Sa-mi vaccinez copilul?
Raspunsuri - Pagina 11
vladj spune:
E greu de luat o decizie in privinta vaccinurilor, dar un lucru e sigur: e nevoie de multa informare inainte de a face un vaccin.
Ce nu a scris Sheannamp, sau a omis cu voie sau fara voie:
Se poate face polio de la vaccin. Polio injectabil nu a demonstrat eficienta.
Difterie si tuse convulsiva se fac in ciuda "imunitatii" date de vaccin. Au fost epidemii recente.
Tetanos se rezolva in 48 de ore cu imunoglobulina, care oricum se face la rani adanci, indiferent cat de vaccinat esti.
Sistemul nervos al coiplului sub 2 ani, este extrem de fragil si nu de putine ori poate fi scurtcircuitat, de introducerea unor vaccinuri, fie prea multe odata, fie fara sa fie nevoie.
Bolile copilariei desi periculoase, majoritatea dau imunitate de lunga durata sau permanenta, exista tratamente, sanse mici de a face si metode elementare de igiena si izolare care sa previna complicatiile.
Oreionul duce la sterilitate in cazuri foarte rare. Replica lui sheannamp trebuie considerata tendentioasa, in acest subiect, sau dezinformare. De netolerat pentru un medic.
Complicatiile pojarului sunt de asemnea rare.
In consecinta merita facut polio fie 4 orale, fie 3 injectabile si unul oral, de teama infectarii de la cei vaccinati, decat de posibilitatea unui virus liber.
Difterie aproape inutil, tuse convulsiva la fel. Tetanos se poate preveni sau trata in scurt timp. Numai ignoranta si indolenta poate face tetanosul periculos.
Pojarul foarte inutil. Rubeola, doar la fete, dar nu la 1 an, ci mai degraba la 14.
Oreion, nu vad ce sens ar avea.
Material statistic, cercetare, rezultate si informatii publice sunt destule in vest, pentru a sustine concluziile de mai sus.
Exista intra-devar si motive financiare, nu oculte, care duc campaniile de vaccinare , nu in directia informarii si a grijii pt. populatie, ci si a profitului.
Exista multe necunoscute si multe sperante, fapt care ne transforma copiii in cobai.
Cantarirea riscurilor nu este evaluata si facuta public suficient, daca nu chiar infestata de minciuni.
Alte vaccinuri nu are rost sa discut aici, e suficient sa raman la cele obligatorii.
Polio dupa cum s-a confirmat este o bolala care tine de civilizatia occidentala, in special de introducerea pesticidelor. Aceste studii exista. Cele care sustin eficacitatea vaccinurilor pe termen lung si efectele lor pe termen lung mai putin.
Si pneumonia sau meningita pot fi mortale si nu asta nu a dus la obligativitatea vaccinurilor.
Igiena, alimentatia sanatoasa, informarea, atentia, grija si mintea agera, previn bolile, mai bine decat vaccinurile.
Ramane insa acel nenorocit polio, care nu prea poate fi evitat.
Cat despre hep b, oare ce sanse are un bebe sub 2 ani sa ia aceasta boala, in maternitate, acasa sau oriunde, cand calea de transmitere e prin sange infectat, transmitere sexuala, ace infectate etc.
Atentia e mai de folos aici.
Si e dezinformare ca hep b nu se trateaza, ca ar fi mortala in multe cazuri sau ca e asa de usor de dobandit.
Exista insa multi copii nenorociti de acest vaccin. Oare de ce? In ciuda faptului ca ar fi atat de sigur si "inofensiv", cum este descris.
De ce nu e obligatoriu in occident?
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by vladj
E greu de luat o decizie in privinta vaccinurilor, dar un lucru e sigur: e nevoie de multa informare inainte de a face un vaccin.
Ce nu a scris Sheannamp, sau a omis cu voie sau fara voie:
Se poate face polio de la vaccin. Se si face polio de la vaccin, e o forma frusta, exclusiv intestinala, de cele mai multe ori asimptomatica. Asa se obtine imunitatea in cazul polio
Polio injectabil nu a demonstrat eficientaFals
Difterie si tuse convulsiva se fac in ciuda "imunitatii" date de vaccin. Au fost epidemii recente.Iarasi Fals, epidemiile recente se datoreaza purtatorilor sanatosi iar boala o fac cei nevaccinati
Tetanos se rezolva in 48 de ore cu imunoglobulina, care oricum se face la rani adanci, indiferent cat de vaccinat esti. Iarasi incorect, tetanosul nu se face indiferent daca esti vaccinat ci doar daca sporii ajung in contact cu zonele in care tegumentul a fost lezat. Sporii sunt ubicuitari, iar rapelul care se face la adulti la orice rana este doar un rapel. Iar ca sa fie eficient tratamentul cu imunoglobuline (scump) trebuie ca si diagnosticul sa fie pus rapid. Mortalitatea in tetanos in ansamblu este de 45%, ceea ce pentru ni medicii e enorm
Sistemul nervos al coiplului sub 2 ani, este extrem de fragil si nu de putine ori poate fi scurtcircuitat, de introducerea unor vaccinuri, fie prea multe odata, fie fara sa fie nevoie.?????
