mama rea

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Palme si tras de urechi la bebelus de 14 sapt?!! Sa-ti fie rusine! Imi pare rau ca sunt asa dura dar toata oboseala din lume nu justifica asa ceva. Ai o problema ff serioasa dk ai ajuns sa iti versi nervii pe bb. Ia-te si tu de cineva de talia ta. Ce o sa ii faci cand o sa traga toate sertarele si o sa mearga numai unde nu vrei tu si o sa comenteze si va tipa ca vrea nu stiu ce si tu vei fi obosita?
Asta e, dk nu iti convine ce ti-am scris imi pare rau, dar eu cred ca celelalte fete s-au purtat destul cu manusi cu tine.

Si

quote:
Multumeste-i lui Dumnezeu ca esti in Romania. Daca erai aici in State si povesteai asta pe un forum, fii sigura ca acum nu mai aveai copilul.

Of topic, sper sa apara in curand si aici astfel de legi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

stiu ca am gresit si stiu si ca nu se va mai intampla.dar mai cred ca unele dinter voi sunteti putin rautacioase cu raspunsurile si probabil va felicitati de cat de bune mame sunteti.
dar nici lasat sa se tavaleasca singur in camera,cum scria cineva nu e o solutie.si atunci se simte copilul abandonat,cred eu,in timp ce voi va calmati.eu cred ca o palmuta la fund doare mai putin decat indiferenta.

nusica,mama lui ely

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Nusica, copilasii au nevoie de ocrotire. Pana la 6 luni, ei nu te pot manipula, nu plang de rasfatati ce sunt, sau ca misiunea lor este sa-si exaspereze parintii.
Bebelusii plang pentru ca au nevoie de un adult pentru a le alina un disconfort.

Din pacate, noi nu suntem mereu prea buni la alinarea disconfortului, mai ales ca nu stim care este acela, dar trebuie sa ne straduim pentru ca ei sunt neajutorati si noi suntem singurele persoane din lumea lor care-i pot face sa se simta mai bine.

Daca nu reusim sa le alinam o durere/disconfort, le face bine macar sa simta ca un adult este alaturi de ei si-i trateaza cu mare iubire.

Exact cum au spus multe fete, daca simti ca nu mai poti, lasa bebele intr-un loc sigur (patului lui cred ca e cel mai sigur) si iesi din camera pentru cateva minute. Mergi la tv, da muzica mai tare, incearca sa te linistesti, dupa aceea mergi inauntru.

Violenta nu-i invata nimic bun. Cand sunt mici sunt traumatizati, iar cand sunt mai mari invata ca rezolvarea problemelor este violenta.

Probabil ai fost si tu uneori disciplinata prin violenta. Te rog mult sa te gandesti la ce ai simtit tu atunci. Indiferent de motiv, ai simtit ca e corect?

Daca simti ca nu-ti poti controla mania, te rog eu mult, pentru binele lui bebe, sa te duci sa vorbesti cu un psiholog, sunt sigura ca te-ar ajuta mult.

Modul in care tratam copiii, ii afecteaza pe tot restul vietii.

Lucia, mami de Evelyn si sotie de Csaba

_
www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59" target="_blank">
Sa nu-i uitam..

Alexandru are o sansa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

quote:
Originally posted by nusicasielyeu cred ca o palmuta la fund doare mai putin decat indiferenta.

In opinia mea, violenta nu este raspunsul la nici o problema.

Lucia, mami de Evelyn si sotie de Csaba

_
www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59" target="_blank">
Sa nu-i uitam..

Alexandru are o sansa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Nu vreau sa te judec ,dar daca iti pierzi rabdarea cu propriul copil si il lovesti , ma intreb ca faci la scoala cu alti copii. Am vazut in profilul tau ca esti profesoara.
Si te-am remarcat ca esti foarte activa pe forum, scrii pe la toate subiectele, te pricepi sa dai sfaturi. Si ma intreb ce ti-a venit sa scrii asa ceva pe forum? de fapt te simti vinovata si vrei sa te linisteasca fetele, sa-ti spuna ca si ele au facut la fel?
Eu cred ca gestul tau e inadmisibil, sa lovesti un sufletel care are nevoie de tine sa-l iubesti, nu sa-l bati.
Mai bine taceai.
Nu inteleg deloc trasul de ureche. E defect profesional?

