Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)
Raspunsuri - Pagina 29
gabriela_s spune:
bonsoar!!!
am intrat si noi nitel ca sa uram (cu mica intarziere) LA MULTI ANI bebeilor Ayleen de Adinush si Teo de Alinuk,pt data de 9 feb si 10 feb cand au implinit o lunita!!!
iar astazi am facut si noi o lunita...suntem mari!!!^_^
LA MULTI ANI si pt bebe Iarina a lui Anis si bebe Eva Sofia a Laurei Ionescu!!!Sa cresteti mari pui mici!!!
scuze daca am uitat pe careva...revin mai incolo sa dau o citire si o postare mai ampla,ca acum plange micuta mea:)
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
*poze* 
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica 
ylilimic spune:
Sa va spun gafa anului !!!!!!!!!!!!!!
Stiti ca Adam a refuzat tentativa noastra de ai da completare cu formula...
Azi dupa masa s-a trezit la 16:30, a mancat san si de atunci a tinut-o tot intr-o "agonie si extaz" (episoade scurte de atipeala alternate cu plans, ca treaz nu stie ce altceva mai bun sa faca) pana la 20:30 cand am hotarat (de fapt sotul) sa ii dam o portie de formula: vezi doamne eu nu am laptele destul de bun, daca tot plange copilul asta fara motiv
si cum proba laptelui nu am facut-o ca sa il contrazic... zis si facut. Ii pregateste 120 ml de lapte formula si ii dam lui Adam, in jurul orei 21, ca mai apoi sa ii facem baie. A halit fara suflare 50, am vrut sa-l opresc, dar sotul nu -ca sa strang in sani destul pt la noapte
, ca nu e hranitor...Eu CA PROASTA ma uit in gura lui si ii dau copilului in continuare...a baut 70 ml si i -am scos bibe cu forta. L-a apucat instant o criza si i-am dat si san. S-a callmat. Am facut baita si a adormit bustean.
Intrebare: VA PLANGE DE DURERI DE BURTA LA NOAPTE CA A FOST PREA MULTA FORMULA DIN PRIMA?
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
alinuk spune:
Fetele io va pup, azi n-am avut timp de forum. Am fost plecati cu bb margelutza de la pranz si ne-am intors spre seara.
haihui la plimbarica in
Gradina Botanica
si in multe vizite (mamici, tatici si strabunici)
la ex de ieri a fost oki...am mai luat un 10 (daca o tin tot asa mi-o iau in cap si s-ar putea sa mai am pretentii si de bursa
).. we viitor am un examen tare greutz..asa ca probabil mi se vor spulbera sperantele fulgerator 
Alinatxa si fetele pt care marea intalnire este aproape va tin pumnii si va doresc nasteri usoare!
Criss, eu zic sa te linsitesti. Daca bb avea ceva te sunau de la spital (analizele alea se fac si in caz ca bb are ceva te suna)
A intrebat cineva cum se prcedeaza cu laptikul de la conge: se lasa la decongelat in mod natural si apoi se incalzeste la bainmarin.
Si ca sa va zic pocinogul pe care l-am facut: de dim am muls pt un recipient 180ml Avent si cand sa-i pun capacul pt punere la congelator l-am varsat de adormita ce eram 

... m-am ofticat rau de tooooottt..uff ce toanta!!! ..las ca punem altul in noaptea asta - sper sa fiu mai treaza!
multumim Gabriela pt urari...asa-i.. margelutza a implinit o luna!!...si intoarcem urarile bebelushei tale si tuturor sarbatoritilor..
pup mamici, bebici si burtici
Alinuk si bb Teo 10/01/2007
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
Daconst spune:
Ylilimic,eu zic ca nu vei avea probleme cu bb...adica si eu i-am dat la al meu dintr-o data mai mult ca nu am stiut ca se da treptat.A baut si bb-le meu 120 din prima si n-a avut nimic.Eu i-am dat cit a vrut sa bea el,de la inceput.
Criss,stai calma ca nu are cum sa fie ceva rau la bebelina...adica aflai deja daca erai ceva.Un
pentru amandoua.
Eli,mersi,asa ma gindeam si eu...desi nu vroiam sa cred.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
criss68 spune:
Buna seara,
In sfarsit m-am asezat si eu in pat si pot sa va scriu linistita.
Daconst, alinuk,
, multumesc de sustinere. In isteria mea am dat fuga la carti si scria ca creasta simiana e un important indice de diagnostic, fara sa mai citesc tot in linkul dat de Gio ca se intaneste frecvent si la oameni normali. A fost o mica sperietura ca sa-mi arate DD care e diferenta intre probleme reale si inchipuite (ca de ex obsesia mea de 3 zile ca cezariana mi-a stricat aspectul burtii 
)
alinuk, felicitari pt 10! E f bine sa ti-o iei in cap si sa nu mai iei decat 10. Si eu azi aveam un examen la care mi-am propus sa ma duc dar nu am fost asa de harnica, mai precis nu m-am organizat asa fel incat sa pot si invata printre altele.
Dana, m-am uitat cu atentie la pozucile lui Lucas, intr-adevar iti seamana, desi inclin sa cred ca a luat de la amandoi. Pe mine azi tati m-a consolat ca fetita s-ar putea sa semene cu mine sa sani (ar fi culmea sa semene cu el)
ylilimic, pana la urma care a fost gafa? Ca i-ai dat puiului laptele amestecat? sau prea mult formula? Nu stiu daca e prea mult 70 ml.
sraluca, incerc sa-mi imaginez ce scena draguta cu cele doua nasucuri pe sub poarta!
livia72, am crezut ca sunt singura care nu si-a cumparat carut. Am experimentat si eu caratul in brate, iar tati nici vorba sa iasa afara - tot timpul exista un motiv. Tu se pare ca te-ai hotarat asupra modelului, eu nu prea.
Aelita, tu erai sa intri prin geam cu fata cu tot. Ce zici ca eu intr-o noapte am adormit cu ea pe o perna pe genunchii mei si am scapat-o prin pat? Drept in cap a cazut.
Nu cred ca spun o noutate, totusi aveti grija ca bebeii dupa 2-3 saptamani incep sa se foiasca, au mai multa putere incat nu mai pot fi lasati in siguranta de ex pe masa de infasat sau in alte pozitii metastabile.
Fiindca a fost discutia, vigsntol mi-a recomandat 3 pic pe zi.
Ivona1977, Adela2006, se pare ca arata normal operatia mea din descrierile voastre. Asta ma deranja cel mai tare, ca intr-o parte atarna un pic burta peste incizie. Ufff! Daca era decizia mea 100% cezariana nu faceam caz, dar a decis bb in locul meu si ma revolt ca de fiecare data cand nu pot controla ceva. Mi-am adus aminte acum de Mihacarm, imi pare rau pt ea, a facut cezariana degeaba efectiv, ca sa nu stea dr la curu ei prea mult si pt bani mai putini.
Oricum, bine ca bebelina e sanatoasa si ea e de asemeni bine.
Mariana1976, cred ca voi incerca o contraceptie naturala la care voi renunta inainte de incheierea unui an. Si-asa D-zeu cu mila cu bb2, cine stie daca mai reusim - amandoi suntem sterili (poate eu m-am mai dat pe brazda dupa nastere, dar sotul... e tot la fel). Ma impulsioneaza si curajul tau de a incerca VBAC la doar 1 an de la cezariana. Totusi de unde aflu daca am un perete uterin rezistent? Dr mea nu ar accepta sub nici o forma sarcina mai devreme de 1 an, deci nu am ce sa intreb.
aelita, si eu am vazut destui parinti tampiti care dau fanta, cola si alte prostii la copii asa mici. Atata ii duce capul, nu ai ce face. Nu stiu ce o sa ma fac cu fiica-mea, cred ca o sa-i placa dulciurile la nebunie, cred ca de-aia ii si placea atata ceaiul - ca era indulcit cu zahar - cred ca am mai potolit-o cu ceaiul. Cum te vei descurca cu binevoitorii care-ti vor infunds copilul cu bomboane?
Vad ca ma ia somnul, nu am ce face, continui maine. Oricum trebuie sa fiu odihnita ca de la 4 la 8 dimineata in general am avut treaba cu Ligia. Azi insa nu prea a avut colici, o explicatie ar putea fi ca am baut mult ceai de fenicul si chimen. Sunt foarte incantata! Si la baita azi a fost mult mai bine, nu a plans deloc, i-a placut teribil, desi parea ca ii mai e putin frica - mi-a fost mila cand am scos-o, asa suparata eraaaaaaa!
Nu stiu cum o sa plec peste o saptamana la scoala, ca azi nu m-am indurat sa o pun in patut dupa ce a adormit la mine in brate. Asa dulce era, nu ma saturam sa o privesc.
Gata, v-am pupat, sper sa prind si eu ceva somn
criss & Ligia Elena (17 z)
aelita spune:
daconst,aaa era Brusternährungsset in Anwendung ?? aaa,pai asta era super facilisimo !!!daa,cum sanu stiu,stiaaam !
fi-ti-ar brusteru gushteru sa-ti fie,auzi la ea,intrati la optiuni ,si cand coklo era Brusternährungsset in Anwendung .cum pronunti tu soro asa ceva??
ca eu nu pot nic sa.-l citesc pan la cap
eu notez ora la care incepe.si stiu ca in vreo trei ore se trezeste iar.ca de multe ori mananca 40 de minute,o ora..nu conteaza,la trei ore,sau chiar 2 incepe .daca vad ca incepe sa maraie la nici 2 ore,o mai pacalesc cu bagaboanta aia de suzy,o mai plimb in brate,nu ii dau ceai,nu vreau sa ii umflu burta degeaba .o tin cat se poate,uneori adoarme la loc.daca se inraieste,ii dau .
daca as calcula ora cand a terminat de mancat,apai ar fi putin rau ...nu ar mai iesi trei ore..
eli,ee m-am speriat,eu ies repede din situatii,am zis: mama,cat de proaste suntem amandoua !!
ca si cand vedea si fii-mea!
am mai intrat eu cu capul in usa asta de la balcon de multe ori,si nu doar eu,si altii.n-o sa mai spal geamul,sau o sa las abtipildurile pe geam 
hahaaa stiu cum zici tu de oglinda,eu am dat asa cu capul in vitrine,uitandu-ma dupa diverse,aveam impresia ca geamul e maiincolo.
si intr-un magazin asa cum zici,eu m-am prins prin minune de faza cu oglinda,dar au venit unii,si una se tot inghesuia si ma uitam la ea unde se mai inghesuie ca dincolo era oglinda.si a zis asa cam intepata:ma lasati sa trec??
eeei,si nu i-am zis ca nu are unde sa mai treaca,m-am dat frumos la o parte si am poftit-o ,baaai,aveam chef de ras de cineva,ce-oi avea si eu in capula sta?? am poftit femeia sa treaca PRIN OGLINDA !
ea.la fel credea ca se continua magazinul incolo si a dat cu capul!
si cardul de copii si barbat erau dupa ea 
sa intre si ei ,nu alta.
nu erai tu sigur,ca pe tine te-as fi avertizat
hahaa cum te-ai plimbat tu cvu carutul plin de cumparaturi si copil ioc
sraluca,sa faci poze cu cateii! si maipovesteste-ne!
lili si eu i-am dat din prima 90,cand i-am dat prima data formula.nu cred ca e mult .la fel a mancat mai mult decat de obicei.
chestia e cu baia,ca nu e bine sa ii dai inainte de baie sa manance.a mea,chiar daca urla de foame,ii fac repede baie,in timp ce o cremuim in graba ii dam suzeta si ea mai tace,daca ii scapa urla rau,si o rasucim pe toate patile,o imbracam in urlete,dar apoi mananca de mama mama siadoarme dusa !
sa nu ii mai dai sa manance inainte de baie,sau daca ii dai,astepti vreo doua ore.nu isi face digestia bine.
nu neaparat o sa il doara burta,nu te ghida ca daca a dormit e bine.in general,nu e bine sa fie mancat proaspat.
la tine e posibil sa doarma dus acum,ca aluat si formul asi san,si deobicei daca e satul bine nu se mai trezeste curand.
alinukule,ce frumosi sunteti !!!ia uitati-va la ei ce parinti fericiti !!!
bai fratilor ce cald e la voi !!!
fetelor,daca va mai aud ca nu scoateti copiii afara,ia uitati ce soare e in pozele lui alinuk!!
si la mine ploua ...si e frig.
ptiuuu,frumoasa esti ! si aici .si asta e super interesanta.moaaa si asta cu degeteluuu e mortalaaa!! haha si aia pus in raft,pe cantar !! bai,sunt mortale TOATE !!SI AIA CALARE PE TATI!! ia uite ,doamne,aici ce frumusete!!
pup grasunicu!
ce par are,ce ochi are!!
S.
aelita spune:
alinuk,hai ca ma luai cu pozele si am uitat sa te felicit.
bravo pt 10 !!!! 