Bolile copilariei desi periculoase, majoritatea dau imunitate de lunga durata sau permanenta, exista tratamente NU PREA, sanse mici de a face NU, contagiozitatea in bolile eruptive ale copilariei este de 70-90% si metode elementare de igiena si izolare care sa previna complicatiile.
Oreionul duce la sterilitate in cazuri foarte rare. Replica lui sheannamp trebuie considerata tendentioasa ????Te rog sa fii mai explicit, si eu am spus ca sterilitatea e rara in oreion, in acest subiect, sau dezinformare. De netolerat pentru un medic.
Complicatiile pojarului sunt de asemnea rare (da, doar 1-2 copii din 1000 mor).
In consecinta merita facut polio fie 4 orale, fie 3 injectabile si unul oral, de teama infectarii de la cei vaccinati, decat de posibilitatea unui virus liber.
Difterie aproape inutil, tuse convulsiva la fel. Tetanos se poate preveni sau trata in scurt timp. Numai ignoranta si indolenta poate face tetanosul periculos.
Pojarul foarte inutil. Rubeola, doar la fete, dar nu la 1 an, ci mai degraba la 14.
Oreion, nu vad ce sens ar avea.
Material statistic, cercetare, rezultate si informatii publice sunt destule in vest, pentru a sustine concluziile de mai sus.
Exista intra-devar si motive financiare, nu oculte, care duc campaniile de vaccinare , nu in directia informarii si a grijii pt. populatie, ci si a profitului.
Exista multe necunoscute si multe sperante, fapt care ne transforma copiii in cobai.
Cantarirea riscurilor nu este evaluata si facuta public suficient, daca nu chiar infestata de minciuni.
Alte vaccinuri nu are rost sa discut aici, e suficient sa raman la cele obligatorii.
Polio dupa cum s-a confirmat este o bolala care tine de civilizatia occidentala, in special de introducerea pesticidelor. Aceste studii exista. Cele care sustin eficacitatea vaccinurilor pe termen lung si efectele lor pe termen lung mai putin.
Si pneumonia sau meningita pot fi mortale si nu asta nu a dus la obligativitatea vaccinurilor.
Igiena, alimentatia sanatoasa, informarea, atentia, grija si mintea agera, previn bolile, mai bine decat vaccinurile.
Ramane insa acel nenorocit polio, care nu prea poate fi evitat.
Cat despre hep b, oare ce sanse are un bebe sub 2 ani sa ia aceasta boala, in maternitate, acasa sau oriunde, cand calea de transmitere e prin sange infectat, transmitere sexuala, ace infectate etc sansele sunt foarte mari, exista mult mai multi purtatori asimptomatici de hepatita B si e de ajuns un simplu contact cu sangele lor ca sa iei boala.
Si e dezinformare ca hep b nu se trateaza, ca ar fi mortala in multe cazuri sau ca e asa de usor de dobandit.
Exista insa multi copii nenorociti de acest vaccin ????. Oare de ce? In ciuda faptului ca ar fi atat de sigur si "inofensiv", cum este descris.
In incercarea mea de a "dezinforma" populatia pentru a-i convinge sa se vaccineze ca doar sunt agent platit de firmele producatoare ca sa fac asta , am dat cifre si informatii exacte si de necontestat.
Te rog, daca vrei, sa pui la dispozitie rezultatele unor studii stiintifice riguroase, din acele multe informatii pe care le ai, care sa iti sustina afirmatiile
Dar, te rog, fara linkuri catre site-uri precum yogaesoteric sau ourfuturestolen.....
Multumesc anticipat!
loryi1974 spune:
Dar yogaesoteric este un site teribil de distractiv.De ce sa nu mai aflam si noi niscavai noutati despre masoni,centura fotonica,nenorocitii care fabrica vaccin si vor sa distruga lumea asa etc.
