sunt trista...
Am ezitat mult pana sa postez subiectul...si inca mai ezit... chiar l-am inchis o data si, uite, acum revin. Nu sunt dintre oamenii carora le place sa se expuna in public... dar simt ca problema asta ma va macina mult timp de acum inainte.. si n-am cu cine sa discut... decat cu voi. ( acum stiu ca, dupa ce va citi, prietena mea Oana_B va da rapid cu telefonul dupa mine...sunt inca la servici, apropo, Oana:()
Am mai scris despre asta. Acum un an m-am despartit de omul cu care trebuia sa ma casatoresc, pentru care am venit aici, la capatul lumii. Cand povestea de dragoste a degenerat, cand totul nu a mai fost" cristal", ci o balta de compromis, am pus punct. Inca il mai iubeam... si stiam ca si el ma iubeste , dar nu, nu mai puteam.
Azi am aflat ca are si el pe altcineva.
Desi era normal sa aud asta intr-o zi, aruncata, asa, cu nonsalanta, de un prieten comun, vestea m-a traversat ca un curent electric. Am simtit o gheara care ma sufoca... si am incercat sa trec totul neobservat... am evitat sa dezvolt subiectul... dar azi toata ziua nu am fost om. E greu sa explic ce simt... Eu am fost prima care mi-am gasit un alt prieten si am avansat in relatia asta foerte mult si foarte repede... dar totusi ma simt ca si cum as fi inselata, ca si cum mi s-a invadat teritoriul...ca si cum as fi murit putin......nu e o copilarie si o tampenie totodata ??? Nu ma mai leaga nimic de omul ala... doar un trecut frumos, ce-i drept, si intunecat in ultima parte...De curand am scos din albume toate pozele cu el... imi aminteam cu cat drag le aranjasem in albume... si acum mi se pareau niste instrumente de tortura, nici nu puteam sa le privesc...Le am si acum intr-o cutie imensa...nici nu stiu ce sa fac cu ele... nu pot sa le arunc... sunt totusi o parte din mine... din viata mea. Nu le pot tine nici la infinit, nu stiu cat de mult i-ar placea viitotului meu sot sa le gaseasca... sa creada ca mai am nostalgii..
Dupa ce am aflat vestea, am condus ca o nebuna spre casa ca sa-l mai prind pe M inca dormind, l-am imbratisat ca o disperata si mi-am dat seama ca sunt o norocoasa ca il am, ca pot sa iubesc din nou... Mi-a zambit in somn cu zambetul lui frumos si cald. Azi l-am sunat de doua ori sa-i spun ca mi-e dor si ca-l iubesc. Simt mai mult ca oricand ca am nevoie de o certitudine ca trecutul e trecut si eu voi merge inainte alaturi de un om care ma apreciaza.
Spicuind haotic din gandurile mele care m-au framantat toata ziua:
"oare e frumoasa? cum o alinta?... face comparatii intre noi doua, Andreea era asa... dar astalalta este mai nu stiu cum....ce-i spune seara la culcare.... ii aduce flori, asa, fara o ocazie speciala? ...mai sta pe chat cu orele si noptile,flirtand cu gagici necunoscute?... o fi vreo aventura sau ceva serios?... oare si tipa asta o fi vreo fraiera ca mine sau e mai smechera ca el? oare si pe ea o trateaza la fel ca pe mine, aceleasi iesiri urate , sau e inca in faza de inceput cand totul e frumos si bine?....etc, etc...
Stiu, sunt o fraiera sentimentala, in loc sa-i trag o injuratura printre dinti, eu pic in butoiul cu melancolie. Ok, si-a gasit pe una, si ce? Doar nu s-o calugari acum! Daca tipa e OK, ar trebui sa ma bucur ptr el, sau poate sa-mi para rau ptr ea... Nici nu mai stiu... de-abia astept sa-ajung acasa sa fac o baie fierbinte si sa uit de tot si de toate....
Iertati-ma... n-am vrut sa va plictisesc, fetelor, sau sa ocup spatiul forumului...altii au poate probleme importante.
Raspunsuri
Oana_B spune:
Acu' din prima tre' sa te-njur, fi-ti-ar prostu' al nabii ca m-am speriat, am crezut ca era vorba de Micutzu, primul lucru pe care l-am citit in text a fost chestia aia subliniata, ca are pe altcineva. Sa nu mai faci faze din astea ca te strang de gat!!
Nu te sun ca nu vreau sa te-apuci sa bocesti sa te vada aia pe acolo.
Asa, acum sa-ti zic ce cred: Chestia cu condusul acasa si el dormind, disperarea si vorbele frumoase imi suna foarte cunoscut...parca ar fi ale mele. Intr-un colt de suflet il iubesti, il vei iubi si rana nu va fi niciodata vindecata...dar vrei sa ma apuc sa ocup cateva pagini cu chestiile "frumoase" pe care ti le zicea si cum te facea sa te simti? Nu, ok, asa ma gandeam si eu. El apartine TRECUTULUI, capitol incheiat, punct. Mda, stiu, asta e ratiunea, inima tot pe ale ei le stie, da' o sa-ti treaca..trust me.
Hm...inchei mai bine aici, o sa iti mai dau detalii in particular despre tot rationamentul meu.
ici sa zici cand pot sa te iau la intrebari,
Oana_B
There is no normal life, just life - Tombstone
ANDRUSHKA spune:
Astazi nu mai cantam, nu mai zambim.
Stand la inceput de anotimp fermecat,
astazi ne despartim
cum s-au despartit apele de uscat.
Totul e atat de firesc in tacerea noastra.
Fiecare ne spunem:- asa trebuie sa fie...
Alaturi umbra albastra
pentru adevaruri gandite sta marturie.
Nu peste mult vei fi azurul din mari,
eu voi fi pamantul cu toate pacatele.
Pasari mari te vor cauta prin zari
ducand in gura mireasma, bucatele.
Oamenii vor crede ca suntem dusmani.
Intre noi lumea va sta nemiscata
ca o padure de sute de ani
plina de fiare cu blana vargata.
Nimeni nu va sti ca suntem tot atat de aproape
si ca seara, sufletul meu,
ca tarmul care se modeleaza din ape,
ia forma uitata a trupului tau...
Astazi nu ne imbratisam, nu ne dorim.
Stand la inceput de anotimp fermecat,
astazi ne despartim
cum s-au despartit apele de uscat.
Nu peste mult tu vei fi cerul rasfrant,
eu voi fi soarele negru, pamantul.
Nu peste mult are sa bata vantul.
Nu peste mult are sa bata vantul....
(St. Augustin Doinas)
karol spune:
Cred ca fiecare dintre noi avem nostalgii legate de trecut, nostalgii legate de o anume persoana din viata noastra.Nu ai cum sa stergi cu buretele amintirile frumoase din viata ta.Important este sa constientizezi ca sunt doar amintiri si sa nu-ti comptomiti "prezentul".
Apropo de gandurile tale:
"[red]oare e frumoasa? cum o alinta?... Stai linistita, cu toatele gandim asa atunci cand ne intalnim cu o dragoste din trecut.
Ca sa vezi soarele trebuie sa megi inainte.
Cu drag
ioana spune:
Te inteleg foarte bine, si mie mi se intampla..." Acum trei ani locuiam impreuna...", "Acum patru veri am mers impreuna acolo..." Azi, fiecare are casa lui, fiecare are cate un copil... Asta-i viata...
Angela T. spune:
Andruska,
Gandeste-te ca poate el iti pastreaza o imagine idealizata, pe care nici una din tipele care vor veni dupa tine nu o vor putea egala vreodata. Asa ca eu in locul tau mai degraba le-as plange de mila respectivelor :-) Stii si tu, realitatea niciodata nu se ridica la nivelul imaginatiei... Si intotdeauna tindem sa pretuim mai mult ceea ce nu putem avea...
ANDRUSHKA spune:
Ma gandeam chiar ca in mod sigur va cauta sa ne puna " fata in fata", sa-mi arate ca nu trebuie sa-i plang de mila, ca oricand isi poate gasi o alta. Singurele cuvinte care mi-ar veni in minte ar fi: "daca simti nevoia sa-mi demonstrezi ceva, arata-mi ca poti face o relatie sa mearga, arat-mi ca stii sa o faci pe femeia de langa tine fericita, implinita. Atunci , in mod sigur, voi primi o lectie, si voi recunoaste ca nu te-am inteles si nu am stiut sa lupt ptr iubirea noastra... Dar pana atunci...
Chiar, fetelor, voi credeti ca dupa o iubire mare, agitata, cu piedici, poate urma o prietenie intre acei doi oameni? Eu una nu cred... Nu pot, interiorul meu nu accepta asa ceva, respinge ideea din toate puterile... Nu-mi poti fi prieten daca te-am iubit mai mult decat orice pe lume si m-ai ranit atat de mult incat sa ma rup de tine!
Multumesc ptr cuvintele voastre frumoase.
eapopescu spune:
Eu cred ca poti fi prieten(a) cu o fosta si apusa iubire. Oamenii mai gresesc si, de obicei, intr-o relatie care a mers foarte bine pana-ntr-un punct si de-acolo s-a rupt cred ca sunt doi vinovati, nu unul singur.
Arhistefy spune:
Da, sigur ca puteti ramane prieteni, dar cand nu va mai durea. Acum inca vad ca suferi cand ii auzi numele. Mai asteapta putin, si cand vei ajunge sa fii indiferenta cand auzi ca are o prietena, atunci de-abia poate fi o prietenie (dar atunci nu te va mai interesa chiar deloc).
Ai grija de tine si priveste inainte. Drumul inapoi nu mai exista.
Arhistefy
carmenp spune:
Trage linie si uita!! Viata merge inainte si daca intorci capul lucrurile nu se rezolva ci mai degraba se complica! Mult noroc!
Carmen si Ionut