Mamici de ianuarie - februarie 2007 (65)
Raspunsuri - Pagina 4
gio spune:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by criss68
Acum am reusit sa citesc din urma, am vazut si de pb dianeirus, doamne ajuta ca e bine. Aveam si ceva raspunsuri dar m-am oprit dupa postarea cu creasta simiana
Gio, cat de sigur este semnul? Eu m-am mai uitat numai la palma stanga a fetei, acum m-am uitat si la dreapta si este exact ca in linkul trimis de tine!!
Sper sa te mai prind pe langa calculator, sau poate mai are altcineva detalii, ca nu cred ca dorm pana nu aflu mai multe.
Acum imi amintesc ca in ultima zi la spital i s-a prelevat sange pt ceva anomalii genetice, parca era inclus si sdr Down. Oare cu ce m-ar incalzi sa aflu ca testul e pozitiv? Sa o iau razna mai repede poate.
criss & Ligia Elena
--------------------------------------------------------------------------------
criss, daca dai o cautare pe net vei vedea ca 4% dintre copiii normali au acest semn fara vreo semnificatie patologica. finutzul nostru are la o mana si e perfect normal. sorry, n-am vrut sa sperii pe nimeni. ca sa fie down pe langa asta trebuie sa mai fie si alte semne gen hipotonie, ochisorii specifici etc etc. eu zic sa stai linistita. analzia din spital e pt fenilcetonurie si mixedem si se face tuturor bebelusilor.
uite ca am copiat mesajul aici
Mamix2 cu Taisia&Toria
Messa spune:
criss, te inteleg perfect cu imaginea zambetului de pe burta, dar vestea buna e ca trece :) mai ales ca tu esti activa, ai sa vezi ca se intinde pielicica frumos dupa ce reincepi sa faci un pic de sport!
aelita, si purcicutza mea face la fel cu suzeta, sa vezi ce mutre si ce sunete scoate daca nu o vrea (la fel si cand se satura ca un mic purcel si vrea sa-i scot bibe din gura!) - daca o vede cineva in momentele alea zice ca acusha face bleah si umple patutul de lapte proaspat semi-digerat! Dar nu, e doar hoatza, cred ca s-a prins ca daca se stramba asa urat, mami (adica io) de frica sa nu bleah pe bune, scoate repede bibe sau suze din botic mic si rasfatzat!
ylilimic, asa era zeama pe care o storceam eu din ale mele tzatze (mari dar nu prea bune, se pare) - zeama chioara! In frigider sa facea o pojghitza suuuuubtire de grasime (de cca 1-2 mm) si in rest puteam sa citesc prin pungutza, asa straveziu era!
A propos de bocit daca ii dai prea multa formula din prima - a mea a dormit-mancat-dormit-mancat PERFECT din prima secunda in care nu i-am mai dat borshul meu de lapte si i-am dat direct formula... fara "treceri". Si acuma ar dormi, amarata, dar o cam supara mucii, chiar daca eu ma chinui sa i-i scot din nasuc. Formula e mai "grea", si ii tine burta ocupata mai mult timp, asa ca in principiu ar trebui sa-ti doarma mai mult si mai adanc.
He,he, a nascut si Meg! Aaaacushica naste toata lumea si ne mutam la Clubul Scutecelor
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Shine spune:
alinatxa, helenutza,
va scriu cu o mana.
nu va bazati pe dragalasenia asistentelor de la cfr2.
intr-adevar isi fac treaba fara sa astepte un banut, dar o fac asa cum au ele chef.
cel putin cele de la copii..... le-am chemat de trei ori in doua ore si nu a venit nimeni....
plange bb.
revin
Shine
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
cristiana70 spune:
M-am intors, intre timp am "topit" o portie...
deci, DANA, am smintit socoteala, cutia la noi e de 400 g, 600 g vin cam 9,3 euro, tin la precizie! Am descoperit si cum se cheama formula de prematuri, FRUHGEBORENENNAHRUNG, oare de ce tin nemtii astia sa inghesuie trei cuvinte intr-unul?
MESSA, asa era si laptele meu, apa chioara, nu e de mirare ca David a preferat formula... As fi vrut eu sa-l alaptez, nu tu goana la bucatarie noaptea cu ochii carpiti de somn, mai raceste un pic biberonul daca e prea cald, repede, repede, ca urla piticul de zici ca se desface in bucati!
cristiana mamica de David (21.12.2006)
cristiana70 spune:
AELITA, fii buna, cum reusesti sa scrii cu doua maiini si cu fetita in brate, ca al meu e gelos si pe mouse...
cristiana mamica de David (21.12.2006)
sraluca spune:
CRISTIANA70 nu esti intr-o ureche. Asa sunt si animalutele noastre numai ca ele sunt mai mici si ca sa il vada pe bebe trebuie sa se urce undeva sus, eventual in caurcior
Asta micu a stat popandau de azi dimineata, nu stiu ce a fcaut acolo ca nu a p[lans, s-a jucat cu caruselul. Din cand in cand ma duceam si i-l invarteam sa ii cante si sa se miste. Mare proasta eu ca i-am luat din asta care tebuie invartit dar de, daca m-am dus de capul meu si nu am intrebat sa ma lumineze ca sunt si d-astea electrice.
