Mamici de martie-aprilie 2007 (22)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Buna fetelor,
Multumesc ca m-ati primit printre voi.
Intr-adevar nu sunt bune agitatia si supararile in perioada asta, eu am ajuns sa stau acasa din cauza lor, am avut catevazile superagitate la lucru si am finalizat prin a avea dureri in partea de jos a burticii (foarte mari, nu prea am dormit in noaptea aceea), am fugit imediat la Dr. si mi-a spus ca totul e ok deocamdata dar nu mai am voie sa ma agit daca nu vreau sa grabesc nasterea. Asa ca ... concediu prenatal.
Felicitari noilor mamici.
Doina si BB Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor! Sotul meu lucreaza si azi si din plictiseala fac macaroane cu branza si stafide.

Eu sunt bine. Parca sunt mai linistita dupa ce m-am intors aseara de la doctor. Mai ales ca nu nasc saptamana viitoare (cel putin in principiu). Azi am mai avut 2 contractii dis de dimineata. Or fi de la controlul de aseara. mai fetelor voi va mai tineti de prostioare cu sotii? Ca eu chef as avea dar dupa controlul de aseara nu stiu dc m-as mai simti bine. Dar vedem poate incercam week-endul asta.

KMI78- eu una nu mai simt cand sughite bebe. Ma gandeam ca tb sa fie ceva de genul cum mi-ai descris tu si imi amintesc ca simteam acum vreo 3-4 saptamani dar acum nu mai simt. Oricum e tot cu capul in jos si aproape fixat in bazin din ce mi-a zis medicul.

CAMITU- despre prelevarea celulelor stem si folosirea lor a fost o emisiune ieri sau alaltaieri pe B1. Si prelevarea costa 1500 euro plus ca pp niste arnjamente. Deci pentru cele interesate chiar tb sa stiti dinainte. Si la noi ar mai fi o problema din ce-am vazut eu. E greu sa le folosesti dupa. Sunt putine bolile care se trateaza asa la noi ca nu au conditii pentru asta. Parca Irinel si Monica prelevasera, nu? Oricum ideea e f buna.

ANCRIS- felicitari inca o data pentru bebe. Sa fiti sanatosi si voiosi amandoi. Imi pare rau ca ai trecut prin atatea dar bine ca s-a terminat cu bine.

Lergat de dr MIRANDOLINEI nu stiu ce sa zic. Dc e CORINA GRIGORIU.. poate chiar nu a putut ajunge ca eu una auzisem numai lucruri bune despre ea. Chiar ma gandeam sa o aleg pe ea dar nu stiam pe nimeni sa ma recomande, apoi au inceput problemele mele cu sangerari etc si cum dr mea a intervenit repede am ramas la ea.

Cam asta ar fi tot.

pentru fetele care nasc zilele astea sau saptamana viitoare.
37s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Ancris bine ai venit acasa.....imi pare rau ca ai trecut prin ce ai tercut....dar totul e bine cand se termina cu bine......pupici si ai grija de voi......daca mai ai timp poate ne mai povestesti fiind prima mamica din grup o sa te bombardam putin .........

Eli multumesc pentru sfaturi legat de arsuri ....aseara n-am mai avut rabdare si am inchis PC dar am baut aproape un litru de lapte si pana la urma am adormit

Diana 31+ RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Buna dimineatza dragelor!
Mirandolina sa-ti traiasca fetitza sa fie mancacioasa si sa fiti sanatoase amandoua!

Tzuna prostioare ai voie acum avand in vedere ca te apropii de termen asa ca spor la treaba .

Aiia facem galerie ptr miercuri asa ca tine bebeul la caldurica pana atunci.

Si acum retetele ptr pofticioase:
Gulas
o ceapa medie se ia si se taie marunt,se pune la innabusit in putin ulei la foc miceu pun si putin delikat peste ea ptr ca-i da o culoare aurie.Se ia o bucata de carne de vita cam 1/2kg si se taie cuburi,nu mititele,ci mai marisoare,cand ceapa s-a inmuiat se pune carnitza si se lasa si ea la innabusit amestecandu-se din cand in cand.Cand carnitza si-a lasat zeama se pune suc de rosii sau bulion amestecat cu apa cat sa acopera carnea si sa fie chiar putin peste.Se lasa la fiert cam jumatate de ora chiar si mai putin daca ,carnea este frageda.Se ia jumatate de cana de lapte rece si se amesteca cu 2 linguri rase de faina ,dupa ce s-a dizolvat faina se pune in oala amestecandu-se ptr a nu se lipi,separat se bat 2 oua intr-o farfurie si se adauga treptat faina pana se obtine un amestec pastos ,cand sosul din cratitza a dat in clocot se adauga cu furculitza sau cu o linguritza amestecul de ou cu faina cate o linguritza treptat,cum sa va explic cam cum adaugati galustile la ciorba,se acopera oala si se lasa la fiert cam 10 minute,la sfarsit cand galustile s-au umflat se adauga putin patrunjel si se mai da un clocot.Eu il fac fara piper insa ptr cei care mananca condimentat e super sa adauge si un praf de piper,eu imi pun direct in farfurie ca mananca si copiii gulas si ei nu suporta piperul.
Cremsnit
Asta e mai simplu ca iau foi gata facute ,o cutie,praf de Cremsnit de la Dr Oetker,2 plicuri de frisca.Impart foile jumi-juma fac crema cu 750ml de lapte rece,fac frisca in care adaug 2-3 plicuri de zahar vanilat si 2 pliculete de intaritor de frisca,pun intai crema de cremsnit pe blat,apoi frisca deasupra acopar cu blatul nr2 si pudrez cu mult zahar cu aroma de vanile,las la figder,deobicei nu prea mult ca mi-ar trebui o pusca sa-l pazesc de pofticiosi si gata asta a fost tot.
la burtici.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 35+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

BUNA FETELOR!

