Mamici de septembrie-octombrie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 29
Berarpiri spune:
quote:
Originally posted by cristina85ss
Fetelor din italia vreau sa va intreb ceva,si m-ati ajuta mult daca mi-ati raspunde,mozzarela di buffala avem voie sa mancam? dar prosciuto crudo?Eu am mancat amandoua,dar apoi am intrebat-o pe o graviduta o pritena de a mea care a spus ca atat mozzarella cat si prosciuto crudo sunt interzise in sarcina,iar daca le mananc pot face listerie si/sau toxoplasma
sunt foarte speriata..ajutooor
fetelor s-a intors greata,multumesc ca m-ati incurajat atunci cand ma temeam ca s-a intamplat ceva cu bebele iar ca faptul ca ma simt perfect fara obisnuitele simptome sarcinii erau un simptom de alarma.Acum va dau dreptate..eram doar norocoasa
Si eu mananc prosciuto crudo,si destul de des.Acum m-ai speriat!Din cate stiu eu,nu sunt interzise,nu am auzit pe nimeni sa zica asa ceva,dar oricum o sa ma interesez,o sa-l sun pe doctor sa-l intreb.
Cristina9+
berarpiri
Berarpiri spune:
Acum am vorbit cu cineva,si am intrebat daca sunt alimente care fac rau in timpul sarcinii,si a zis ca nu.Saptamana viitoare a zis ca incearca sa-mi faca rost de o carticica,cu indicatii,si atunci o sa stiu mai bine,dar oricum,prosciuto crudo(e carne cruda,dar nu afumata)nu cred ca face rau.Pana nu stiu sigur,nu zic 100%.
Eu tot asa ma simt,cu greturi,dar asta e,merg inainte.Incerc sa evit (cat e posibil)mirosurile de mancare,si vad ca e putin mai bine.
Pentru cele care au probleme de constipatie,incercati sa beti f. multa apa.Stiu din propire experienta ca face bine,pentru ca eu acum nu mai am probleme,e drept ca beau peste 3 litri de apa pe zi.
5
berarpiri
Berarpiri spune:
FLR esti intr-adevar norocoasa.Crede-ma ca ma bucur pentru tine,ca nu ai parte de greturi.Bucura-te si tu de perioada in care te simti bine,pentru ca am inteles ca starile sunt schimbatoare in timpul sarcinii.
Berarpiri
5+
adrianaolimpia spune:
Buna mamicilor.
Am mai scris o singura data pe acest forum, dar acum nu ma pot abtine. Am citit mesajul Mihaelei si mi-a trezit amintiri neplacute. Mie, exact la 5 saptamani, la ecografie endovaginala, un medic cu pretentii din Galati m-a pus sa fac chiuretaj biopsic ptr ca endometru era ffff ingrosat (ceea ce in mod special indica o sarcina) El spune ca are si dopler color, si eco 3D - si cu "toata aceasta tehnica" nu a vazut sarcina. Norocul meu este ca am mers la bucuresti in cateva ore si cu o eco endovaginala mi-a presupus ca e sarcina dar nu a vrut sa puna diagnostic pana nu a vazut rezultatul la o analiza de sanga numita BetaHCG. Ideea este ca la 5 saptamani nu toti medicii reusesc sa puna un diagnostic corect. Despre teste de sarcina nici vorba la mine - toate mi-au iesit negative. Daca e vorba de extrauterina, nu pot sa-mi dau cu parerea ca nu ma pricep, ceea ce pot sa iti recomand e sa consulti un alt medic sa ai doua diagnostice inainte de a intra la cutit. E din experienta de la ambele sarcini, daca mergeam pe o singura mana nu stiu daca mai aveam acuma copil.
Data ultimului CM este 29 noiembrie 2006, la ulitma ecografie sarcina parea a fi mult mai mica, dar traia. Voi merge tot la bucuresti la sf lunii. Stie cineva ceva despre medicul Cristian Radoi de la CMU?