criss unde a cazut copilul in cap? jos de tot sau in pat?
eu stiu ca mai adorm cu ea,noaptea,cand nu mai pot,si mereu ne punem in asa fel incat sa nu s eintample nimic .nu o tin sus,elimin din jur plapuma ,perne ca sa nu se sufoce in caz ca eu adorm si dinmiscare vreo perna o acopera...pun la marginea patului pernele,sau plapuma,sa nu cada pe acolo,inc aza ca fuge
eu am facut din primele zile,ma asteptam sa sara din pat
sima blindam.
pe masa de schimbat,cand ma aplecam dupa pampersi,sau altceva,o tineam de un picior 
aveam in cap numai imaginea ca scapa in cap pe parchet si moare pe loc.
dumnezeu sa ne fereasca de asa ceva!
a mea se impinge atat de tare in picoare,cand se enerveaza,ca zvacneste cu totul ,si sunt mereu atenta sa nu fie cumva la marigne de pat.
asa e cu cezariana...si eu as fi facut daca ma speriau ,ca si mie imi era frica,dar daca la final as fi vazut ca nu a fost asa...m-as fi ofticat.
eu pana la urma,cat m-am zmiorcait eu ca ce ghinion am sa ajung la spital cu dilatare 9 sisa nu mai imi faca anestezie..pana la urma am zis ca a fost mai bine asa,nu m-am mai chinuit dupa si cu efectele anesteziei..am scapat oricum ,si cu si fara.
bai,chiar nu stiu cum ma voi descurca cu cei care or sa dea bomboane copilului.mai ales ca o sa ii dea pe furis,o sa prind copilul cu ele in gura,sa i le scot din gura dementesc copilul,ca unul ii da,altul ii scoate...
sa ii placa dulciurile zici?? pai eu mananc dulciuri ca la balamuc !! nu zilnic,ca nu imi place orice,dar daca gasesc o cutie de bomboane care sa imi placa (rar) o halesc toata odata.
zahar,eu pun la cafea 3 lingurite.la ceai la fel.mananca zahar culingurita,cuburi din alea de zahar le devoram.
bomboane fondante??? tacccci ! ca as veni pe jos in romania dupa ele!!! si nu stiu si eu sa facc!!! of,trebuie sa invat! mananc o suta odata !!
daca seamana fii-mea cu mine,am pus-o,nu va manca nici asta cum nu mancam eu mancare !
asa ca trebuie sa o feresc.eu stiu cat s-a chinuit mama cu mine cumancarea.nu cand eram bebelus.atunci mancam supe,rpana pe la 5-6 ani,cand probabil oi fi inceput cudulciurile,si era chin la masa,tineam mancarea nemestecata in gura .
bai,sa nu am un copil asa! sa semene cu ta-su,ca asta manaca orice,oriunde.
vad ca e rost de schimbat capitolul.
ma pun eu pe treaba,daca nu v-ati anuntat niciuna !
bag o ciocolata intre timp.
S.
gio spune:
quote:
Originally posted by criss68
Acum am reusit sa citesc din urma, am vazut si de pb dianeirus, doamne ajuta ca e bine. Aveam si ceva raspunsuri dar m-am oprit dupa postarea cu creasta simiana
Gio, cat de sigur este semnul? Eu m-am mai uitat numai la palma stanga a fetei, acum m-am uitat si la dreapta si este exact ca in linkul trimis de tine!!
Sper sa te mai prind pe langa calculator, sau poate mai are altcineva detalii, ca nu cred ca dorm pana nu aflu mai multe.
Acum imi amintesc ca in ultima zi la spital i s-a prelevat sange pt ceva anomalii genetice, parca era inclus si sdr Down. Oare cu ce m-ar incalzi sa aflu ca testul e pozitiv? Sa o iau razna mai repede poate.
criss & Ligia Elena
criss, daca dai o cautare pe net vei vedea ca 4% dintre copiii normali au acest semn fara vreo semnificatie patologica. finutzul nostru are la o mana si e perfect normal. sorry, n-am vrut sa sperii pe nimeni. ca sa fie down pe langa asta trebuie sa mai fie si alte semne gen hipotonie, ochisorii specifici etc etc. eu zic sa stai linistita. analzia din spital e pt fenilcetonurie si mixedem si se face tuturor bebelusilor.
va pupam
Mamix2 cu Taisia&Toria