Nu-mi ramane decat sa constat ca exista o ofensiva pe mai multe planuri,cu catel cu purcel,cu frate cu sora ,cu psihanaliza noului nascut cu tot tacamul.
De ce nu faceti voi frumusel o petitie in care sa cereti ca vaccinarea sa nu mai fie obligatorie in RO?Desigur,ca doar suntem civilizati si cu bun simt,solicitati ca si parintii copiilor din gradi/scoala sa stie ca acel copil este nevaccinat si cu asta se incheie povestea.
Ramane problema voastra si a copilului vostru,exista o cale de rezolvare legala,nu mai tipati ca nu aveti drepturi.
Mai faceti frumos si o campanie serioasa impotriva OMS-ului ,ca doar fiecare se lauda ca are un prieten,un vecin,un cobai scapati din gigantii farmaceutici,strangeti date serioase,de netagaduit si distrugeti aceasta organizatie corupta,nenorocita si parte din marea conspiratie .
gazzella spune:
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
Cat despre hep b, oare ce sanse are un bebe sub 2 ani sa ia aceasta boala, in maternitate, acasa sau oriunde, cand calea de transmitere e prin sange infectat, transmitere sexuala, ace infectate etc sansele sunt foarte mari, exista mult mai multi purtatori asimptomatici de hepatita B si e de ajuns un simplu contact cu sangele lor ca sa iei boala.
Exista insa multi copii nenorociti de acest vaccin ????. Oare de ce? In ciuda faptului ca ar fi atat de sigur si "inofensiv", cum este descris.
In incercarea mea de a "dezinforma" populatia pentru a-i convinge sa se vaccineze ca doar sunt agent platit de firmele producatoare ca sa fac asta , am dat cifre si informatii exacte si de necontestat.
Te rog, daca vrei, sa pui la dispozitie rezultatele unor studii stiintifice riguroase, din acele multe informatii pe care le ai, care sa iti sustina afirmatiile
Dar, te rog, fara linkuri catre site-uri precum yogaesoteric sau ourfuturestolen.....
Multumesc anticipat!
ah, deci se admite ca exista si forma asimptomatica a hepatitei B
deci o ai acolo, dar nu te omora
ba mai mult, fiind asimtomatica nu afecteaza calitatea vietii
de pe site-ul Centrului National de Epidemiologie, control si Promovare a Sanatatii Italia desprind
http://www.epicentro.iss.it/problemi/epatite/epatite.asp
L’epatite acuta B č nella maggior parte dei casi asintomatica.In coloro in cui la malattia si manifesta, l’esordio č insidioso, con vaghi disturbi addominali, nausea, vomito e spesso si arriva all’ittero, accompagnato a volte da lieve febbre. Solo perň il 30-50 per cento delle infezioni acute negli adulti e il 10 per cento nei reclama - reclama mascata porta all’ittero.
hepatita B in majoritatea cazurilor e asimptomatica. in acele persoane in care se manifesta boala (deci minoritatea ramasa) debutul bolii este lent, cu dureri vagi abdominale, greata, voma, si deseori icter, uneori acompaniat cu febra. si din aceste persoane (deci grupul acela minoritar in care hepatita B e simptomatica) 30-50% manifesta icter - persoane adulte, si 10% copiii.
un simplu contact cu sangele acestor persoane e suficient ca sa iei boala, de acord!
cu conditia ca sa existe acel contact in conditiile in care si copilul are o rana deschisa, pielea fiind impermeabila, nu ?
iar pe pagina 9 scris in verde exista si niste date culese de la o alta institutie, una care se ocupa exclusiv cu controlul hepatitei in care se explica suficient de clar in ce conjucturi poate un nounascut sa contacteze boala
si acestea sunt limitate
concret, spuneai ca sansele sunt foarte mari, cat de mari?
vreau stastistici
uite, eu iti dau statistica din Italia, in anul 1999 au existat 6 persoane la 100.000 locuitori infectate cu virusul hepatitei B
asa, din aceste 6 niciuna nu fac parte din grupul, familiarii in care se invart copiii mei
deci unde vezi sansele mari de infectare?
