viitoare mamica
Va intreb pe cele cu experienta, si pe cele care sunt si ele in starea mea.
Am o prietena in Canada,unde voi pleca si eu in max. 2 luni, care mi-a spus ca acolo doctorul iti spune sexul copilului de pe la 4 luni jumatate. Ginecologul meu mi-a spus ca nu poate sa imi spuna decat prin luna a 7-a. Ce sa fac? Sa-mi schimb ginecologul sau asa e in Romania?
Apoi, am un somn destul de greu, ma trezesc in fiecare noapte sa merg la baie si adorm destul de greu. Sunt in luna 4 1/2. E normal?
Parca mi-e din ce in ce mai greu ... m-am ingrasat 10 kg. deja si,cum eram supla inainte, nu ma pot obisnui cu imaginea mea din oglida.
Ce ma fac?
Daiana
Raspunsuri
tinatache spune:
Salut,
despre sexul copilului pot sa spun ca si noi l-am aflat cam prin luna 4 1/2 si eram in Ro la vremea respectiva. Cat despre ingrasat, din pacate nu pot decat sa-ti urez sa ai multa rabdare, ca greul abia incepe. Incearca sa o lasi mai moale cu dulciurile si in general sa mananci sanatos, multe legume si fructe, carne de vita., etc. Dar cred ca ti-a spus si dr. cam care-i treaba, nu? Pai cam atat, deocamdata.
Sarcina usoara!
Cristina, mamica cu burtica
Maadi spune:
Buna,
Si eu am aflat sexul copilului tot pe la 4 luni jumatate. Problemele cu somnul sunt inevitabile, si eu sufar de asa ceva, dar mai am putin, sunt in luna a8a. Incearca sa renunti la paine, paste si dulciuri (stiu e usor se spus dar greu de facut) si mergi mai mult pe salate, fructe, mai ales ca acum ai de unde.
Sanatate multa si sarcina usoara!
Maadi
mariailin spune:
Daiana, draga mea, parca vorbesti despre mine. Si eu eram supla inainte de sarcina da' mi-a trecut tot atat de repede asa ca pana am nascut aveam 18 kg in plus. Nu-ti spun ce suparata am fost cand mi-am dat seama ca sunt grasa....apoi m-am consolat cu ideea ca fac un bebe si e bine pt. el da'-ti spun sincer....ai grija ca mananci sa nu iei mai mult ca o sa-ti fie greu mai tarziu. Acum la 10 luni de la eveniment mi-am revenit 99%. Probabil ca si tu vei face la fel. Curaj mult ca suntem toate alaturi de tine.
Si cu somnul si baia.....sa fii tu sanatoasa cate nopti o sa mai faci la fel...adica e normal.
Sexul bb-lui se poate vedea si la noi de la 4 luni asa ca eu cred ca ti-a spus povesti dr. ta. E adevarat ca e mai sigur la 7 luni da' nu ca nu se vede sau nu se poate.
Maria
dana d spune:
Draga Diana, ginecologul tau ori e ori nu ai inteles tu bine. Mie mi-a spus la ecografie la 5 luni sexul copilului si asa a si fost- fetita. Poate s-ar fi vazut si mai devreme dar eu atunci am facut prima ecografie. Mentionez ca am fost la un ecograf obisnuit la spitalul Giulest la dr. Albu si m-a costat numai 80 mii. daca vrei sa te duci trebuie programare telefonica, gasesti nr in cartea de telefon: Spitalul dr. Panait Sarbu.
Mare atentie la greutate, eu nu luasem decat 2-3 kg la 4,5 luni, e drept ca eram deja destul de grasa de la prima sarcina. Pana la sfarsitul sarcinii( a doua) am luat 11 kg, de la 75 la 86.
Sanate si sarcina usoara. Dana.
moto spune:
Draga viitoare mamica Daiana..... la noi nu au putut sa vada sexul bb-ului, la 4 luni ptr ca avea el o pozitie destul de ciudata ...dar la 6 luni cand am fost la eco ne-au intrebat daca vrem sa stim ce o sa fie si amandoi si eu si sotul meu am spus ca noi credem ca ii baietel asa a si fost iar mie mi-au dat lacrimile de bucurie eu mi-am dorit baiat ...iar cu kg stai linistita eu de la 49 kg am ajuns la 80 f.mult iar acum am 3 luni de cand am nascut si am dat jos jumatate ...iar dusul la wc a fost cel mai mare chin ptr mine...mergeam din sfert in sfert de ora nu iti fa probleme mananca trot ce vrei si ce iti cade tie bine ...cu cat burta-i mai mare copilul are loc sa se miste si sa se dezvolte acolo la tine in burtica...eu nu m-am abtinut de la nimic iar Sebastian este f.sanatos si inca nu am avut nici o problema cu el ....mult succes si inca ceva ...sa stii ca toate sunt frumoase asa cu burtica mare...mie toata lumea imi spune ce bine arat dar mie imi venea sa plang cand ma uitam in oglinda ....a trecut totul ...am si uitat ...Delia si bb-ul Sebastian
lexi spune:
Mugurasii de sex incep sa apara cam pe la saptamana a 12-a, dar ecografiile nu sunt foarte precise in privinta asta, asa ca e mai buna asteptarea, dar in nici un caz pana in saptamana a 7-a! Asta daca vrei cu tot dinadinsul sa stii in ce tabara te clasezi, la roze sau la albastri. :-)
Mai bine apeleaza la intelepciunea populara, care spune ca, daca burtica ti-o ia inainte, atunci ea ascunde bebeul bleu, iar daca e mai lata pe solduri, e la rozalinde. :-)
hanako spune:
sa va prezint i eu situatia mea. am intrat i 5 luni.mam ingrasat 10 kg..asta nu e moment de panica..chiar ma simt bine..stiti dece?pt.ca ma gandesc la ce inger voi naste..trebuie sa maninci,nu cantitati ci calitate..cat te ingrasi intrun an,iti va trebui aceeasi perioada sa da ti jos..sunt instructor aerobic..ganditi va ce face o nastere unui trup de sportiva...cate durere a muschilor si incheeturilor..nu va mai faceti griji..ganditi va la ce minnatie ve ti aduce pe lume//cine vrea sfaturi in privinta dietelor de slabit,intrebati ma..am facut academia americana de sport,dans si aerobic din new york..n[NEW YORK DANCE,AEROBIC,SPORT.US ACADEMY>in prezent traiesc in japonia,tokio de 2 ani..oricand aveti nevoie de sfaturi nu ezitati..
hanako spune:
eu nu stiu si nici nu vreau sa aflu sexul copilului..e mai interesant asa..cred ca e important ca orice ar fi sa fie iubit de amandoi parinti..daca sotul va iubeste si pe voi atunci copilul vostru il va adora..nu cred ca si va pune problema la ce va fi..asa va puteti verifica iubirea sotului..acum e momentul..cei care comenteaza ,,ca ar vrea...``e ceva care nu suna normal..asa ca nu va mai verificati bebelusi..orice ar fi sunt facuti din iubire..aveti grija de voi,in special..copii au ei grija de ei,deocamdata..simtiti va voi bine,masaje,aroma terapie,pedichiura,manichiura.plimbari..relaxati va..o sa placa ..bucurati va de timpul care va rams singura..cine are nelamuriri cu ceea ce spun eu am si e mail:florytooyama330@hotmail.com.sa fim prietene..nu uitati,traiesc in japonia..
danaA spune:
Eu am aflat ca o sa am un baietel pe la 6 luni si eram in Romania, dar asta numai pt ca nu am mai facut un ecograf de la 4 luni. Eu nu am vrut sa stiu ce o sa am pt ca voiam sa fie surpriza, dar sotul meu curios ...
Iar cu Kilogramele la mine a stat asa: am inceput de la 52 si am ajuns la 74, dar nu m-a deranjat, mai ales cand ma gandeam ce mandreata de baietoi o sa fac.Vreau sa spun ca in ultima saptamana puneam cate 2 kg pe saptamana si tot atunci nu mai prea dormeam noaptea ca mergeam des la WC si asa ca vedeam toate reluarile de la telenovele. Dar toate trec odata ce vine si nici nu o sa te mai gandesti la ele.
Numai bine si un bebe sanatos si tie sarcina usoara!!!
dana si Andrei
Daiana30 spune:
Multumesc pentru sfaturi si cuvinte ...
Japonia ...bine ai venit.
In privinta sexului copilului, nu ca as fi curioasa, dar cei apropiati mie sunt foarte curiosi, va imaginati ca sotul meu nu mai poate. In plus, cred ca mi-ar place sa ii aleg un nume ... nici la asta nu ma pot hotara. Ma gandesc des la nume de fetita.
In privinta mancarii la mine e ok. Piine nu mancam nici inainte, acum manac doar graham, shi fructele sunt baza, plus ca imi place mult branza cu rosii. Sunt lucruri care inainte nu imi placeau. In plus, sa stiti ca nu mai suport ouale in afara de cele umplute, dar cum am citit ca e contraindicata, ma stapanesc.
Si continui sa ma vait ...acum e seara aici si cand ma gandesc ca iar ma trezesc la noapte ...
Numai bine fetelor!
Daiana