mama rea
Raspunsuri - Pagina 3
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by nusicasiely
sa rectific,nu am dat in ea sa o doara si nici nu am tras-o de urechi sa planga,eliza5,care esti asa de marcata de "agresiune".
Ai scris in mesajul initial ca i-ai dat 2 palme la fund special ca sa simta prin pampers si ca de ureche ai tras-o tot ca sa simta. De aici nu se poate intelege decat ca a si durut-o... asa a inteles si Eliza, si asa am inteles si eu. Interpretam doar ce citim, ca n-am fost acolo.
Oricium, totul a trecut si conteaza ce-o sa fie de acum inainte!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Qamar spune:
eu am primit palme (nu bataie!) de la maica-mea si la 17-18 ani si crede-ma ca NU ma dureau! NU fizic. dar fapta in sine mi se pare de neconceput. asa mi se parea si atunci cand primeam palmele alea, asa mi se pare si acum cand sunt mamica...
e de apreciat faptul ca ti-ai dat seama ca nu e ok si ai scris aici; eu nu as fi fost in stare, m-as fi facut mica si m-as fi ascuns in cel mai indepartat colt....
ca inteleg ca esti obosita si nervoasa, asta e altceva. Bia mea, acu la 11 luni, deja are crize cand vreau sa o iau dintr-un loc interzis, se lasa pe spate, da din picioare, urla, etc....si ma enervez...uneori. Dar daca as simti vreun gand de genul "corectie", "lovit la fund, la pampers" , wherever, as pune-o in tarc/patut si as pleca din camera. Pe balcon, sa iau o gura de aer, la baie, undeva...
tu ai rezistat 14 saptamani si probabil ca te simti epuizata. Eu am rezistat 11 luni si acum, da, simt ca am nevoie de ajutor. In prezent cautam baby-sitter. Chit ca mi-am auzit destule reprosuri: draga, tu asociata in firma poti sa stai acasa cu bebele cati ani vrei! sau Daca as fi de varsta ta, as fi in al 9lea cer sa stau toata ziua sa ma joc cu bebe.. Ei bine, putin imi pasa. Stiu doar ca sunt aproape de pragul acela in care as fi mai mult nervoasa decat calma si vesela, mai mult obosita decat in forma..
Iar ei nu au nevoie de asa ceva. Mai bine sa te vada cu cateva ore mai putin pe zi, dar sa fii calma si bine dispusa, decat toata ziua un sac de nervi.
Nu te judec, te inteleg, dar stii si tu ca e gresit si rau ce ai facut. Sper din tot sufletul sa gasesti o solutie si sa va fie bine!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
JARMO spune:
De ce nu angajezi o menajera pentru bunicul vostru ? macar cateva ore pe zi , pentru ca nu vei face fata situatiilor . Copilul va creste , va incepe sa traga de prin casa , sa sparga , sa cada , sa se murdareasca , sa tipe sau sa plinga din ce in ce mai tare , pentru ca si copiii la rindul lor , au un " cuvint " de spus .
Parerea mea personala e ca mai bine as fi tacut, decat sa mai fi scris aici , pentru ca oricum toate gresim sau mai scapam cate una la fundic , insa "virsta" copilului tau isi spune cuvintul !
Qamar spune:
quote:
Originally posted by JARMO
De ce nu angajezi o menajera pentru bunicul vostru ? macar cateva ore pe zi , pentru ca nu vei face fata situatiilor . Copilul va creste , va incepe sa traga de prin casa , sa sparga , sa cada , sa se murdareasca , sa tipe sau sa plinga din ce in ce mai tare , pentru ca si copiii la rindul lor , au un " cuvint " de spus .
Parerea mea personala e ca mai bine as fi tacut, decat sa mai fi scris aici , pentru ca oricum toate gresim sau mai scapam cate una la fundic , insa "virsta" copilului tau isi spune cuvintul !
parerea mea este ca varsta nu conteaza; nu lovesti un copil si gata.

