Piticlonti de iulie - august 2004 (213)
Raspunsuri - Pagina 20
kim222 spune:
Lia am inteles!
Anca cind mai apari..poate-mi povestesti si mie cit de mult ...cam in ce forma..si in ce limba comunica Bia...
AncaMaria spune:
Salutare!
In primul rand sanatate la piticii bolnaviori si pupici multi mamicilor stresate...
Olivia, sunt pe aici, am de lucru dar nu am nici un chef si mai trag cu ochiul la ce mai scrieti..
Bianca vorbeste mai mult in engleza... desi noi vorbim cu ea numai romana acasa, cred ca ii copiaza pe copiii de la gradi.. leaga cuvintele la genul "I want Barney", "foame Bianca", "Bianca prinde mami" "asta nu place", dar propozitii mai complicate nu face... una peste alta, nu imi fac probleme, isi imbogateste vocabularul incet incet...
aa, si am citit faza cu Luca cum zice go away mami, si Bianca exact la fel imi zice (bine, cateodata :)), face o instructie cu mine de nu se poate, cu ta-su nu prea...
I-am mai cumparat cd-uri cu Dora the explorer si repeta dupa ea cuvinte,, stii cum sunt de genul "say after me: river, mountain, yellow valley etc.."... la inceput numai se uita dar nu zicea nik..
Bianca nu stie culorile, mai sunt pitici care nu le stiu?... am incercat sa o invat dar fara succes, parca nu ma asculta..
Alice, am auzit ca ai bairam cu soacra week-endul asta... distractie placuta:)
Gabi, am citit vestile bune cu care ai venit dupa a doua vizita la doctora aia importanta... bine ca si-a revenit (doctorita)... si ma bucur din suflet pentru voi.
Papa, tot bolnavi sunteti? 
Carmen, unde vad si io pozele din italia..
Pupici tuturor,
kim222 spune:
Anca multumesc...Uka amesteca limbile...desi noi ii vorbim in romana..Dar nu asta era problema mea..Vroiam sa stiu daca face propozitii...sau alatura doua cuvinte...pt ca Uka nu prea ..dintr-un oarecare motiv:)))
De numarat..nu am stiut in ce limba sa-l invat...si l-am invatat in romana
...pina la 5...Acum se pare ca a invatat ceva si la cresa...Si iese ceva de genul...ten, nine, unu ,doi...![]()
Culorile..la fel nu am stiu in ce limba s-o fac...Deci teoretic stie ,dar practic..nu le recunoaste...ci spune mecanic ce-i vine in cap...in ultimul timp ..totul a devenit ..red:)))
Mai spune-mi cind mai ai timp si chef...
AncaMaria spune:
Cred ca nu ai de ce sa-ti faci probleme, doar ai vazut ca poate sa zica si mai multe cuvinte legate cand are chef, plus ca lor le este greu totusi, trebuie sa inteleaga amandoua limbile... si asta fara sa le explice cineva ca asta se zice asa in romana si asa in engleza... noroc ca la varsta asta prind din zbor...
asa, si mai stiam ca fetele vorbesc mai repede decat baietii... oricum, Bianca nu prea s-a grabit, ea a vorbit de mult dar fara inteles..
Io am o nedumerire cu a mea, stie cum se numesc casetele video fara sa se uite la carcasa / poza... deci habar nu am de unde stie (clar nu stie sa citeasca
)... ma minunam cu taica-su intr-o seara ca tot gasea casete imprastiate prin casa (fara carcasa edvident) si stia cum se numesc... noi ne uitam crucis..
Ce planuri mai aveti pentru anul asta...mai plecati in Ro sau se amana? Al meu sot ar vrea sa mearga dar bugetul e cam redus dupa iesirea in Mexic, oricum, eu am zis ca atata timp cat stau aici, banii nu-i mai arunc sa merg acolo in vizita.. daca ma hotarasc sa plec definitiv e alta poveste.. dar altfel nu mai am ce cauta, e pacat cand sunt atatea locuri frumoase in lumea asta de vazut... dar la noi e mai usor, ca nu prea mai avem familie acolo..
kim222 spune:
Anca multumesc din nou..vroiam doar sa mai compar cu cineva..desi nu se fac in pricipiu astfel de comparatii
...
De plecat plecam...sigur...dar zau ca nu stim cind..depinde de mai multe..Am mai multe in cap...Dar nu ne zoreste nimeni...totul se calculeaza!![]()
Vrei sa zici ca va bate gindul in viitorul indepartat sa va repatriati??? Nu-mi spune ca si voi!![]()
In ceea ce ma priveste pe mine...toate rudele mele sint in Ro sau Europa...
