Mamici de ianuarie-februarie 2007 (66)
Raspunsuri - Pagina 23
alinuk spune:
Nu vreau sa sperii pe nimeni,
dar mie mi s-a spus ca icterul prelungit nu e tocmai oki. Adica daca bb trece de o luna si nu i-a trecut (mai exact bilirubina nu se apropie de val 2 sau mai mica) trebuie tinut sub observatie.
De ce nu e oki, nu stiu sa explic argumentat ...vag stiu doar ca e vorba de posibilitate de edem cerebral.
Eu si bb am avut incompatibilitate de rh si pedi a urmarit ft atent acest aspect. Am mers in fiecare sapt sa ne masoare bilirubina (e un ap la care se mas instantaneu - il are ea la cabinet).
Alinuk si bb Teo 10/01/2007
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
gabriela_s spune:
cristiana am incercat si eu scutece happy pt 2-5 kg si nu am fost prea incantata,chiar daca bebelina nu a facut iritatii (pt ca o schimbam des)dar o gaseam mereu plina de pipi...
si apropos de scutece,eu am incercat cam de toate si am ajuns la concluzia ca pampers si libero sunt cele mai bune.dai un ban in plus dar merita.libero 3-6 kg sunt mai maricele,asa ca deocamdata eu merg tot pe pampers nr 2/ 3-6 kg.depinde si de conformatia lui bebe,la inceput foloseam nr 1,pana a ajuns la 4 kg si nu i-au mai fost largute astealalte.
lore stai cumintica cu baita,lasa sa treaca cele 6 saptamani si sa mergi la control sa iti spuna medicul daca e ok sau nu .
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
*poze* 
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica 
anis spune:
uff..na mai mers si am cedat..i-am dat ce am muls din sanul cu buba din bibe..
..imi vine sa ma bat..
Daconst am citit abia acum mesajul tau...o sa incerc maine cu paharul.
Ma rog la DD sa mi se inchida cat mai repede rana sa scap de nebunia asta
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
adela2006 spune:
buna seara fetele
anis foarte intresanta chestia cu educatul copiilor zici ca merge metoda ? eu o lasam in patut sa urle dar nu mi se parea chiar oh dupa ce ti copilul in brate sa-l lasi acolo sa urle asa singurica mi se parea ca o abandonez ; dar cu metoda ta parca e mai bine cred trebuie sa vad daca merge si la noi
daca mai ai sau daca alte fete mai au ceva metode de " educat" copii eu una as fi foarte curioasa
marybell
nu s-a suparat nimeni 
cata tinem pumnii pe maine sa iasa totul bine 
si azi-noapte s-a trezit la 12.30 noaptea dupa ce s-a culcat 11.50 nu-mi venea sa cred ; mi-am calcat pe inima si i-am dat suzeta si ne-am luptat asa vreo ora jumate si intr-un final a adormit
oare de unde stie ea ca e 12.30 asta nu inteleg eu ca s-a trezit toata saptamana la ora aia indiferent cand a adormit
si inca ceva cu riscul sa spuneti ca sunt eu paranoia dar e primul copil si poate e ceva normal si la fel fac toti copii
deci fica-mia e foarte agitata isi agita mainile se loveste cu ele peste fata ( dar asa cu putere ca mi-a tras si mie una si a durut )isi manca manutele da din cap are o privire de omulet speriat ca asta ma sperie pe mine cel mai mult si plange ( dupa ce am schimbat-o si i-am dat sa mance )
daca ii dau suzeta parca se mai calmeaza cateva secunde
am zis ca merg sa vorbesc si cu doctorita
am inteles ca s-ar calma dupa botez
nu dati cu rosii ca eu sunt super stresata pe chestia asta ![]()
va pupaceste adela
de alexia maria
ylilimic spune:
Am citit mai demult cate ceva interesant pentru voi, care poate nu ati avut timp sa rascoliti forumul:
www.desprecopii.com/info.asp?ID=1020" target="_blank">icterul la nou nascuti
si www.desprecopii.com/info.asp?ID=55" target="_blank">semne ingrijoratoare la nou nascut
anis - ar mai fi un bibe/cana cu picurator, din aceea folosita in general pt copii mai mari. Eu am de la Bertoni un bibe 3 in 1, cu o tetina cu 3 gauri, oarecum mai moale adica nici plastic dur dar nici latex/silicon nu e. Daca reusesti sa astupi 2 gauri poate,poate...
cristiana -si eu folosesc Happy,pachet galben urmatorul dupa albastru si a trebuit sa numar desenele de pe scutec ca sa vad unde e exact mijlocul. Acolo petrec ambele parti laterale, desi Adam a a juns la 4,6 kg. Daca mi se pare ca are burtica plina il las mai lejer. Acum pipi nu mai scapa asa des afara.
adela - cred ca e normal ce spui. Se simt in nesiguranta intr-o lume total necunoscuta. Si educatia se face la fel: il las acolo, se plictiseste, plange, il las nu mai mult de 5-7 min (depinde si de evolutia plansului), merg il linistesc loco, fara sa il iau de acolo, vorbindu-i si masandu-i burtica sau spatele. Faza se poate repeta, el se poate trezi dupa doar 30 min, insa cel mai bine reusesc sa-l adorm infasurat in scutec. Si mainile pentru ei reprezinta "o sperietoare".
