku salmon.
A doua,cea cu tofu, cred ca am gresit-o putin ca a iesit tot un fel de supa, dar am fost iertata ca sunt novice
hanako2004 spune:
la multi ani de 8 martiesi sa fiti fericitenoi astazi am sarbatorit.ne-am facut de cap ..si acum seara avem yasumy la cratitavom sarbatori afarala noi sunt doua aniversari o sarbatorim si pe cea de la casatorie
si cu ocazia asta o vom face lata
va doresc o seara frumoasa
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
nikole spune:
LA MULTI ANI dragi japonici,sa fiti iubite,sanatoase sa va bucurati de samurashii vostri si multa multa intelegere si caldura incase sa aveti!
Hanako onegai, fie-ti mila si spune-mi si mie cum se fac coltunasii ca mi-ai facut o pofta...nu am mai mancat din liceu daca ma crezi, asa ca pls nu ma ignora!
Eu nu am nimic de mancare,decat iahnie de fasole, desi frigiderul e plin ca mai nainte am facut cumparaturile, asa ca dau o raita prin paginile din urma sa vad ce as putea gati si eu.
Pup fetele
vacanta Filipine
vavanta Brasil
19+
hanako2004 spune:
nikole cum nu ..pai suntem la bucatarie si ne dam sfaturi si sa ne ajutam
COLTUNA CU BRANZA
500gr faina
un farf de lingura de sare
1 ou sau doua
mod de prep
pui faina in bol pui sarea si ouale batute si pui cate putina apa
si incepi sa framanti...pana se face o coca...(sa nu pui multa apa)
decat foarte putina ...nu stiu un gramaj exact de apa ....dar trebuie sa fie putin mai tare ca daca e moale no sal poti modela.....
dupa ce lai framantat il lasi 10-15 minute la odihna
dupa care il imparti in doua..si incepi sa intinzi aluatul cu sucitorul..pana iese o foaie fina....si o tai patratele sau o decupezi cu paharul ....intre timp pui o oala cu papa si putin sare la fiert
cat fierbe apa tu incepi sa umpli coltunasi..(cu branza dulce,sarata,dulceata..sau cartofi fierti sau cu carnea,,,etc)dupa ce ii inchizi bine apasand cu furculita..apa cand da deja in clocot
pui cate 3-4 in oala si lasi pana coltunasul se ridica la suprafata
dupa ce so fier le scoti cu paleta..le pui in castronel cu putina margarina..si poti pune deasupra ..ori zahar ..ori smantana...
cam asta e
sper sa fi inteles..noi in moldova asa ii facem..nu stiu din ce parte esti insa sper sa se potriveasca la gust....
bofta buna
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
okusan spune:
quote:
Originally posted by hanako2004
nikole cum nu ..pai suntem la bucatarie si ne dam sfaturi si sa ne ajutam
COLTUNA CU BRANZA
500gr faina
un farf de lingura de sare
1 ou sau doua
mod de prep
pui faina in bol pui sarea si ouale batute si pui cate putina apa
si incepi sa framanti...pana se face o coca...(sa nu pui multa apa)
decat foarte putina ...nu stiu un gramaj exact de apa ....dar trebuie sa fie putin mai tare ca daca e moale no sal poti modela.....
dupa ce lai framantat il lasi 10-15 minute la odihna
dupa care il imparti in doua..si incepi sa intinzi aluatul cu sucitorul..pana iese o foaie fina....si o tai patratele sau o decupezi cu paharul ....intre timp pui o oala cu papa si putin sare la fiert
cat fierbe apa tu incepi sa umpli coltunasi..(cu branza dulce,sarata,dulceata..sau cartofi fierti sau cu carnea,,,etc)dupa ce ii inchizi bine apasand cu furculita..apa cand da deja in clocot
pui cate 3-4 in oala si lasi pana coltunasul se ridica la suprafata
dupa ce so fier le scoti cu paleta..le pui in castronel cu putina margarina..si poti pune deasupra ..ori zahar ..ori smantana...
cam asta e
sper sa fi inteles..noi in moldova asa ii facem..nu stiu din ce parte esti insa sper sa se potriveasca la gust....
bofta buna
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
mai HANAKO draga mea mi ai faut o POOOOOOOOOFFFFFFTAAAAAAAAAAAAAAAA
de inghit in sec trimitemi si mie virtual macar cand o sa mai gatesti,
la fel ca si NIKOL rasfoiam putin mesajele din urma ca nu mai stiu ce sa mai gatesc
vad ca toate japonicile sunteti AS in bucatarie eu mai putin
dar ma straduiesc invatand de la VOI
O PRIMAVARA FRUMOASA TUTUROR !!!
oficial mi -e bine!
nikole spune:
Hanako, sa-ti dea D-zeu sanatate, mamaaaa ce pofta am abia astept sa mananc, mai acusi ma apuc sa ii fac.
Acum ca ai detaliat mi-am adus aminte cum facea si maica-mea, desi nu prea am stat eu pe la bucatarie langa ea...si uite acum!!!
Sunt din partile moldovei si exact asa se fac cum ai zis tu.
Un lucru nu mai tin minte si vreau sa te intreb:umplutura(maica-mea facea numai cu branza dulce) nu trebuie frecata cu nimic?adika:ou,zahar, esente vanilie ?ca parca imi amintesc ca era cam galbuie umplutura aia....
draga mea multumesc mult
vacanta Filipine
vavanta Brasil
20+