Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006(14)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
roxanica2006 spune:
LA MULTI ANI, MAYA MARIA de INGERAS, ANDREI de MONIQUE, ALEXANDRA MARIA de CARLA 2005, MATEI de BIABAUS, ALESSIA de FLORE 26
La multi ani si tatalui meu! azi e si zliulica lui ! La multi ani, buniculeeeeeee!!!!!
Asiza, eu ziceam de faza cu lapticul ce reflueaza in urechi, asa am citit, nu stiu ce sa zic... Dar pozitia descrisa de tine am vazut-o prin mai multe carti, ca fiind indicata in timpul alaptatului, nu cred sa fie incorecta. Iar in caz de otita, zice dr. ca plang mititeii la simpla atingere a urechii, deci e usor de depistat. Asta stiu eu. ce mare e Denis!!!!!Sa-ti traiasca!! Poate vorbeste cu David al meu sa pape si el mai binisor!
salutare, Miraco!
poze David Mihai
ROXANA si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ingeras26a spune:
quote:
Originally posted by asiza
Intrebari sau Tema zilei:
1. Pentru mamicile care alapteaza: ce pozitie de alaptat folositi? Eu stau culcata pe o parte cu bb cu fatza la mine si capsorul in dreptul sanului...precizez ca nu are nimic sub cap (in afara de un finet) si v-am spus asta deoarece zicea nu mai stiu care dintre voi ca poate face otita daca nu e mai sus capsorul decat restul corpului???? Ce stiti despre asta?
2. ..care era intrebarea nr. 2?...pfiuuu....parul lung si minte scurta...am uitat...revin cand imi amintesc...
Oanacu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
Varsta Denis
Eu o alaptez in brate, pe perna din aia lunga. Tine intr-adevar capul mai sus decat restul corpului si tine tzitzi cu ambele maini, una sub ea si cealalta deasupra.
Imi este ff comod asa.
Pupicei, Ingeras
![](mamica.gif)
![](bebic.gif)
miki04 spune:
LA MULTI ANI!
MAYA MARIA de INGERAS 26
ANDREI de MONIQUE
ALEXANDRA MARIA de CARLA 2005
MATEI de BIABAUS
ALESSIA de FLORE 26
Mihaela Stefan Cristian 17.12.2006 si Adita 31.07.2000
pozeStefan
poze
a_deju spune:
salutare de la mare! :)
a adormit si motanu' meu in leagan, in balcon, cu geamurile laaaaarg deschise... tare nasoala vremea la noi aici, nu stii daca urmeaza o ploaie zdravaa sau ditamai ninsoarea. nu e frig (stiu ca am coborat repede sa iau tigari...), nu bate vantul, dar e un cer neeeeeeegru.... urat, ce mai...
hai sa recuperez si eu cu raspunsuri la intrebarile voastre, sa vad ce ma mai ajuta neuronu' sa-mi aduc aminte :)
in legatura cu salteaua, am mai scris si ieri o data, dar poate nu s-a vazut :) o sa pun direct link catre saltelute, pe site-ul de unde am cumparat eu, si anume aici. eu sunt foarte multumita de ceea ce am comandat, si anume cea cu iarba de mare, intr-adevar e cu doua fete, una mai moale, una mai dura, foarte faina, si sincer, nu mi s-a parut scumpa... cea de 1.20 pe 60 am luat-o eu din cate imi aduc aminte, oricum, pe pagina 2 exista posibilitatea de a face comanda pt cele tip Durflex, pe dimensiunile dorite. livrarea a fost rapida, in 3-4 zile, oricum nu ma grabeam, ca am facut comanda prin vara, deci aveam timp sa astept :) din pacate, abia dupa ce comandasem, am aflat ca cele de fibra de cocos sunt mai bune, dar.. asta e. ramane ca optiune pt cand om trece la patut normal, asta daca exista de fibra de cocos de dimensiuni ceva mai mari...
la faza cu hranitul cu biberonul, poate nu am inteles eu bine, dar chiar nu imi imaginez momentan alta pozitie decat in brate... eu ii dau ceai cu biberonul, si o data la nush cat timp, mai bag niste completare, la masa de la 11 noaptea, cand mi se pare ca nu s-a saturat cu oferta de la tzatz, si il tin in aceeasi pozitie ca si la alaptat, doar ca in gurita ii bag bibe in loc de tzatz... motanu' nu-si tine inca bine capusorul, decat cand il tin la verticala pe umar, dar repet, imaginatia mea e in aceeasi panta descendenta ca si neuronu', deci chiar nu vizualizez alta pozitie acum....
