sangerare in timpul sarcinii

sangerare in timpul sarcinii | Autor: ea02006

Link direct la acest mesaj

Credeam ca voi fi o mamica fericita in luna septembrie sau octombrie a acestui an. Ultima menstruatie am avut/o pe 21 decembrie, iar dupa mai multe echografii, a iesit, luni, o sarcina de 4/5 saptamani. Insa, de joi am inceput sa am o scurgere rozalie, care a devenit maronie, ca pana la urma sa fie sange, insotit de dureri abdominale. Medicul mi/a recomandat fitomenadion si gravibinon, am facut deja, dar se pare ca abia astazi ma simt mai bine si sangerarea pare sa/si fi pierdut din intensitate. Medicul mi/a facut si un echograf vineri si nu a fost prea multumit de ce a vazut, spunand ca embrionul a crescut foarte putin si nu stiu ce nu este prea clar acolo. Totusi, a zis sa continui tratamentul si sa/l anunt daca am scurgeri de sange cu cheaguri. Mi/e frica sa nu/l pierd pe bebe. Chiar il dorim din suflet. Voi ce ziceti? A mai patit cineva asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rusimo spune:

Eu am patit ceva similar. Singerarea a fost usoara la inceput pe urma s-a intetit. Din pacate cred ca am pierdut sarcina. trebuie sa mai merg pt un scan marti. sper ca tu sa ai mai multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Da, si eu am probleme cu sarcina; tot dezvoltare insuficienta pentru "varsta lui" - sunt insarcinata in 8 saptamani. Mie mi-a recomandat medicul Gravibinon si Utrogestan. Spre deosebire de tine, scurgerile mele nu au ajuns la sange, dar durerile le-am avut. Astazi am terminat tratamentul si iti pot spune ca nu mai am dureri, dar verdictul mi-l va da doctorul abia miercuri. Nu cred ca trebuie sa fii foarte speriata. Si eu am trecut prin momente teribile canfd am inceput sa am scurgeri si durerile alea tampite, dar am consultat mai multe pareri, am citit si m-am documentat pe net - nu e musai sa aiba copilul probleme. Scurgerile, sangerarile si durerile pot fi normale (pana intr-un anumit grad)pentru pe perioada in care embrionul se fixeaza. Partea cu dezvoltatul insuficient poate fi un calcul gresit, la modul ca sarcina poate fi mai mica decat ti-a iesit la echograf. Oricum astia iti calculeaza aiurea, pentru ca iti iau in consideratie data ultimei menstre, dar ovulatia ta a avut loc peste doua saptamani. Intelegi? Deci bebe al tau ar putea fi dezvoltat foarte normal pentru ca e prea pici. E bine ca faci tratamentul, asta il va ajuta sa se dezvolte mai bine. Eu acum am venit de la o familie de medici cu care am discutat problema mea si mi-au spus ca totul e ok si tratamentul nu va afecta sarcina sau copilul ulterior, ci chiar il ajuta foarte mult. Ar trebui sa vorbesti cu doctorul tau sa iti prescrie si niste vitamine (eu iau Elevit Pronatal) si neaparat sa iei Acid folic (asta il ajuta foarte mult la dezvoltarea creierului - eu iau 2 pe zi). Mai intreaba si nu dispera. Mie doctorul care mi-a dat verdictul asta idiot mi-a spus ca nu imi da preqa mari sanse dupa cum se prezinta, dar a spus ca e foarte important cum gandesc eu si cum il ajut pe bebe sa lupte. Trebuie sa iti alungi orice gand negru, sa vorbesti mult cu bebe si sa ai parte de multa liniste, caldura si iubire. Bafta multa si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ea02006 spune:

