Bebe constipat la 4 luni
Buna fetele,
Am o bebelina de 4 luni care sufera de constipatie..
Ii dau FE de vreo luna si cred ca din aceasta cauza se chinuie saracuta sa iasa afara..Atunci cand nu reuseste o ajut eu cu un supozitor cu glicerina.
D-na Dr. mi-a dat sa-i dau Debridat (6ml pe zi).
Cine a mai fost in situatia asta? Mai exista si alte metode sa-i reglam tranzitul intestinal...sau gata trebuie sa si sarim cu medicamentele?!?
Mentionez ca papa numai lapte praf (Humana) si ceai.
Alina
Raspunsuri
ionica spune:
Alina ,
pitica mea a implinit cinci luni si a avut mereu probleme de constipatie din cauza laptelui praf ceea ce este foarte normal.
Aici pediatrii recomanda suc de prune ,adauga cateva lingurite in laptele praf,nu-si va da seama,ideal ar fi sa bea dimineata suc de prune sau de mar pentru copii ,gerber sau alte prod pentru copii prima varsta.
Da-i apa multa pe toata perioada zilei si ceai de musetel neindulcit,la noi a mers ,deja face kaka singurica!
Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures
Maadi spune:
Si noi am avut probleme cu constipatia din cauza laptelui praf. Tot cu Debridat ne-am reglat, cu Sabsimplex si mai tarziu cu Lactuloza. De cand am inceput sa mancam fructe este mult mai bine (atentie bananele)- pere, prune, pepene galben, dar dupa 1 an.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)
ionica spune:
Madi
Marca Gerber are un piure de prune pentru prima varsta care este asa ca un terci ,pediatrii i-l recomanda fara restrictii aici!
Sa inteleg ca nu este voie, de ce?
quote:
Originally posted by Maadi
Si noi am avut probleme cu constipatia din cauza laptelui praf. Tot cu Debridat ne-am reglat, cu Sabsimplex si mai tarziu cu Lactuloza. De cand am inceput sa mancam fructe este mult mai bine (atentie bananele)- pere, prune, pepene galben, dar dupa 1 an.
Pupici,
Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures
arghirmonica spune:
Nu-i mai da fier.stiu ca aacum este o camapnie la medicii de familie cu << le dam fier la toti sugarii>>.Pediatrii din spitale nu sunt de acord cu asa ceva daca copilul nu are carente de fier.Daca trebuie musai sa i-l dai ,da-i suc de morcov cu portocala.Nu te teme nu pateste nimic.
Monica-Elena spune:
arghirmonica te contrazic pediatru de spital noua ne-a recomandat fara analize facar nimic profilactic fier de la 4 luni.
Alina daca bea humana poti s aii dai tot d ela humana au ceva dar imi scapa cum ii zice special ptr constipatie ii pui in lapte.
arghirmonica spune:
La clinica unde mergem noi ne-a zis clar innainte analize....Drept e ca e mult mai simplu asa ii dam si gata ca vb ceea trimitere,asteptare interpretare...vreme multa si la doctori e pretios timpul daca nici nu cotizezi.
Tia spune:
este de evitat supozitorul pentru ca poate crea dependenta.. mai bine incearca cu ceai de musetel, la 4 luni ar trebui sa functioneze. sanatate!
Monica-Elena spune:
si inca cata cotizatia arghirmonica ii bagam dnei dr in buzunar.... dar mai bine s afie decat sa nu fie ca doar nu era copilul ei
madau spune:
Si eu ii dau Mirunei FE tot profilactic, dar de la luni am inceput. Avand in vedere ca eu am probleme cu anemia de cand ma stiu, dr i-a fost teama sa nu fi mostenit si fata de la mine aceasta problema, asa ca prefer sa-i dau cele 15 zile/luna.
Si noi am avut mari probleme cu constipatia, si inca mai avem, noroc cu fructele si sucurile. Cand era asa mica ii dadeam Debridat, ceai cu Humana Milkzucher (sper sa fi scris bine, nu mai caut acum), si isi mai revenea. Mai apelam si la supozitor..apoi am inceput cu sucul de portocale si si-a revenit
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Maadi spune:
Si noi am luat fier dar numai dupa ce am facut analize si ne-a iesit o usoara anemie, asta pe la 8 luni. De atunci nu am mai avut nevoie, analizele iesind perfect de fiecare data (anual).
Noi pana la varsta de 1 an nu am mancat decat mere si portocale, asta la sfatul pediatrului si nici nu i-am dat nimic din borcanele, tutul ii faceam in casa din legume proaspete. Dupa 1 an am inceput incet sa introducem si alte fructe precum banane, piersici, caise, prune,pepene, iar de abia dupa 2 ani am introdus kiwi, struguri, capsuni. Recunosc ca nu am avut niciodata probleme cu Calin - nu a avut niciodata diaree sau probleme cu stomacelul, exceptie facand o enteroviroza.
Sanatate si pupici,