Un we placut!
edit..io tocmai ce m-am speriat...a fost un mic cutremur..dar pt ca am fost in plin epicentru..mi-a cam stat inima ![]()
roberta04 spune:
Buna dimineata!
La noi e ger de crapa pietrele, la ora 6 erau -20 de grade, asa ca azi stam cuminti in casa.
Am vazut Gorodica mica la zapada, am fost si noi ieri, am facut si poze, le descarc mai tarziu.
Ooooups, OLIVIA, cutremur, asta e spaima mea No.One, mi-e frica de lucruri pe care nimeni nu le poate controla!
CARMEN, sincer, nu stiu, noi iar suntem atunci la un targ, daca e vremea mai calda, Matei pleaca la socrii mei si atunci venim amandoi, daca nu, nu am nici o sansa.
LIA, cam scumpe vaccinurile astea!!! Sa ne spui daca au avut efecte secundare ca noi ne-am chinuit cam rau doua zile dupa vaccinul de la stat!
Aseara, Matei era din nou caldut si apatic, nu voia absolut nimic si l-am pus pe picioare cu o bucatica minuscula de Algocalmin (stiu ca e contestat, nu i-am mai dat, dar dupa Panadol sau Nurofen nu am vazut imbunatatiri) si o lingurita de Peritol + o compresa inghetata tinuta vreo 5 minute cu forta pe piciorul lui umflat si fierbinte. Azi vad ca nu se mai plange de picior, aseara l-am atins cand l-am schimbat si a plans cu suspine.
ALICE, tocmai mi s-a anuntat si mie soacra (v-am zis ca la noi e chestia asta saptamanala, de nu mai vine nimeni in vizita in week-end la noi, ca nu o suporta pe doamna)
.
roberta04 spune:
Poze cu ursuletul meu la zapada:
http://new.photos.yahoo.com/gabrielab_ro/album/576460762390312953/photo/294928804247339030/12
vrabiuta spune:
buna dimineata
roberta - super pozici! multa sanatate lui matei!
ufff... ce de copilasi cu reactii secundare la vaccin. incep sa ma ingrijorez si eu.
in privinta pampersilor am decis ca deocamdata sa nu revenim. astazi a fost tare simpatica lia pui - dupa ce i-am tot zis ca trebuie sa mearga la olita imediat cum ii vine sa faca pipi, azi a zis: fac pipi! nu stau o ola ca sa scap pipi pe mine..."
si asta nu de la noi a auzit.
stie cineva daca a nins la breaza?
un weekend frumos tuturor!
Dorsilia spune:
buna!
pana-n momentul de fata nu am remarcat nici un efect secundar al vaccinurilor, mai vedem pana deseara.
azi am inceput din nou cura cu fier la Andreea. sper sa aiba efect.
ma asteapta o zi full de gatit, curatenie, cumparaturi si copilasi, asa ca pana maine nu cred ca mai pot intra
Mitzu, cum mai sunteti?
santé tuturor
rain spune:
pupam toata gasca !
iar n-am avut timp de net ...oare de ce
? asa stau uneori si ma gandesc ca am ajuns mai rau ca robotii, nu stim decat munca si cam atat ...dar n-avem de ales!
special am intrat sa la urez la toti puiutii sanatate multa multa !!!!
am vazut si pozele de la ieshi, sint invidioasa, atat i-am povestit moatzei despre zapada, oameni de zapada, saniutza ...iar noi n-am avut decat trei fulgi toata iarna, dar si aia rahitici, poate ajunge ninsoarea si pe la noi!
a facut si Andreea vaccinul saptamana trecuta (vineri) si n-a avut nici o reactie, eu mama denaturata dupa vaccin am dus-o la gradinita pentru ca aveam f multe de rezolvat in ziua aia, a plans ea ca nu vrea la gradi, dar nu aveam alta solutie ...n-a facut temperatura, iar la piciorus a avut vreo doua zile locul ala intarit si mai caldut, apoi a trecut si asta, asa niste emotii aveam ...ufff, bine ca am scapat!
iar acum pentru ca motzulina doarme, vreau sa citesc si eu putin, sa continui relaxarea, de azi am inceput sa merg la masaj, am zis ca macar o data pe saptamana merit si eu o ora de masaj ...nu pot sa va zic cum a fost, divin
!