cat despre scoica, am folosit-o din ziua in care l-am scos din spital (noi si americanii, n-am iesit din spital pana nu s-a infiintat tati cu scoica in dinti..). oricum, in noul cod rutier scrie foarte clar ca este obligatoriu scaunul de masina pt copilul in varsta de pana la 3 ani si sincer, mie imi este foarte folositoare, fiindca daca nu o aveam, adio plimbari la malul marii, ca nu aveam cum sa ajung pana acolo :)
daphna, ti-am scris si pe messenger, dar cred ca exact in momentul in care dadeai sign out, ca nu stiam sigur daca esti tu :) dar m-am prins, ca am vazut id-ul de msn. vaccinul inca nu l-am facut, o sa urmeze pe 23 sau 26, ma suna pediatra sa-mi zica cand sa vin. cat despre lapte praf, nu stiu daca tu i-ai dat completare in spital, ca deh, tu erai la et. 6 daca nu ma insel, asa ca n-am mai avut ocazia sa ne vedem dupa noaptea minunata, dar daca i-ai dat, si in spital foloseau Topfer, asa ca daca il accepta bine atunci, poti sa-i dai si acum. nu stiu cum se face trecerea, treptat sau nu, ca noi nu prea le avem cu laptele la biberon, dupa cum am zis si mai sus... trecand peste asta, dupa cum a zis si dandusa, acuma nu mai scapi, trebuie sa le alaturi gastii vesele, numa' de s-ar face vremea asta frumoasa din nou :)
despre kk verde, intr-adevar, poate fi si un semn de ne-alimentare, ca nu vreau sa zic infometare, dar totusi, trebuie asociat si cu alte chestii... in niciun caz, un bebe care mananca bine, doarme 3-4 ore linistit dupa fiecare masa, ca sa nu mai zic toata noaptea de la 12 pana la 8 dimineata, in stare de veghe este activ si il vezi ca i-e bine, nu urla decat de la burtica, nu este un bebe infometat, cu toate ca face kk verde... nu m-a legat de greutate, pt ca toate cele enumerate mai sus sunt si un semn ca bebe ia in greutate, iar eu nu sunt deloc o adepta a cantaritului pana dam in paranoia... intr-adevar, m-am enervat si am cumparat cantar, dar asta pt ca cel de la cabinetul pediatrei era mostenit cred de prin epocile de aur, si pt ca mi s-a parut ca nu suna prea bine ca la 3 sapt de la nastere motanu' sa fi luat 4 cm in lungime si niciun gram in greutate... si de-atunci si pana in ziua de azi, am cantarit motanu' la blanita goala de vreo 3, hai poate 4 ori, si asta asa, de distractie mai mult... dar hai ca deviez, si pe subiectul asta oricum o sa mai am de comentat cand oi veni sapt viitoare de la pediatra, dupa ce-o sa ne zica eventual ca motanu' a luat 200 de grame ... :))
dianocica, unde esti??? eram asa obisnuita dimineata sa gasesc vesti despre dmic, si azi asa liniste... sper ca sunteti in plimbari, sau faceti nani, si de-aia nu ne bagati in seama :) pupici la degetel, dar sper ca i-a trecut deja!!!
si hop-trop sarind la alt subiect, ca tot mi-am adus aminte, pe mine acest copil al meu ma dispera: in fiecare dimineata ii gasesc cate-o zgarietura noua... eu cand va zic ca e motan, nu zic degeaba... nush dom'le cum reuseste, si mai ales cu ce... ghearele le tai, si tot isi trage cate una peste fata.. acuma ne mandrim cu o zgaiba deasupra buzitei, si cu una in palma.... si nu pot sa-i pun manusi, in primu' rand ca nu am, si oricum e prea cald pt ele... ehhh, om vedea ce-o mai urma :)
hai va pup, ca am reusit sa intind ditamai cearsaful :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=53997601" target="_blank">motanu' mic
roxanica2006 spune:
apropos de ce zicea a-deju ca un bebe care doarme 3-4 ore dupa masa, doarme intreaga noapte, nu plange mult, e vioi in perioadele de veghe, e de fapt un copilas satul, nu infometat. david al meu corespunde perfect descrierii, si totusi a luat f. putin ingreutate, deci .... cum e??? Acum speram sa-i fie bun lapticul nou. Hai ca fugim la plimbare! si nu pe malul marii...
poze David Mihai
ROXANA si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Florentina_sp_G/Florentina_sp_G.jpg)
Florentina G spune:
Somelac si Dia - nu stiu daca si cei de la Graco au acelasi sistem insa la scaunelul meu se pot regla centurile din spate, ar trebui sa mearga si la voi, mai ales ca Graco sunt foarte populare in State unde sunt copii cu greutate!