Crengu, mami lui Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Mi se pare iesit din comun reactia ta...eu am stat numai cu bb de cand am nascut...nu avem parinti cine sa ne ajute sau posibilatate materiala...iar sotu placa dimineata si vine seara...Ceea ce ai facut tu mi s epare inuman...mai bine dadeai cu pumnu in usa...in pereti dar nu asa...
Pai un singur lucru te intreb....cand o sa creasca ce ai sa faci???

Ia legatura cat mai repede cu un medic ca stai rau tare cu nervii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Haideti mai, lasati fata in pace.
E de ajuns ca a avut curajul sa marturiseasca asta in gura mare.
Cite dintre noi nu am fost o fractiune de secunda pe pct de a claca si a face la fel?
Eu una am fost.
Dar atunci am iesit 5 min din camera si am fumat o tigara.
Dupa 5 min am fost capabila sa rezolv orice problema avea copilul.

E inacceptabil... e inuman... e monstruos...

Si totusi e posibil pt ca sintem oameni care avem limite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabb spune:

nici eu nu sant d e acord cu gestul tau...
pai tu te pui cu un ghemotoc de om?
mie mi se rupe inima si sa tip la copilul meu ,dar sa dau in el?
nu mi-am batut niciodata copilul,si nici nu am de gand, ....iti dai seama ca plangea saracutu ca vruia si el ceva si nu putea sa spuna ce,..asta e modul in care ei incearca "sa comunice".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cum adica e mai buna o palma la fund decit indiferenta? Mi se pare mie sau tie chiar ti se pare ca bataia face parte din educatie?? Al meu are doi ani si doua luni si au inceput crizele specifice (cine a trecut prin virsta asta stie despre ce vorbesc). CInd urla si se tavaleste ii explic de ce nu primeste ce vrea si pe urma il las sa plinga pina se potoleste. Crezi ca o mama de bataie l-ar linisti si ar fi mai de calitate decit ignorarea lui? Eu zic sa citesti niste carti de psihologia copilului (unele noi, nu de pe vremea bunicii) si sa renunti la orice gind de a educa prin bataie (chiar daca tie ti se pare ca o plama nu inseamna bataie). Toate am avut nopti nedormite, momente in care nu mai stiam daca e zi sau noapte, dar nu exista absolut nici o scuza pentru ca ai dat inntr-un bebe neajutorat. Nu fac pe mama model, nu vreau sa-ti dau nici o lectie, dar nici nu inteleg de ce nu-ti convin mesajele care-ti confirma ca nu ai fost o mama buna cind ai procedat asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by nusicasiely

dar nici lasat sa se tavaleasca singur in camera,cum scria cineva nu e o solutie.si atunci se simte copilul abandonat,cred eu,in timp ce voi va calmati.eu cred ca o palmuta la fund doare mai putin decat indiferenta.
Heheeeee, las' ca o sa vezi tu. Nu-i nici un abandon, este o tactica si uneori este singura care merge. Am folosit-o si eu, doar ca nu l-am dus nicaieri, l-am lasat sa se tavaleasca acolo unde a ales singur, de obicei chiar langa mine, dar l-am ignorat total. Asta dupa ce i-am explicat pana m-a usturat in gat de ce nu-i voie cutare sau cutare, iar el n-a facut altceva decat sa urle si mai tare si sa se tavaleasca cu si mai multa furie. De obicei se mai tavalea si tanguia cateva minute si apoi gata, liniste si pace.

Ca sa raspund si la subiect...deh, nu-s de acord deloc, dar am vazut ca stii ca ai gresit si ca pe viitor o sa-ti versi nervii altfel. Acum, sunt sigura ca ea a uitat deja si ca pe langa momentul asta stresant au fost multe altele in care s-a simtit iubita si ocrotita. Mult succes, nervi de otel si intr-adevar, o pauza din cand in cand este binevenita.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput