ce stiti despre sforait?

ce stiti despre sforait? | Autor: crisalida

Link direct la acest mesaj

sotul meu sforaie ingrozitor.
uneori nici nu apot adormi sau, mai grav, ma trezeste din somn.
micutul cred ca s-a obisnuit ,ca pe el vad ca nu-l deranjeaza.n-are nici o problema sa doarma cand sforaie taica-su.
stie cineva ceva despre chestia asta?
ce consecinte poate avea?
e grava situatia?
dati-mi un sfat!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Err... da' la medic ati fost?

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meg67 spune:

- sa doarma indeajuns (deficienta de somn predispune la sforait)
- sa se tina in forma, nu rotunda (persoanele supraponderale sunt mai predispuse la sforait decat cele cu greutate normala)
- sa incerce sa doarma pe o parte in loc de a dormi pe spate
- e un avantaj sa doarma cu partea superioara a corpului putin mai ridicat (pune eventual o patura sub saltea)
- sa evite alcool/somnifere/tutun cel putin 4 ore inainte de a dormi
- sa incerce ceva leucoplast de nas sau dilatatoare (nu stiu daca se gasesc la noi iar daca se gasesc ar trebui sa fie la farmacie)

in ceea ce te priveste pe tine poti sa iti imbunatatesti situatia folosind dopuri de urechi (acum se fac niste dopuri ergonomice asa frumoase ) sau sa evaluezi posibilitatea unui dormitor separat

consecintele sunt evaluate in functie si de alte simptome (hipertensiune, afectiuni cardiace), in cazul asta incearca sa obtii o trimitere la orl sau la un laborator de somn (daca exista asa ceva la noi)

somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pana (sau in timp ce) puneti in practica sfaturile lui meg trageti si o fuga la ORL-ist. Cateodata una din solutii poate fi si o minora interventie chirurgicala (poate suna grav, dar va poate aduce "linistea" in casa).

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisalida spune:

am incercat de multe ori sa-l conving sa mearga la medic.
i-am zis ca intru cu el ,il tin de mana, fac orice, dar n-am avut nici o sansa.

cand eram insarcinata, am fost sa-mi fac analizele si a trebuit sa-si faca si el rh-ul.
dupa ce i-a luat sange, sa-l fi vazut cat era de mare, palid la fata, cautand un scaun sa se aseza, ca daca nu pica, iar eu, cu burta in fata, il tineam de mana si il incurajam.

tabloul era cel putin amuzant.

cred ca imi trebuie informatii groaznice despre sforait sa-l pot convinge sa mearga numai la un consult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisalida spune:

varianta unui dormitor separat ii propun in speranta ca va merge la medic.
mie nu-mi convine, ce-i drept, darr din alte considerente, pe care, fetelor, cred ca le intelegeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ar putea sa-si scoata polipii. Nu doar , eu mi i-am scos la vreo 14-15 ani , eram inconjurata numai de copii de 5-6 ani
Mi-a facut asistenta injectia care trebuia sa ma drogheze si la mine nu a avut nici un efect la cat de mare eram pe langa ceilalti :))))))))))

Spune-i ca nu e sanatos nici pt. el , ca se poate agrava(poate asa merge la doctor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza spune:

Chiar locuiesti in Galati?Pt. ca stiu ca in orasul vostru exista un medic orl-ist care trateaza sforaitul printr-o operatie ,am vazut o emisiune la tv acum cateva luni.Poate il convingi pe sotul tau sa mergeti la un consult.Si sotul meu sforaie,dar inca problema nu mi se pare asa grava,pt.ca o face doar atunci cand e obosit.
Sforaitul poate fi si semnul unor afectiuni; ar trebui sa-i arati mesajele sotului tau,poate asa il convingi.Pana se rezolva problema va doresc tie si puiului tau"SOMN USOR".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

si al meu la fel...sforaie de era sa o inghita pe fie-mea azi.

In conditiile in care a leshinat pt. o mica incizie la un furuncul, daca ii povestesc de intervenztii chirurgicale ORL isi face bagajele pe ascuns shi pleaca....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex777 spune:

hai sa auzi si din punctul de vedere al unui baiat..
Si mie mia zis fosta ca sforaiam. dar Acum stiu ca sunt 2 motive care exact nu stiu.
1. oboseala excesiva.
2. Patul. - si aici vb serios de multe ori chiar daca te simti ok in el organismul nu se simnte bine.
inainte sa ma mut cu ea. dormeam linistit pe canapeaua mea. nu sforaiam deloc.cand mam mutat si neam luat un pat dublu.. Culmea sforaiam bine chestia e ca corespundea si cu oboseala de la locul de munca.
E simplu sa il opresti.. cand sforaie miscal. ial in brate si o sa vezi ca se opreste:) Bine acum sa nu fie de la varsta:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Subiectul a mai fost tratat pe forum., in urma cu vreun an si ceva, cred. Merita cautat si recitit, nu mai stiu daca oferea solutii reale contra sforaitului dar a fost un topic amuzant la vremea lui.
L-as cauta chiar eu dar mai greu la mine cu de-astea, avnd in vedere ca nici pana azi n-am putut nici sa-mi activez PM-ul.Au sarit fetele atunci sa ma ajute si tot nimic.
Eu spun doar atat: sforaitul partenerului de pat a fost unul din motivele pt care aproape ca intelegeam cum de se scoala cate-o nevasta in miezul noptii, ia o pusca si .

Mergi la inceput