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
nusicasiely spune:
multumesc de incurajari.recunosc ca am gresit enorm si ce am facut nu pot sa sterg.
noe,nici eu nu am vrut sa scriu,dar nu mai pot singura.stau singura pana la 8 seara cand vine sotul.nu am cu ce sa ma duc in oras,decat cu rata si nu imi expun copilul asa.
nusica,mama lui ely
Qamar spune:
quote:
Originally posted by nusicasiely
multumesc de incurajari.recunosc ca am gresit enorm si ce am facut nu pot sa sterg.
noe,nici eu nu am vrut sa scriu,dar nu mai pot singura.stau singura pana la 8 seara cand vine sotul.nu am cu ce sa ma duc in oras,decat cu rata si nu imi expun copilul asa.
nusica,mama lui ely
nusica, dar ai facut f bine ca ai scris...

daca vrei sa vorbim mai mult, eu pe messenger sunt diana_roua

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
Elise spune:
nusicasiely,
daca erai o mama rea nu-ti parea asa de rau acum.
data viitoare cind te enerveaza, gindeste-te ca saracul bb are o problema si nu poate sa o rezolve singur, nu poate sa spuna, nu paote sa arate.
Si incearca sa iti comunice ca "nu-i e bine" cu singurul mijloc de care dispune... N-o face din rautate. Pur si simplu NU POATE altceva.
O sa creasca si o sa poata... acum trebuie sa identifici tu ce vrea.
Uite, bblisa mea acum doua nopti n-a dormit DELOC - s-a foit, s-a sucit, a scancit, a plins, a vociferat, a dat din cap, din umeri - s-a lipit si dezlipit de mine de 1000 de ori si eu, chioara de somn, stateam si ma uitam la ea ca proasta.
Si nu stiam ce sa fac.
Repertoriul meu e limitat hranit, schimbat...adormit... vazut daca n-o stringe ceva pe undeva...
Mai departe, ce sa-i fac?!!
Si tot uitindu-ma la ea m-a bufnit plinsul si pe mine - l-am chemat pe barbatu-meu, ala la fel de neajutorat.
Mai aveam putin si boceam toata familia, in cor.
Si, de fapt, care crezi ca era problema?!
O MINCA O URECHE.
Si nu putea sa spuna, nu putea sa arate, nu putea sa se scarpine singura.
Si pina ne-am prins noi a trecut noaptea... si saracul copil emitea tot felul de semnale, in fel si chip, poate isi dau seama prostii!!! 
Elise & BBLisa
papadie spune:
vezi ca e un topik cu fetele din ploiesti. faceti intalniri si zboara cu tot cu bebe cu un taxi acolo. iesi din rutina asta zilnica.
clauditzadennis spune:
Revin pentru ca vreau sa-ti povestesc ceva din experienta mea. Cand Dennis avea aceeasi varsta, pentru ca eram foarte ocupata(aveam si o licenta de pregatit pe langa casa, mancare, bebe, spalat, calcat...) si mai tot timpul singura cu el, il purtam in marsupiu peste tot, inclusiv prin casa. Il puneam cu fata in afara, sa poata vedea si faceam cam tot ce aveam de facut prin casa cu el "pe mine". A fost singurul lucru la care m-am gandit atunci...pe mine m-a ajutat mult lucrul acesta pentru ca astfel nu trebuia sa-l las nesupravegheat in patut cand eu eram la bucatarie sau cand mai stiu eu unde, iar pe el l-a ajutat pentru ca tot timpul bolborosea pe limba lui cu ochii cat telescoapele la tot ce-l inconjura. L-am purtat asa pana la 9 luni, cand a trebuit sa renunt pentru ca era prea greu pentru coloana mea...Succese!
ruxij spune:
Cand se mai intampla, pune-l in patut si iesi putin din camera, numara pana la 10 sau pana la 10 mii, pana te calmezi si intoarce-te. Deasemenea, ia-ti un ajutor si incearca sa faci ceva pentru tine macar o data pe saptamana. Sa iesi din casa, fara bebe.