Mamici de iulie-august 2007 (18)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucapio spune:

Buna dimineata,

Pun eu de o cafeluta lungaaaaa in dimineata asta?

Am mai raspuns cred ca ieri unei viitoare mamici care se confrunta aproximativ cu aceasi problema ca cea a Claudiei: angajatorul nu are voie sa te concedieze pe perioada in care esti insarcinata. Claudia iti trimit mai jos un articol aparut in ziarul Ziua de anul trecut dar care este inca valabil: "Angajatorilor le va fi interzis sa solicite unei candidate, in vederea angajarii, sa semneze un angajament ca nu va naste pe durata de valabilitate a contractului individual de munca, stabileste un proiect de lege adoptat astazi de Guvern. De asemenea, actul normativ mentine prevederea care interzice angajatorilor sa ceara candidatelor la un post sa prezinte un test de graviditate. Proiectul de lege aprobat ieri de Guvern modifica Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati. Potrivit proiectului de lege, concedierea din functie a unei angajate nu poate fi dispusa pe perioada in care aceasta este insarcinata sau se afla in concediu de maternitate, o asemenea decizie fiind considerata discriminatorie. Exceptie de la aceasta prevedere face situatia in care se recurge la concedieri din cauza reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului. Reglementari privind interzicerea concedierii pe perioada in care o salariata este insarcinata sau in concediu de maternitate sunt cuprinse in legislatia muncii."
Dupa cum vezi sunt doar doua situatii: restructurare din punct de vedere juridic sau faliment si din cate am vazut nu este cazul ..... asa ca i-a legea in mana si nu te lasa.
Tine-ne si pe noi la curent cu situatia ta.

S-a facut cafeaua ... cine o bea cu mine?

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

Buna dimineata gagici.

Lia-si eu sper sa ne treaca la toate durerile astea cat mai repede.pe mine ma durut si asera si nici acum nu ma lasa in pace.
Lorina-felicitari pt fetita si pt dr. noua,bine ca ai scapat de spital.sanatate multa.
Iulia-Marina-bine ai venit sarcina usoara si felicitari pt baietel.
Claudia75-in mod normal nu ar avea voie sa te dea afara de la locul de munca.incearca sa-ti iei CM si de odiha si atuncu chiar nu au ce-ti face.mult noroc.
Simo78-si mie mi-a curs sange din nas si mia trecut dar acum imi sangereaza f.tare gingiile.OF trece una vine alta,parca in fiecare zi avem alte of-uri.

In legatura cu alaptatul la prima sarcina eu am alaptat doar doua sapt pt ca mi sa zis ca nu am laptele destul de consistent si nici nu curgea in cantitate mare,fetita mea urla intruna ca din gura de sarpe si in 2 sapt fusesem la trei medici si toti miau zis ca nu am laptele destul de bun si nu se satura copilasul si am inceput sai dau lapte praf(Milupa).Mi-a zis doctorita ca e posibil sa nu am nici de data asta,acum cum o vrea DD.Eu sper sa pot alapta mai mult timp.

Pupici si o zi buma.

edith15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Prezenta la cafea . Azi am emotii , mergem la medic mai spre seara la control .
Fetelor , vorbesc din experienta , vorba ZBOARA , hartiile raman (mai ales cele oficiale ) si ele vorbesc . Nu va lasati amagite ca e suficient numai sa anunti verbal faptul ca sunteti insarcinate sau in oricare alte cazuri cand este vorba de noi , de sanatatea noastra . Nu zic ca toti patronii sunt bau-bau .
Claudia nu te lasa , fi tare pe pozitie .

tuturor

15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Pauza 5 minute sa schimb capitolul!

Deni & Vlad & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Un nou capitol ne asteapta aici .

Deni & Vlad & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns christyne spune:

Fetelor, multumesc mult de urari si de calduroasa intampinare.

Luna, sa stii ca al meu baietel este super incantat, pentru ca si-a dorit f f f f mult un fratior sau o surioara, erau perioade cand ma intreba zilnic: mai mami, tu cand ai de gand sa mai faci un copil??? Apoi l-am tot intrebat ce isi doreste si zicea: as vrea sa fie fetita, ca sa fim o familie adevarata, cu mami, tati, frate si sora.
Acum cand a aflat ca e fetita e extrem de fericit, toata ziua vorbeste cu bebe si imi pupa burtica si face planuri cum o sa se joace cu ea si cum o sa ii cumparam papusi si rochite.
In legatura cu sfarcurile, sa stii ca masajul ajuta totusi, eu asa stiu. Eu ma dau acum in fiecare seara cu un ulei de bebe, dar poti sa te dai cu orice crema. Cand te dai pe sani masezi bine sfarcurile si tragi usor de ele, fara sa te doara si le rasucesti intre degete. Daca faci asta de 2 ori pe zi e suficient si o sa vezi ca atunci cand vine bebe o sa le ai ok. Oricum, stii ca el apuca mamelonul cu totul, si de acolo suge, imi amintesc cu placere ce "tehnica" aveam sa il fac sa deschida gura mare sa il apuce pe tot.
Poti sa incerci, nu ai ce pierde.

Christyne + Mihai + bb2 (16.07.2007)

Mergi la inceput