Acum a mancat 40 ml si a adormit si doarme bustean. O sa se trezesca el urlan la un mom dat.Si voiam sa plec cu el al plimbare dar in conditiile astea mai greu.Ca mi-e ca incepe sa urle prin parc de foame.O sa il scot putin in jurul blocului. Sau in balcon ca am o lene.
sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006
eli1977 spune:
Fetelor, sa va zic ce am facut.In marea mea senzatie ca nu sunt o mama buna, ca n-am facut ce trebuie ca Andrei sa pape san si a trebuit sa trecem pe Nan, incurajata si de dr ca daca mai am un pic de san, sa i-l dau si pe urma completare, i-am dat piticului san+formula si are niste crampe asa, trecatoare, dar se strange, intinde picioarele si manutele, se stramba, dupa care adoarme la loc, dupa cateva minute iar, tot asa, pe toata durata somnicului, se cam chinuie.Sa fie colici?ii dau si babydrink intre mese, si sab inainte de laptic, nu cred sa fie colici, cred ca are niste crampe si nu stiu de ce, e posibil de la amestecatura san+formula, ca parca de la formula simpla dormea mult mai bine.Acum adoarme si greu, se tot uuuita si se frichine, da din maini si din picioare rau de tot.Cred ca nu-i mai dau san...uof, nu mai stiu ce sa mai fac sa-l vad linistit..o fi de la san???
Eli
gio spune:
ca vorbeati de lapte - ce ma enervez ca laptele meu sigur e ok doar ca nu-i ajunge lui bb. ea a inceput sa creasca bine numai ca eu ii asigur cam 50% din cantitate. de ieri ma tot mulg la fiecare ora aproape, azi de la 9-12 a stat aproape numai la san dar acum i-am dat un bibe ca tot urla de foame. in fine, sper sa pastrez lapticul meu macar pe post de medicamentdaca altfel nu se poate.
dana, ce ingenios dispozitivul de la medela! super! daca ar fi si la noi...
bafta fetele care trebuie sa nasca - tinem pumnii!!!
apropo de plimbarica - ieri am fost prin zona si m-am enervat la maximum ca ne-am umplut de praf - adidasii mei negri erau gri. vorba taisiei - bucurestiul este mizerabil... asa m-as duce in parc...
eli, si a mea a facut la inceput asa, insa acum e mai bine. nu renunta la san atata timp cat mai e ceva. ideea e sa reduci ca durata alaptatul - ca masa in total cu tot cu bibe sa nu dureze mai mult de 45 minute- o ora max. si inca un lucru - pt a dura mai putin eu ii dau dintr-un san si din celalalt ma mulg in acelasi timp (curge muuult mai bine asa) si lapticul muls il dau completare. colici, daca e sa aiba, va avea si de la praf.
Mamix2 cu Taisia&Toria
Daconst spune:
Cristiana,nu stiam preturile,dar am dat cautare pe net si cel mai ieftin a fost 9,34€ pentru formula de start de la Beba.
Deci nu cred ca merita.O sa ma uit si in magatzin cind merg...maine,cred.
Alinuk,preturile la cafea e mai greu sa le nimeresti toate la odata la promotie,pentru ca Amaroy gasesti doar la Aldi si celelalte marci nu le gasesti reduse toate odata.Eu iti pot scrie PM,daca vrei cind vad in prospecte ofertele,ca-mi vin acasa saptamanal.
Cele mai bune preturi le gasesti cind se deschide cite un magazin nou...Real de exemplu,dar depinde in ce zona merg parintii tai.
O sa incep sa ma uit si daca vad ceva,iti scriu,cu placere.
Maria,bb face kk cind verde,cind galben...depinde,nu e regula.Dar nu e de speriat...e normal.Doar daca face doar verde,e semn de ingrijorare.La mine a fost asa cind nu-i dadeam decit san,dar de cind bag completare s-a facut galben.
Catalina,eu zic sa stai linistita ca e normal 140g...si al meu a luat atat in prima saptamana...iar acum 430g,de ne-am speriat de el.Deci limita e intre 140-200g,aici.In Ro parca e mai mult putin.
Daca bb e vioi si se simte bine nu ai de ce sa-ti faci griji.
Dana si Lucas Paul(18.01.07)
Daconst spune:
Eli,nu e de la san...am intrebat moasa si mi-a spus ca nu are nimic combinatia.Si al meu are zile cind e mai rau si zile cind e senin de numa.
Continua cu sanul,pentru ca anticorpii ce-i ia de la tine nu-i inlocuieste nicio formula.
Eu sunt decisa sa nu ma las si sa-i dau si ultima zeama chioara de la mine,iar apoi sa completam cit va vrea pina se satura.
Dana si Lucas Paul(18.01.07)