Mamici de iulie-august 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 25
Luna1 spune:
Cate bordeie atatea obicee. Mie aici mi-au spus ca atat timp cat e masaj de relaxare a muschilor si nu exercit presiune asupra bebeului si zonei respective e chiar preferat. Cel putin in cartulia mea chiar spune sa te relaxezi cu astfel de metode.
Bine ca esti bine, Oana, asta conteaza, probabil tie nu iti prieste. Mie mmmmm, il stresez si pe sot si am de gand sa ma mai duc si la masaj profesional.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
15 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
karligutza spune:
Jeni eu cred ca alocatia copilului de 200 ron o vei lua oricum; acei 800 ron sunt compusi din alocatia de 200 ron si sprijinul de crestere de 600 ron daca ai contributia la CAS la zi timp de nush cate luni in urma.. 10, 12... aici nu mai sunt sigura. Insa, cert e ca orice copil are alocatie de la stat. Cei mici pana la 2 ani(3 ani cei cu handicap) au 200 ron, cei peste aceasta varsta doar 25 ron lunar. Asta da gluma din partea conducatorilor nostri, nu? Cum creste bebe si are nevoie de mai multe, cum scade alocatia! ROMANICA! asta e!
karligutza,
sapt.21
karligutza spune:
Simo78 ce baietel destept! dar sub paturica erau numai ciorapei albastri? 

karligutza,
sapt.21
jeni71 spune:
Karligutza da cei 200 ron cred ca ii iau, practic ii pierd pe cei 600. Asta e, sanatos sa fie bebe si eu !!!!!!!!!!!!!
Maine ma duc sa iau rezultatele pt TT si toxo repetata. Am un ghimpe de emotie, mai ales ca TT nu mi l-au facut corect.
Am doua probleme, zona din jurul nasului efectiv imi e coji, era uscata si inainte, acum e jale, iar a doua este nopatea efectiv mi se infunda nasul si nu pot sa respir , dar am citit aici la odiseea sarcinii in 40 de saptamani, la saptamana 15-16 parca ascrie de chestia asta cu nasul.
Ioana75 cum esti, ce faci, ce face domnisoara Miruna ?
Jeni
15+

Simo78 spune:
HEHEHE
nu cred ca lesinul are legatura cu masajul. eu am lesinat deja de doua ori si nu ma masase nimeni. plus ca daca nu mi-sr face iubi masaj la spate in fiecare seara cred ca as muri de dureri de spate.
mami de Anya unde ai disparut?
Simona
15+
Mara/Matei
poze
karligutza spune:
fetelor, mie mi-a zis medicul de familie ca nu-i rau cate un masaj, doua, exercitii facute fara gafaieli, fara chestii bruste sau fortate! insa, mi-a atras atentia asupra "cremuitului" pe burtika! mare atentie cum apasam sa intre crema in piele si cum rotim degetelele pe burtica, nu rapid si nu presat! pentru ca atunci putem sa il determinam pe bebe sa vrea miscare si sa inceapa contractiile! mai ales in perioada de dinainte de nastere chiar, trebuie lucrat cu crema cu foarte mare atentie ca sa nu declansam noi nasterea!
zicea chiar ca in unele spitale, moasele fac acest masaj pe burtica, ciupind usor de burtica pentru a-l trezi pe bebe si pentru a-l determina sa se indrepte catre "iesire".
in rest, eu va doresc tuturor sa va simititi bine cu sau fara masaje, insa oanabbb asa cum a zis si luna1 cerceteaza o posibila anemie in sarcina, lipsa de fier, lipsa de ceva... impreuna cu medicul bineinteles! succes si sanatate! 

karligutza,
sapt.21
LuciaZ spune:
LuciaZ s-a prezentat la raport:
Astazi pt prima data am simtit niste intepaturi in zona ovarului stang, dar nu foarte dureroase. In rest, am scapat de greturi si am inceput sa mananc cam mult. Cred ca tb sa incep sa am grija la ce mananc ca altgel o sa iau proportii prea mari. Vina o poarta colega mea de birou care a inceput sa ma indoape cu dulciuri ca nu cumva sa poftesc si sa nu mananc. Pana acum m-a indopat cu mere, desi eu nu prea pot sa le mananc...da` ai cu cine te-ntelege?
Pupici pe burtici ca a venit sotul si tb hranit
13+
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea
before-after spune:
sunt o leaca panicata( din nou...)
triplul test!!!!!
eu cand am fost la eco pt pliul nucal (12-13 sapt), mi-a scris foaia pt triplul test cu indicatorii de la acea eco.
triplul test in schimb, il fac abia in sapt 16-17, si am auzit diverse variante:
1. eco tb in aceeasi zi cu testul de sange, sau intr-o zi apropiata
2. se coreleaza datele cu eco de la 12-13 sapt.
la voi cum a fost?
CarlaV spune:
Hop si eu! Sunt franta de oboseala dar sunt multumita. Am fost prin magazine sa cautam o masina de spalat cu uscator si acum am adus-o acasa. Bebelina cred ca s-a asezat cumva pe osul sacral, ca am niste dureri cand merg...
In alta ordine de idei, am gasit un sejur in Tunisia pentru sfarsitul lunii martie. Totul e OK, hotelul, conditiile, chiar si pretul, vor fi peste 25 grade, singura problema e ca mi-e frica de avion. Si nu pentru ca m-as simti rau, ci pentru ca vreau sa ajung sa-mi vad copilul si nu stiu daca merita acum riscul. Pe de alta parte, avionul e mult mai sigur ca masina, si cu masina merg zilnic. Oricum, si dupa nastere tot cu copilul as pleca, asa ca, daca acum ar insemna sa riscam pentru toti 3, la fel va fi si dupa aceea. Voi ce ziceti?
Carla,
20+ 
jeni71 spune:
Before-after , si eu maine imi iau rezultatele la TT, insa sunt stresata ca nu mi l-au facut bine. In afara de varsta exacta a sarcinii si greutatea mea altceva nu m-au intrebat, si mai intra in ecuatie o serie de alti factori. Si de asta ma cam stresez. Oi vedea maine la rezultate. Bafta !
Jeni
15+