Mancare congelata bb?

Mancare congelata bb? | Autor: nicolica

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

asi dori sa gatesc, pt bb-ul meu de 7 luni, mai multa mancare si sa o congelez. Problema este ca nu stiu cum si in ce sa o congelez, cat timp se pastreaza si daca se pierd din vitamine?
Foloseste cineva aceasta metoda? E indicata pentru bebelusi?
Poate ma ajutati cu niste raspunsuri.
Va multumesc

Nicolica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Eu ii congelez piureul de legume si branza calcica. Folosesc borcanasele de la piureurile de fructe cumparate (hipp, nestle) sau borcane cu filet (de 200 g). Mancarea o tin la congelator maxim 2 saptamani.
Vitaminele nu cred ca se pird ci din contra. Metoda e indicata bebelusilor mai ales ca microbii nu supravietuiec la temperaturi asa mici.

Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Si eu ii congelam mincarica, faceam papitza pentru ea, pireutz de legume, citeodata puneam si carne, dadeam totul in blender si... puneam in borcanele mici si le bagam la congelat. De obicei faceam papitza cam pentru o saptamina, bineintzeles ca-i dadeam si proaspat facuta nu doar congelata.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Eu ii congelez si acum mincare la bb(16 luni) uneori cind fac prea multa, sau ne vrea el sa manince

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu i-am mai congelat cand iesea prea multa...eu le puneam in castronele de plastic cu capac, nu le tineam mai mult de 10 zile

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Si eu am congelat mancare pentru bb (piureurile de legume+carne). Le puneam in pahare de unica folosinta. Si mai puneam in formele de facut cuburi de gheata zeama de la supica (in caz ca mi se parea prea gros piureul scoteam un cub si imediat rezolvam problema). Atentie insa sa nu puna tati cubul de supa in whiski

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolica spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri, foarte utile si practice dealtfel.
Salutari si numai bine va doresc.

Nico

Mergi la inceput