Va multumesc pentru incurajari. Chiar aveam nevoie. Parca imi mai venise inima la loc, pentru ca ma simt mai bine, dar sangerarea nu s/a oprit de tot si nu pot avea liniste pana nu voi face un alt echograf, sa/mi spuna cineva ca embrionul traieste si nu s/a oprit din evolutie. va doresc si voua succes si un bebe sanatos. O sa va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu am avut de toate si scurgere abundenta cu sange roshu, si rozaliu si maron si cheaguritoate acestea timp de 3 saptamani, de la sapt 5 de sarcina pana in sapt 8-9...am avut hematon si dezlipire de placenta...am facut tratament cu utrogestan si ascorutin(vitamina C) si cu toate aceste probleme acum am o fetitza frumoasa si sanatoasa care are 2 ani si 2 luni.
te sfatuiesc sa stai cat mai linistita , numai in pat daca se poate, fara nici un fel de efort...conteaza f mult.
numai bine si multa sanatate, sa dispara toate problemele si sa ai un bb sanatos

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Hei, ce ai mai aflat? Ai mai facut echografii, ai mai consultat medicul? Esti bine, esti rau? Nu mai spui nimic? eu una sunt tare curioasa si sper ca totul e bine si ai numai vesti bune despre bebitul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

annisia, dar tu cum mai esti, ce face burtika?

edit: acum am citit la sub tau...ma bucur ca te simti mai bine, te asteptam vu vesti de la dr.
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Si eu am patit asa, mai intai maroniu, apoi sangeriu, apoi cheaguri, dureri cu nemiluita. Prima data nu m-am speriat pentru ca am inteles ca poate fi un ciclu fals, e mai rau cand apar cheagurile. Trebuie tinut tratament si relaxare totala la orizontala, fara efort fizic sau psihic (asta chiar e cel mai greu, ca tocmai din cauza asta te stresezi). Mie la eco mi s-a spus ca e placenta chiar deasupra colului si ea sangera si era iminenta de avort, dar am o doctorita foarte grijulie si de cum a auzit ca sangerez a zis sa ma interneze. Nu am vrut pt ca era fix de anul nou, dar am luat tratamentul si m-am dus dupa aceea; mi se diminuase scurgerea si tot m-a internat, a zis 2-3 zile pentru analize si verificari si am ramas 8 sau 9 zile, nici in spital nu ma lasau sa ies pe hol, la baie si direct in pat, amortisem dar nu ma lasau sa stau la masa, in fund, decat cand mancam. Dupa 3 sapt. de repaus total am fost ca noua. Daca vrei iti recomand doctorita mea, e super ok si spitalul la care e ea e la fel (ma refer la personal, ca pana la urma pe mana lor ramai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Si eu am sangerat intens o sapt., (in sapt. 5 de sarcina,) si dr. a spus ca am pierdut sarcina,( pe care nu reusea sa o vada nicicum) iar dupa 2 sapt. cand m-am dus la control a zis ca totusi ea vede sarcina in continuare. Iar BHCG-ul a crescut , apoi a scazut si apoi din nou a crescut. Maine dimineata merg la eco, sa vedem cum e . Sper din suflet sa fie bine.

Ea02006, care-i treaba cu tine? Pana la urma ai pastrat sarcina sau nu ? Daca ai deschis subiectul asta , macar spune-ne cum s-a finalizat toata treaba.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Ai dreptate Irlandeza. Si m-am nedumerit cand am vazut ca nu mai scrie. Probabil ca are probleme si lucrurile nu au mers bine. Putea, totusi, sa ne scrie doua randuri sau sa inchida subiectul. Am fost bune cand a avut nevoie de noi. Acum ca problema s-a "rezolvat" intr-un fel sau altul, nu mai conteaza parerea noastra... Pacat. Mie chiar imi parea rau de ea... Iti uram multa sanatate ea2006!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Eu am pierdut 2 sarcini, iar primele simptome tot astea au fost. Dar, stai, nu te speria. La ultima sarcina am schimbat dr, am facut tratament cu Utrogestan (doza destul de mare, cate 8/zi), gravibinon din saptamana a-6-a, vitamina E, acid folic si no-spa. Am stat si in spital , ce-i drept. Ideea e ca trebuie sa iti iei medical (daca nu ai facut-o inca), sa nu te stresezi, sa stai cat mai mult in pat si linistita (asta in afara de tratament). Si ai sa vezi ca va fi totul bine. Eu am acum un baietel frumos de 8 luni. Multa sanatate.

Mergi la inceput