Noapte buna tuturor si somn adanc piticilor!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Shine spune:
bis]

helenutza mi-a dat mesaj la 17:37
a plecat la spital, i s-a rupt apa.
eu abia acum am vazut mesajul

helenutza, te asteptam cu BB
.
.
.
Shine
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
Shine spune:
problema mea cu preferinta pentru un san s-a rezolvat: acum nu il mai vrea nici pe stangul....
pai, ce vreti? daca nu-i bibe? de ce sa ne luptam sa tragem din san?
ma chinui cu mulgatoarea seringa de la Chicco, care este o porcarie, mai mult ma mulg cu mana decat cu dracovenia.
Arunc laptele in continuare......Ma gandesc ca in cazul in care mulg sanul cu mana, laptele ala mai este ok?Ca seringa o sterilizez, nu-i pb, dar sa nu ii fac vreun rau lui Bb.
As lua protectoare de sani,ca sa il pacalesc ca sanu-i bibe(desi mi se pare anapoda)Credeti ca e o ideea buna? Si daca da, recomandati-mi o firma, sa nu fac prostia pe care am facut-o cu pompa de muls.
Shine
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
aelita spune:
A VENIT CORESPONDENTAAAAAAAAAAAAA!
AM PUS POZE
Am spalat iar rufele alea plouate si a venit mama.cand a vazut ca vreau sa le intind in casa a sarit cu gura ca ce e aia !!?afara cu ele! eu ca sa vezi,ca le-a prins ploaia,ca m-am luat dupa tine...NIMIC !!
si mi le-a intins ea.ca dupa ce a plecat,seara,sa le strang eu iar ,sa le intind in casa,ca peste noapte va ploua ...asa ca doua munci,ia-le,pune-le...M-a sunat sora-mea: plouaaaaaaaa!! Noroc ca la mine inca nu ploua.
marinar cum sa pun rufele afara dar pe suport,ca stau la bloc.ori afara,ori pe balcon inchis sau in casa.
nu stiu..o fi ceva cu invataul asta la biberon cand sunt mici rau...dar cu a mea nu s-a intampalt.acum nu bag mana in foc ca alti copii nu or fi altfel..
catalina mai stiu eu una care e varza in anumite lucruri desi in altele functioneaza...trebuie sa contrastam si noi cumva..
io maini?? heheee,am viteza luminii la maini,mi s etrage de la tricotat
mandra sta pe cracii mei .doarme super cu zgomotul tastelor,ca isi aminteste ca din burta numai asta auzea.
plus de-asta,ei scriuun mesaj in ore !! citesc,raspund...las deschis ,maiintind rufele,iimai dausa manance,ma mai intorc..sitot asa.
sraluca io-s pin lume prin europa asta larga..da mi.e gandul la voi.
helenuzza dela durerile alea o sa treci la altele,in tot corpul.eu am febra musculara de cand am nascut si nu imi ttrece.initial am facut-o de la fortarea din momentul nasterii,ca zici ca am tras la haltere,nu alta,numai cat am tras de niste manere d.-alea pe-acolo,care ieseau din masa,naiba stie ca nu mai judecam.apoi o tot tin cu febra asta,ca ridic copila,de zici ca are nu stiu cate kile,nene,ca dau sa suga cand pe spate,cand in cap,cand pe burta,cand cu cracii.n sus...ca nu mai stiu,ca ma ridic dinjuma injuam de ora..
lilisor ce bine arati !! si bebe din ce in ce mai frumos!
si marele blond,Luca,bineinteles!!
anis si fetele cu rani la sani nu ii mai da sa suga pana nu ti se vindeca sanul.cu cat insisti cu atat lungesti si va chinuiti amandoua.ai rabdare cateva zile,cat o dura,si apoi .altfel o iei mereu de la cap.eu cand am luat pompa ,nu i-am dat deloc sa suga cateva zile bune dinambii sani,am scos cu poma si i-.am dat,am luat eferalgan,am zis ca risc sa nu mai ia san ,dar asta e,important e sa o alimentez bine,cu biberonul din laptele meu,decat sa o chinui,ca nu putea nici ea cu ranile alea.stiam ca daca ii dau ,ranile se fac iar si iar.asa ,am avut rabdare siincredere ca fata mea sigur va lua din nou san.cred ca mai mult de o saptamana a trecut sinu i-am dat deloc,si cand i-.am dat,i-am dat cu silicon,un pic.si tot asa,ii dadeam o data la cateva zile,timp de cateva saptamani a tinut asta.trecusera ranile de muuult si eu tot din biberon ii dadeam.aoi am inceput usor usor sa ii dau si la san..si am ramas surprinsa sa vad ca stia sa suga mult mai bine ,cumai multa forta,si mai mult timp.asa ca,am castigat batalia!
