chiuretaj - sfaturi pt dupa...
Raspunsuri - Pagina 4
blueeyes2003 spune:
Amik nu stiu ce sa zic,eu am sangerat doar in ziua chiuretajului si de atunci absolut deloc,totul a fost ca si inainte.Astazi sunt 3 saptamani de atunci si astept sa vad cand imi vine CM.Tie ti-a zis la cat timp ar trebui sa-ti vina?
Nici eu nu am fost pana acum la control!
Mirela

"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
amik spune:
nu mi-a zis dr, dar stiu ca la o mai mult sau mai putin de o luna trebuie sa vina urmatoarea menstruatie.
Alexandra mare, Alexandra mica(10 iulie 2003)
irlandeza spune:
Si mie mi-a spus dr. ca la 4 sapt. ar trebui sa vina menstra. Eu sper totusi sa scap fara chiuretaj. Mi-e frica de ea , cu anestezie generala sau locala.
Noi 2 singurei
madelyn28 spune:
irlandeza mami , imi pare rau ca ne vedem aici si nu la odisee dar ma bucur ca nu capitulezi
am o MAAAAAARE problema. a fost prima sarcina
, 5 saptamani max .Nici un doctor nu a vazut sarcina la echo sau prin consult,doar un doctor mi-a spus cum ca uterul ar putea fi insarcinat ca are peretii ingrosati desi cu o luna inainte un alt doctor mi-a spus ca as putea avea endometrioza (si ceea ce sa fi vazut ultimul dr. la echo sa nu fi fost un uter gravid ci doar endometrul meu)revenind acum doar 2 teste pozitive mi-au confirmat sarcina (ceea ce a fost f frustrant).
acum in prezent de 1 zi am inceput sa am menstra ,tot de atunci am ameteli teribile, numai ca menstra e aproape normala , un pic mai groasa si un pic mai inchisa la culoare.e posibil sa fi avut un avort spontan duminica , luni sa nu fi vazut doctora nimik la echo ,si marti sa inceapa menstra ? nu ar fi trebuit sa am ceva de genul hemoragie , cu eliminati de tesuturi sau cheaguri de sange , etc ? stiti de ce intreb ? IMI ESTE FFF TEAMA !!!!!!! O SA FAC SI CHIURETAJ ??? N-AM FACUT IN VIATA MEA si sunt terifiata la gandul ca as putea sa fac
e normal sa am doar asa o menstra normal cantitativa doar putin modificata textura si culoarea ?!?!?
daca sarcina a fost asa de mica mai trebuie sa elimin cheaguri ? sau mai trebuie sa fac chiuretaj !?
filofteia spune:
Madelyn28 nu mai trebuie chiuretaj, ceea ce ai patit tu se numeste avort spontan si se intampla deseori pana la 6 saptamani.
Irlandeza, mai bine cu anestezie generala decat cu locala.
Amik... uneori scurgerile se pot intinde pana la urmatorul CM. Nu strica insa un control. Eu am patit asa si aveam chisturi pe ovare, care s-au rezolvat cu anticonceptionale.
blueeyes2003 spune:
Madelyn imi pare foarte rau pentru cele intamplate,si eu am fost la mamici de septembrie-octombrie si am pierdut sarcina la 6 sapt,s-a oprit din evolutie.
Eu am sangerat putin mai mult in prima zi cand sarcina s-a oprit.Din pacate la mine nu s-a eliminat singura si a fost nevoie de chiuretaj,eram ingrozita,credeam ca nu o sa fiu niciodata nevoita sa fca acest lucru dar din pacate s-a intamplat.
La tine daca ai sangerat inseamna ca a fost avort spontan,dar trebuie sa faci o eco sa vezi daca mai a ramas ceva pe acolo.Daca ai 2 teste pozitive inseamna ca a fost sarcina!
Iti tin pumnii sa scapi de chiuretaj,stiu cum este sa iti fie frica,nici eu nu facusem niciodata si imi era teribil de frica dar a trebuit,nu am avut incotro! ![]()
Bafta multa!
Mirela

"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
madelyn28 spune:
multumesc mult de tot fetele
deosebite ca intotdeauna.![]()
acum peste tot unde am citit trebuie sa ai maaari dureri la avort spontan, sa te ia dintr-o data , sa ai dureri aproape insuportabile si sa elimini muult sange (sa ai hemoragie cateva ore bune)si in plus sangele sa fie murdar.....
la mine nu e cazul evident de astfel de simptome , la mine a debutat lejer si continua lejer ....
mi-e asa de teama , sper la sf de saptamana sa ajung la un echo , avem aici in cta o dr fff buna , sa vedem ce-mi spune , poate pana sambata termin cu menstra sa ma pot duce la dumneaei ....
mi-e asa de ciuda
primul bebe ...prima sarcina , primul avort... prea multe chestii din prima iesite prost !!!!!
SUNT DEFECTA RAU !!!!!
blueeyes2003 spune:
Madelyn
nu gandi asa,stiu ca este greu dar trebuie sa treci peste asta! Fii optimista!
Te asigur ca se poate si mai rau,stiu din proprie experienta! ![]()
Mirela

irlandeza spune:
Mada, prima sarcina am pierdut-o si eu la 6 sapt. , avort spontan. Am inceput intr-o zi sa am dureri de burta, ca la ciclu, sa-mi apara niste pete maro, care apoi s-au transformat in sange, mai inchis la culoare, am eliminat si ceva mai gros, nu stiu daca chiaguri ar fi tocmai cel mai bun termen. Oricum, a fost asa ca un ciclu, putin mai abundent, si m-a tinut aproape 2 sapt. Cand sangerarea s-a oprit , m-am intors la spital, pt. un control, eco transvaginal , sa vedem daca am eliminat tot. Si am eliminat natural, nu am mai avut nevoie de chiuretaj.
Si starile de ameteala, le ai din cauza pierderii sangelui. Ai putea luat niste pastilute cu fier. Eu am luat 3 luni atunci. Si mi-am revenit f. bine. Am sa iau si acum , dupa ce termin de eliminat.
Si nu te gandi ca esti defecta, sau alte prostii, sunt fete care au pierdut bebele la 9 luni, inainte de al naste, sau au pierdut cateva sarcini, altele au avut extrauterine si nu mai au una din trompe, sau nu pot avea copiii lor, si trebuie sa infieze, deci sunt cazuri mult mai grave, dar fetele merg inainte. Si mie imi e frica de chiuretaj, dar daca e nevoie sa-l fac, atunci o sa-l fac, ca nu sunt nici prima , nici ultima.
Sper sa nu te superi daca am fost mai dura putin.
Hai capul sus, si o sa fie bine data viitoare.

Noi 2 singurei