Tks si sarcina usoara tuturor
adrianaolimpia spune:
Revin,
Cristina, inainte de a intra la medicul care te asteapta luni, mergi la un alt medic sa vezi o alta parere. Nu mi se pare normal sa te simti rau si sa te lase asa pana luni, si nici sa nu iti dea o medicamentatie. Nu cred ca e un medic prea atent. Sanatate si bafta si nu dispera ca stresul iti afecteaza sarcina.
newbaby spune:
Din ce am citit eu in mai multe surse serioase, se recomanda ca in sarcina sa nu mananci decat branzeturi pasteurizate si sa eviti carnea care nu este bine procesata termic. Acum, se poate sa nu ai absolut nimic. Gandeste-te la generatiile de mamici dinaintea noastra care papau slanina, carnati si alte afumaturi fara sa aiba habar de listeria si altele. Si, slava Domnului, copiii ieseau destul de sanatosi!Ai incredere in Dumnezeu si nu te stresa asa tare.Poti sa iti faci teste ca sa fii linistita!
Sarcina usoara!
quote:
Originally posted by myral
Iar imi dau cu parerea. Cristina deci eu stiam ca nu avem voie produse crude(carne) sau nepasteurizate (lactate). Ar trebui sa scrie pe ele daca sunt sau nu facute din lapte pasteurizat sau cam asa ceva. Si chiar daca nu erau indicate asta nu inseamna ca neaparat faci listeria.
Myral11+
isabeluta spune:
Buna
!!!
hop si eu din 2 in 2.
Nu mai sunt asa fericita. Greturile nu-mi dau pace! Nu stiu ce as putea sa mai mananc. Nu suport aproape nici un fel de mancare. Unele dintre voi aveti deja 11 saptamani si... aceleasi probleme. Mi-e groaza ca-s doar la inceput si o sa ma infometez in curand.
Si eu mi-am facut analizele, maine iau rezultatele si tot maine merg la dr. sa vad cum mai stam.
Fericesc pe
care nu au greturi!!!!!
isabeluta
8+
bebita
Berarpiri spune:
ISABELUTA incerca sa mananci in timpul zilei miez de paine,sa nu-ti lasi niciodata stomacul gol,sau biscuiti sarati daca iti plac.Mie asa mi-a recomandat medicul,sa incerc sa nu mananc mancare lichida(dar apa sa beau cat de multa),cel putin pana ma mai lasa greturile.Sper sa te ajute la ceva.
5+
berarpiri
Roxana_G spune:
Neata. Ma simt bine in general, aseara am baut vreo 2 ice tea si mi-a fost putin greata,dar cam atat. SErios ma simt in forma, bine, si fizic si psihic. Mici episoade de gaze sau arsuri sau usoara greata. Insa nici nu se compara cu acum o luna. Sanii nu mai sunt nici ei asa tensionati. Asa ca, Afibebe, nu esti singura care se simte bine. Eu am implinit ieri 12 saptamani, era si cazul sa ma simt bine. Vad ca nici tu nu esti departe. Ne gandim ca suntem norocoase ca am scapat de rau si sa ne bucuram de trimestrul II care e cel mai frumos.
Rox
12+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
aniast72 spune:
LoredanaG, tu nu mai intri pe mess? Hai sa vorbim sa-mi spui si mie de medicii din Pl, oricum si eu fac naveta la Buc dar merg si in Ploiesti asa...de control.
irlandeza, ma bucur tare mult pentru revenirea ta spectaculoasa, ai grija de tine si nu ne mai da emotii. Vis a vis de medicii din Pl, sunt convinsa ca exista si medici buni care pot supraveghea o sarcina...dar mie mi-e teama si o sa evit maternitatea din Ploiesti care e sub orice critica...nu sfatuiesc pe nimeni sa nasca acolo.
Bun venit tuturor noilor burtici.
Andreea
12+

,mozzarela di buffala avem voie sa mancam? dar prosciuto crudo?Eu am mancat amandoua,dar apoi am intrebat-o pe o graviduta o pritena de a mea care a spus ca atat mozzarella cat si prosciuto crudo sunt interzise in sarcina,iar daca le mananc pot face listerie si/sau toxoplasma