roandre ,desi nu e deras,tot zambesc la imaginea Alexiei geloasa
Trebuie sa aveti grija,si mai ales,sa nu o certati,sa nu i se para acum ca si mai rau il protejati pe bebe!! incercati cumva sa ii explicati...
osa aveti de furca,probabil si cand vor creste un pic il va bate.asa era sora-mea,l-a batut pe frate.meu,mai mic ca ea cu un an,vreo trei ani,si el nu spunea nimic.pana cand ,a inceput si el sa dea si a dominat-o.si au inceput invers ![]()
asa sunt copiii .
dim,bine ai venit! sa ai o nastere usoara si un baietel sanatos !nu te ingrijora,sigur fetele te vor pune in contact cu un medic bun!
mady32,ma bucur ca nu a avt nimic Biencuta!
marinar :Nasterile sunt de trei tipuri:
1) spontane - cand nevasta naste la o luna dupa casatorie.
2) tardive - cand naste nevasta la doi ani de la moartea sotului.
3) extrauterine - cand naste servitoarea

maria72 a mea la 3 sapt manca vreo 40 lapte scos in bibe si eu scoteam 200 din sani !! si il aruncam,ce sa fac...tarziu a inceoput cu 60...Si acum arunc mult.dar sunt altii care papa mai bine ca noi![]()
elena,tzuki,elenuzza o sa fiti micutele grupului si rasfatatele!
iar face calculatorul problemure,asa ca trimit mesajul ca parca vad ca il pierd.
S.
aelita spune:
lore "Aelita, ma refeream la noi, mamicile. La spital mi-au zis ca la toaleta sa nu dau cu apa in vagin... Eu vreau sa fac o baie calda, sa ma bag in cada cu totul...
"
Am crezut ca zici de bebe,si de-aia nu pricepeam!
helenuzzaaaaaaaaa,s-a ruot apaaa!! hai mamiii !^
shine amea si la o luna jumate suge la san cu protectoare! amluat de la nuk,NU SUNT BUNE DE NIMIC,apoi amluat de la MEDELA,super bune! nici de la chicco nu mi-au placut.
ziceau fetele ca cele de la AVENT sunt bune,pe marimi.
S.
ALINATXA spune:
Heyyyyyyy iubite mamici si iubiti puitzi si puiutza,
Noi am sosit ieri acasica.....Suntem fericite amandoua ca sunt acasica si impreuna.Perioada din maternitate ptr mine a fost SUper frumoasa ptr ca AM STAT CU PUIUTZA MEA .E o frumoasa,iubita si nu am cuvinte.O IUBESC RAU SI SUNT CEA MAI FERICITA.
lACATIATIA ma lmine nu sa declanshat inca decat ceva colostru pe care evident i l-am dat printesei.Am baut din spital tot felul de ceaiuri indicate de pediatra si moasa.Am pus-o numai la san insa mitica ea nu se satura.Dupa tras la san am bagat completarea.Mi-a facut rani la ambii sani.Acum am luat si galactocil si incerc totul sa declamshez lapticul mult.
Dupa cum stiti am facut cezariana.Ajunsa la spital ,pusa pe masa si monitorizata doctorita mea care e adepta naturalului mi-a spus ca e cam greu sa nasc natural:col f f f dur si sus,inchis,bazin mic.
Adevarul este ca numai voiam sa ma intorc acasa fara bebitza si nu am vrut sa trec peste termen.Asha ca am decis in 5 min:Cezariana.
A fost nu usor si incredibil de usor.Nu am avut dureri decat asha putintele in ziua operatiei la reanimare insa fara sa fie nevoie de foarte multe calmante.A 2 a zii eram in picioare si babanaiam prn picior.Mi-am tinut printesa in patut cu mine inca de la reanimare.M-a ridicat din pat prima oara la 6 ore de la operatie,am lesinat un pic (hahahaha) dupa care a2a ridicare a fost floare la ureche.
SUNT FERICITA RAU DE TOT....VA IUBESC PE TOATE,CA MULTUMESC PTR TOATE INCURAJARILE.
Apropo aseara am vorbit cu helenuta si se preconizeaza sa nasca astazi pe seara.Am sunat asistenta sefa de acolo si am sa mai sunt astazi si o asistenta pediatra sa aiba grija de ea si sa fie pe maine bune.M-am imprietenit cu toate acolo si vreau ca si helenutza sa aiba parte de grija de care am avut eu.Toate sunt niste femei de exceptie acolo.
Ce sa va mai spun:CURAJ TUTUROR CARE URMEAZA SA NASCA,LE DORESC O RECUPERARE CA A MEA SI BEBEI CA BEBITZA MEA.
Am sa intru cat de des voi putea .
Si sper sa nu va stresez daca pe ici pe colo am sa am si eu nevoie de sfaturi.Mwahhhhhhh!!!!!
AMR 1
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/