Chris, ai apucat sa-ti sortezi pozele?
Noi astazi suntem un pic mai bine. Mucisori vad ca nu mai are, l-am auzit insa de doua ori tusind. Acum il urmaresc, sper sa nu se repete...
V-am spus ca ieri i-am pus un pic de tei in apa cu care i-am preparat baby-drinkul. Nu stiu daca din cauza asta dar vad ca Patrick doarme ca niciodata. Aseara s-a culcat la noua si s-a mai trezit la patru sa manance, apoi a dormit pana la noua din nou. S-a trezit, a mancat in doua reprize si de la 12 doarme incontinuu. Il tot verific sa nu aibe febra... mi se pare ciudat sa doarma atat de mult.
Referitor la tema zilei, eu il alaptez pe Patrick ori tinandu-l in pat langa mine, exact ca Asiza ori in brate. Am citit ca e important pentru bebei sa ne simta aproape cand papa, sa-i mangaiem sa le vorbim.... Iar cand mergem la plimbare sta in scoica de la carutz, nici nu se poate altfel pentru ca trebuie sa o tin in brate pe Maya - asta pana ii luam si ei scaunel de masina iar eu o sa ma vad inghesuita la mijloc, pe bancheta din spate
Tina, mami de Patrick si
Maya
a_deju spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
apropos de ce zicea a-deju ca un bebe care doarme 3-4 ore dupa masa, doarme intreaga noapte, nu plange mult, e vioi in perioadele de veghe, e de fapt un copilas satul, nu infometat. david al meu corespunde perfect descrierii, si totusi a luat f. putin ingreutate, deci .... cum e??? Acum speram sa-i fie bun lapticul nou. Hai ca fugim la plimbare! si nu pe malul marii...
poze David Mihai
ROXANAsi
DAVID MIHAI (20.11.2006)
pai cred ca depinde ce inseamna "a luat f putin in greutate", comparativ cu ce, perioada in care l-ai cantarit, nu stiu, ti-am zis ca eu nu sunt pro-cantarire excesiva... din partea mea, daca il cantaresc la o luna si vad ca a luat macar alea 750 de grame, e ok... si oricum, greutatea este relativa, nu exista un sablon care se poate aplica tuturor bebeilor, dupa 3 sau 4 luni, parca tre' sa ia mai putin la luna, nu tot 750... in primele luni, importanta este si greutatea la nastere, un copil care s-a nascut mai dolofan, e posibil sa ia mai putin in primele luni decat unul care s-a nascut mai slabut, dar repet, toate sunt generalitati, si fiecare copil este unic, fiecare are propriul ritm, si daca se simte bine, si se vede cu ochiul liber ca se simte bine, nu vad de ce trebuie sa cautam probleme si acolo unde nu sunt......
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=53997601" target="_blank">motanu' mic
asiza spune:
Mi-am amintit a doua intrebare : Cum calculati intervalul de timp dintre mese?...de la inceputul alaptatului sau dupa ce ati terminat de alaptat?
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
Varsta Denis
Dia1609 spune:
somleac, caruciorul meu e Graco Aerosprot Travel System
Florentina, nu am precizat eu: cu centurile largite la maxim (si de la spate si dintre picioare) si nu merg inchise peste costumasul de iarna... si cand se termina iarna si o sa fie imbracata mai subtire nu o sa se inchida ca va fi fata prea mare
asiza, e risc de otita dc copilul cand suge sta pe spate fara sa aiba capul un pic ridicat ... dc sta pe o parte, nu are nik
eu alaptez in pozitie stat in fund si copilul pe o parte pe perna de alapat, iar cand ii dau bibe (adik din cein ce mai des lately) o tin tot pe prena, dar inclinata, sa fie cu capul mai sus
Dia de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
Dia1609 spune:
chris, eu la Oana in pat am o saltea antialergica si care e formata din niste bule pe dinauntru si cica dc se intoarce copilul cu fata in jos nu se sufoca ... io una nu m-as baza pe asta... dar salteaua e misto, sunt f. multumita .... am luat-o de la Premaman pe comanda .....dc te intere, \ma uit in catalog cum se numeste
Dia de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3