varsat de vant la 8 saptamani???
Buna tuturor gravidutelor,
Am o problema... Fetita mea in varsta de 2 ani si jumatate a intrat in contact in parc cu o fetita care avea varsat de vant. Nici ea si nici eu nu am factut boala , eu fiind insarcinata in 8 saptamani. Ma rog la Dumnezeu sa nu fi luat fetita mea . Ce pot face preventiv? Sa ma izolez eu? De cand? Vad ca perioada de incubatie a virusului este 10-21 zile....sA PLEC DE ACASA o luna ??? Un spat va rog...Stiti cazuri de mamici care au facut varicela in timpul sarcinii??
Va multumnesc,
+8
Raspunsuri
violetan spune:
quote:
Initial creeata de iubitoiu
Buna tuturor gravidutelor,
Am o problema... Fetita mea in varsta de 2 ani si jumatate a intrat in contact in parc cu o fetita care avea varsat de vant. Nici ea si nici eu nu am factut boala , eu fiind insarcinata in 8 saptamani. Ma rog la Dumnezeu sa nu fi luat fetita mea . Ce pot face preventiv? Sa ma izolez eu? De cand? Vad ca perioada de incubatie a virusului este 10-21 zile....sA PLEC DE ACASA o luna ??? Un spat va rog...Stiti cazuri de mamici care au facut varicela in timpul sarcinii??
Va multumnesc,+8
Sora mea geamana a avut varicela in primul trimestru de sarcina si multi dr i-au zis sa renunte la sarcina, numai unul i-a zis sa nu si acum are un baietzel de aproape 5 anisori sanatos si destept si frumos :) asa ca....nu te speria! Plus ca nu e obligatoriu sa faci boala. Preventiv, insa, nu cred ca ai voie sa faci nimic. Stiu ca se lua Acyclovir, dar la gravide mai mult ca sigur nu e voie...Te pup si succes!!
Clopo spune:
Pupici,
nu te speria din prima; e foarte posibil sa nu fi contactat boala; important e sa fii foarte atenta atat la tine cat si la pustoiaca ta, si la orice semn (orice bubitza inflamata, febra) sa va prezentati de urgenta la dr.; preventiv, poti sa-ti intrebi si tu ginecologul ce sa faci daca apar primele simptome;
bafta si sarcina usoara,
Mami Clopo 28+
si Radu-Mihnea
iubitoiu spune:
multumesc mult pt raspunsuri.
Sper din tot sufletul sa nu fi contactat pitica mea virusul...Pupici
+8
Sabina spune:
intreaba dr daca ne vreo imonugliobulina pe care ai putea s-o faci, citisem la un moment dat despre asa ceva.
Nu stiu amanunte, e un sfat complet amatoristic, dar cine stie!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
nikole spune:
Draga mea, esti sigura ca nu ai facut boala in copilarie?
Ptr ca asta ti-ar oferi o imunitate ulterioara in fata bolii.
Teoretic e periculoasa in sarcina(rubeola fiind de fapt cea mai periculoasa, eu am fost suspecta de rubeola activa in primele sapt de sarcina)daca e contactata in primul trimestru.Dupa luna a 5a se pare ca nu mai afecteaza fatul.
Daca nu esti imuna trebuie sa ai mare grija, evita aglomeratiile...
iti tin pumnii sa nu fi luat nimic, nici tu nici fetitza.
vacanta Filipine
vavanta Brasil
16+
rain spune:
Iubitoiu=Cristina?
daca da ...te asteptam la piticii de iulie-august, sint sigura ca fetele abia va asteapta!
hai sa-ti zic, moatza mea a facut in ianuarie varicela, pe 2 ianuarie ne-am intilnit cu finii nostrii, ei avand o fetita mai mica cu un an decat Andreea, au stat mult impreuna etc. ...in ziua aia Andreea mi-a zis ca are o alunita pe nas, noi ne-am amuzat si n-am luat bubitza in seama, altfel nu ne intilneam cu nimeni, a doua zi dupa ce ne-am vazut cu ei ...aparusera multe bubitze pe corpul Andreei si concluzia: varicela, la ea eruptia incepuse inainte cu o zi, iar contagioasa era de 3-4 zile!
eram siguri ca va face si finutza mica, dar n-a facut ...ni s-a parut incredibil, insa se pare ca are o imunitate mai buna!
e posibil ca si fetitza ta sa nu faca, sau ca tu sa fi facut in copilarie, insa eu as merge si la medic, vezi ce se poate face pentru tine, poate un vaccin ...intreaba neaparat!
va pupam
Nicole &
Andreea Alexandra (26.07.2004)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40285" target="_blank">Povestea nasterii