Maladia Dupuytren - boala tendoanelor mainii

Maladia Dupuytren - boala tendoanelor mainii | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Ati auzit de aceasta maladie? Ca si descriere va pot spune cam asa: Inchipuiti-va o mana palma dreapta in care unul dintre degete (sa zicem mijlociul) este orientat catre interiorul palmei, in mijlocul palmei fiind un fel de galma, se vede tendonul care nu lasa degetul deloc sa se indrepte ca celelalte degete. Nu stiu cum sa va explic mai bine. Asa mi-a spus un medic ca se numeste aceasta boala: maladia Dupuytren. Am cautat pe net linkuri dar nu sunt decat in limbi straine si nu inteleg mare lucru. Daca cineva stie despre ce vorbesc as vrea sa imi zica daca o operatie e periculoasa, dureroasa, in cat timp se vindeca. Sau ce trebuie facut inainte de operatie. Practic e vorba de elasticitatea tendoanelor de la degete. Nu am retinut explicatia medicului. El zice ca se opereaza si ca va fi ok.
Daca stiti ceva despre asta atunci va rog sa imi spuneti si la ce fel de medic sa apelez. Tatal meu sufera de asa ceva de ani de zile si am tot sperat ca isi va reveni, ca e de la reumatism dar se pare ca nu isi revine. Saracu' aproape ca nu isi mai poate intinde deloc palma si nici sa o stranga.

Va multumesc anticipat!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

buna,
tatal meu a fost operat de aceasta boala. la vremea respectiva cautasem pe net si tratament nechirurgical nu prea era - in afara de niste injectii experimentale.
inainte de operatie nu prea are ce sa faca; dupa, recuperarea e lenta si dureroasa. tatal meu a stat vreo saptamana in spital si dupa acsa a facut exercitii cu niste "cerculete" din cauciuc pt a-si recapata mobilitatea mainii. 100 % nu si-a recapatat-o insa poate duce o viata normala. boala a fost stopata chiar daca in urma analizelor operatia a fost facuta in faza activa a bolii.

din pacate boala e ereditara asaca e posibilsa il mosteneasca cineva. la femei totusi boala e ceva mai rara (insa eu am un caz in familie).

multa sanatate

Mamix2 cu Taisia&Toria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Se opereaza. Chiar am vazut un barbat operat de asa ceva . Intereseaza-te in orasul tau , si multa multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Multumesc pt raspunsuri! In final am reusit sa gasesc si linkuri in romaneste. Initial nu scrisesem corect numele bolii. Intr-adevar e operabila. Ei zic ca poate recidiva, ca daca sunt afectati si nervii se pot taia degetele respective (de asta ii e frica lui tata). Am citit prin formula as ca s-atr vindeca si cu comprese cu untul pamantului (nu prea stiu ce e asta) dar probabil in faza incipienta a bolii. Tata sufera de asta de mult timp si se vede ca la mana stanga e f avasata, iar la dreapta deja incepe sa avanseze destul de mult.
O sa mergem la Azuga ca e cel mai aproape de noi si e spital specializat in asa ceva. daca stiti un medic bun pe acolo spuneti-mi si mie.

Apropo ca se transmite genetic mai mult la barbati. Noi suntem 3 fete din fericire poate ne iarta daca la femei e un pic mai rara. Asta ne mai lipsea...ca in rest....

Merci si sanatate si voua!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da , recidiveaza , dar asta nu este un motiv sa nu faci operatia.
Conteaza ca operatia in sine este buna pt. el si recidiva poate aparea dupa un timp , dar oricum , e bine ca va fi functionala mana.
Domnul pe care l-am vazut la spital avea operatie la ambele mainii , dar era multumit.
Multa sanatate!
P.S: la chirurgie plastica se fac operatiile , ca tin de reconstructia mainii , cel putin asa e la clinica de aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Si tatal meu sufera de asa ceva. Am vorbit cu un dr. chirurg si mi-a spus ca e operabil numai ca nu se reface mana complet. El putea doar sa-i indrepte degetele putin dar nu sa refaca mana asa cum era- cu mobilitatea degetelor avuta candva.

Mergi la inceput