AIIA sunt alaturi de tine in continuare sa dea DD sa fie totul bine!!!

ANCRIS bine ai revenit acasa multa sanatate tie si -ui tau.

MIRANDOLINA felicitari si multa sanatate

laura32arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Buna fetelor!
Ancris imi pare rau ca ai trecut prin momente atat de grele. Eu chiar am crezut ca e asa grasut mititelul . Important este ca sunteti bine amandoi.

In legatura cu banii pentru dr inainte sau dupa sunt mai multe ipoteze pro si contra in ambele cazuri:
- daca ii dai banii inainte s-ar putea sa nu fie multumit si sa faca o treaba de mantuiala....pe de alta parte se poate sa fie multumit si sa iti schimbe si tamponul (caz patit de vara meaacu 3 sapt)
- daca ii dai banii dupa nastere se poate sa nu isi faca treaba daca el era obisnuit cu banii inainte crezand ca nu avem de gand sa ii dam;
Mama mea a facut cezariana cand l-a nascut pe fratele meu acum 19 ani, iar din cauza ca al meu tata nu da spaga pe nicaieri nu i-a dat nici doctorului.Pe langa faptul ca i-a facut o taietura maaaaareeee a cusut-o ca pe sac. In plus a facut hemoragie ca i-a "uitat" mesele de 1 m lungime in ea 2 zile. Nici nu s-a uitat la ea dr....venea in cabinet la alte paciente de-ale lui si le punea sa mearga, le intreba cum se simt, iar la mama nici nu se uita. A observat o asistenta si a intrebat-o daca a dat ceva la dr si cand i-a zis ca nu a inteles de ce se purta el asa. A luat-o in sfarsit asistenta si i-a scos mesele alea si ce i-a mai facut ea pe acolo...
Este o poveste trista dar reala si cred ca nu s-a schimbat nimic de 20 de ani incoace.Daca nu dai spaga nu ti se da atentie asa ca pana la urma cred ca am sa dau inainte sa stiu ca puiul meu este ingrijit si ca eu nu risc nimic. Cum zicea socrela ..ca tot noi am invatat doctorii cu spagi, ca sa nu dau nimic.Dar cum sa nu dau sa fiu eu sigura ca va fi bine, de ce tocmai eu sa schimb ceva, ca doar nu am facut un hobby din nastere si voi naste anual...nu?
M-am cam intins cu vorba dar nu cred ca gresesc cu ceva gandind asa.
Va pup si mai revin cand imi revin ca m-am enervat
37+

It's easy living with eyes closed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ditu spune:

Servus fetelor,

Acum am terminat si noi curatenia si ne odihnim.
Vrem sa iesim putin la plimbare ca este frumos afara insa am zis sa vedem care mai sunt ultimele barfe.
Multumim tuturor pt.urarile cu care am fost primite in randul vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Ancris bine ai venit acasa si sa ai un bb frumos,sanatos si sa te iubeasca mult...MULTA MULTA SANATATE!!!

Felicitari MIrandolina pt bb!!!

Fetele am si eu o problema si poate ma ajutati voi...de vreo sapt ma tot doare "dansa",o durere asemanatoare cu cea de febra...de exemplu aseara m-a durut toata noaptea si abia am putut sa mai merg...nu stiu ce se intampla!!! e vreun semn rau??? se intampla ceva???k sa stiu sa fug la doc sa nu mai astept pana am eu programare...poate imi raspundeti!!!VA ROG...k m-a cuprins frik...

Azi facem 29 sapt fix, exact de ziua lu tati deci LA MULTI ANI TATI SI NU UITA K TE IUBIM MULT DE TOT!!!

29+ cu razvan stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

mady, nu te speria! Multa lume de aici s-a plans de dureri asemanatoare, sunt normale. Fie preseaza bebe, fie se rearanjeaza oasele ca sa-i faca lui loc, oricum nu trebuie sa te sperii. Si eu cand ma intorc de pe o parte pe alta sau cand ma ridic din pat, am senzatia ca o sa mi se rupa in doua. Dar mai trece daca ma misc.

36 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

ancris, bine ai revenit, refacere usoara! Pacat ca a trebuit sa treci prin atatea.

Eu sunt putin prost dispusa, poate de la vreme, poate hormonii...nu stiu. Abia astept sa treaca saptamana asta. Sambata viitoare plec la Constanta unde sunt programata la control si raman acolo pana nasc. Acum, ca am citit ce i s-a intamplat lui ancriss, sunt nerabdatoare sa ajung acolo sa pot fi aproape de spital si de doctorita pentru ca se poate intampla orice.

Sa aveti un weekend linistit!

36 fix

Mergi la inceput