Nou intrata in valtoarea analizelor hormonale am fost data peste cap de informatiile gasite in diverse locuri pe net. Va rog sa ma ajutati sa imi structurez informatiile.
Din cauza unei amenoree (anticipata de un ciclu menstrual neregulat si lung) mi-au fost recomandate diverse analize hormonale: FSH, LH, prolactina, progesteron... Problema este ca mi s-a spus ca in afara de prolactina pe care o puteam face oricand (eu am facut-o in ziua 4 si am avut o valoare ok, cred, de 13), pe celelalte le pot face in ziele 14, 16, 18 sau 21. Pe internet am gasit tot felul de pareri legate de momentul propice pentru realizarea acestor analize, si nu stiu cum ar mai trebui facut.
Pe de alta parte, tot in acele zile mi s-a spus sa fac teste de ovulatie. Si apare o alta nelamurire... Sa spunem ca in ziua 14 fac testul de ovulatie si iese pozitiv. Cred ca asta ar fi varianta cea mai buna si fuga la medic sa fac si restul de analize. Daca insa iere negativ, ma mai duc sa fac analizele, sau astept pana in ziua 16, apoi 18 etc, pana apare un
Cu multe sperante, va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi frumoasa!
intr'adevar, prolactina se poate face oricand. celelalte, din cate stiu eu, trebuie facute de 2 ori, o data inainte de ovulatie, si inca o data dupa ovulatie (in jurul zilei 21), pentru ca valorile hormonilor trebuie sa se incadreze intre anumiti parametri, in functie de perioada ciclului (foliculara sau luteala)... ma rog, cel putin doctorul meu asa procedeaza.
in legatura cu testele de ovulatie, eu incepeam sa le fac din ziua 10, pana la primul test pozitiv... alexa si mami