ornamente tort
Raspunsuri - Pagina 3
Ortansa spune:
ca sa nu mai fac alt subiect,am sa pun aici linkul spre tortul meu pe care acu' il gatai.sunt multumita de rezultat,e a 2a oara cand imbrac un tort in fondant si prima oara cand fac carnatii aia pe margine:-D
uitati acilishea
I've gt you under my skin
adi69 spune:
La multi ani!
Spune mai multe,ce crema,ce blat..tortul este finut si elegant.felicitari!
Adriana si-atat...
Ortansa spune:
sunt 2 blaturi coapte pe rand in aceeasi forma.unul pandispan simplu,al 2lea pandispan cu cacao . 2 feluri de crema:prima-cea a Nataliei de la tortul Truffles(frisca incalzita,ciocolata razuita,racita,batuta cu mixerul) si a doua-frisca simpla cu putina vanilie.amandoua blaturile insiropate cu sirop caramel.deasupra m-am chinuit sa-l acopar intr-un strat fin de unt frecat cu zahar pudra,asa ca sa fie totul ca la carte:-D.marginile mi-au dat ca intotdeauana de furca,pt. ca se intrezarea si crema tortului si n-aveam cum sa intind untul si p-acolo.asa ca n-am mai intins:-)
iar dantelaria aia e facuta din albus batut spuna cu zahar pudra la care am mai adaugat eu lapte praf pentru ca imi curgea(la reteta zice ceva de crema tartar care habar n-am ce e).hahah,cam asta e.
diseara o sa pozez si-o feliuta:-)
I've gt you under my skin
Balbina spune:
Ortansa, ti-a iesit un tort de nota 10, foarte frumos si impecabil realizat, bravo! Trandafirii zici ca sint adevarati, ce finuti sint! Tot respectul pentru rabdarea ta! Eu am lasat-o balta cu fondantul, ca nu sint facuta pentru asa ceva.
Abia astept poza cu sectiunea.
La multi ani! Sa fii sanatoasa, sa mai faci asa opere de arta!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Christel spune:
Ortansa, LA MULTI ANI! Foarte frumos tortul tau, deasupra zici ca-i crema cu unt, eu am crezut ca-i fondant de zahar?
Fetelor spune-ti si mie daca aveti vreo reteta(de fapt cantitatile)pentru fondant pentru ca de obicei imi trebuie pasta putina ca sa decorez un tort.
Am incercat-o si pe aia cu marshmallows dar s-a intins rau, am luat o bucatica din toata cantitatea si am tot framantat-o cu zahar farin, dar tot era lipicioasa si se lasau petalele de trandafiri, off, si mi-a iesit multa compozitie de care m-am plictisit pana la urma si am spritat-o pe tort ca ma plictisisem!
Iar alta data am facut cu pasta de zahar, au iesit mai bine trandafirii, dar la fel mi-a iesit prea multa compozitie, am pus-o la frigider dar s-a intarit prea tare si nu stiu cat timp ar putea sta la frigider, ca nu fac tort in fiecare saptamana.
Ortansa spune:
multumesc de urari si aprecieri.
despre fondantul cu marshmallow,cred ca am mai spus,puteti adauga cateva linguri lapte praf ca sa capete consistenta.asa e,e destul de lipicios la inceput.ca sa nu se mai lipeasca de maini,atunci cand crezi ca a capatat consistenta unui aluat normal,curata tot ce poti de pe maini cu muchia neascutita a unui cutit,spala-te pe maini,usuca-te bine,apoi te ungi din abundenta cu ulei dintr-un castronas care trebuie sa fie la indemana.apoi mai framanti putin fondantul,si-ai sa vezi ca nu se mai lipeste.tot timpul se lucreaza cu mainile unse cu ulei.
fond.uns din abundenta cu ulei se pastreaza in punga de nailon legata bine .se poate pastra in frigider sau in congelator daca intentionezi sa-l pastrezi mai mult timp.eu l-am tinut cateva zile afara,in bucatarie si nu i s-a intamplat nimic.
cum fac eu trandafirii ca sa nu se pleosteasca.(in timp ce lucrezi,fondantul se tine acoperit cu nailon).iau o bucatica de fond si formez o biluta cat o maslina.o infig intr-o scobitoare si ii dau forma de boboc-alungit cu mot:-D.fac atatea moate cati trandafiri am nevoie.le las sa se usuce(de preferat peste noapte,dar eu n-am avut niciodata atata rabdare) intr-un pahar sau infipte in polistirena.mai iei cateva bucati de fondant si formezi bile de forma unei nuci.apoi le faci sul si tai cu cutitul 5-6-7 parti aprox. egale de fondant.le faci bilute.pui o biluta in palma stanga,iar cu podul palmei drepte presezi si aplatizezi.va rezulta un disc mai subtire pe margini si mai gros in centru.eu prefer sa fie mai gros pt ca altfel mi se lasa trandafirii.mai subtiezi marginile cu aratatorul,de jur imprejur,in felul asta marginile devin mai subtiri si se onduleaza putin.apoi incepi sa le rulezi pe rand in jurul bobocului,pana la ultima petala.rulezi putin marginile petalelor in afara,pe rand.lasi trandafirii obtinuti la uscat,in cescute mici sau in adanciturile unui carton de oua.daca trandafirii sunt prea grei,sau au baza prea mare,dupa ce se usuca putin cat sa-i poti prinde in maini fara sa-i deformezi,ii poti taia la baza cu un cutit,pe orizontala.in felul asta scapi de surplus si devin si plati,astfel incat ii poti aseza frumos pe tort.
I've gt you under my skin