copii nenorociti de acest vaccin n-as zice, dar pot sa spun ca o vaccinare la cateva zile, cateva luni a fetii ar fi destabilizat-o total
cand s-a nascut i s-a administrat antibiotic, pozele de la 4 zile de viata o arata cu pete specifice (deja!) unei dermatite atopice, pete care au disparut undeva inainte de 2 luni
la un an si 4 luni are un puseu puternic de DA eu pana atunci nerealizand ca ea este cu DA
si acum ma felicit ca nu am vaccinat-o
DA se manifesta pe un fond de deteriorarea a ecosistemului imunitar natural al persoanei afectate, deci ei numai vacinurile ii lipseau
uite si acest studiu
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10669445
dar mai bine, urmareste toata discutia
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118732&whichpage=3
deci acele persoane care nu au facut diferite boli infectioase sunt muult mai predispuse la atopii
si atunci eu cu un copil atopic sa ma grabesc sa-l vaccinez astazi, intr-o tara civilizata, cand eu pentru fiecare linie de febra ii inebunesc pe medici la urgente (stiu eu de ce, stiu si ei, in calculatoare de fiecare data le rezulta intregul trecut medical al copiilor)pe un fond general foarte bun?
noo, nici nu ma gandesc
acum vanez o mandra de hepatita A, si tot ce tine de boli esantematice
plus ca n-as dispretui nici o toxoplasmoza
acolo unde unora le este frica de tot ceea ce inseamna agent patogen, eu am invatat ca omul de-a lungul evolutiei a invatat sa convetuiasca cu acesta (astfel nu se explica asimptologia multo boli, chiar a poliomielitei), iar pe mine doar acest aspect ma intereseaza, construirea unui SI competent astfel incat sa fie capabil chiar contactand un virus, bacterie, spor sa functioneze optimal
aceasta este definitia sanatatii in acceptiunea mea
Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza
Sabina spune:
gazzella
n-as risca un ficat sensibilizat pe viata pt drobul de sare astm de la DA.
DA poate sa- i treaca ;la 3 ani si la revedere.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
gazzella spune:
deocamdata nu risc nimic, nu o expun hepatitei B, ci as expune-o hepatitei A, care se rezolva cu bine
(nu ma pune si tu sa caut statistici)
si as expune-o bolilor esantematice
cum ziceam vaccinul pentru hepatita B nu-l gasesc nici macar inutil (dat fiind ca nu stiu ce protejeaza sansele de infectie a unui nounascut fiind undeva aproape pe 0) ci daunator intr-ucat poate sa duca la un dezechilibru in buna dezvolatarea, autoconstructie a unui SI competent, atat
Felix
botezul muntelui Pauza
Sheannamp spune:
Gazella, sa nu facem confuzia intre hepatita B acuta si cea cronica. In citatul respectiv, este vorba de cea acuta care poate evolua sub formele respective.
Problema e ca spre deosebire de A, ea se poate croniciza, mai ales daca e vorba de un copil si hepatita cronica cu virus B are complicatii severe si nu prea se vindeca.
In rest, nu am prea multe date despre dermatita atopica si nu pot sa iti spun daca exista o legatura cu vaccinarea (sincer ma indoiesc dar nu am argumentele necesare).
Eu pot sa iti spun asa, ai mei baieti s-au nascut la 27 saptamani, in jur de 1 kil si au facut antihepatita B din prima zi. Multumesc Domnului pentru asta deoarece ulterior au stat 2 luni in spital si au suferit vreo 3 transfuzii de sange (stiu o sa zici ca e testat, da, dar exista ceea ce se numeste "fereastra imunologica").
A, si au provin din parinte cu atopie clinic manifesta......
Pana acum, multumesc lui Dumnezeu sunt sanatosi!
In ceea ce priveste faptul ca vrei sa faca toxoplasma eu m-as gandi de 2 ori. La fete/femei, toxoplasma se poate localiza la nivelul uterului, unde intra intr-un fel de forma dormanta, si care se poate reactiva in timpul unei sarcini. E rara aceasta complicatie dar ea exista. Ori, in cazul acesta , tratamentul e destul de dificil si nu ai rezultate foarte bune intotdeauna....
gazzella spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Gazella, sa nu facem confuzia intre hepatita B acuta si cea cronica. In citatul respectiv, este vorba de cea acuta care poate evolua sub formele respective.
Problema e ca spre deosebire de A, ea se poate croniciza, mai ales daca e vorba de un copil si hepatita cronica cu virus B are complicatii severe si nu prea se vindeca.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17879906
Long-term outcome in children with chronic hepatitis B: a 24-year observation period.
Iorio R, Giannattasio A, Cirillo F, D' Alessandro L, Vegnente A.
Department of Pediatrics, University Federico II, Naples, Italy. riorio@unina.it
BACKGROUND: Chronic hepatitis B seems to manifest as mild disease in children and young adults. However, data regarding the long-term course of hepatitis B in untreated and interferon-treated children are still scarce. This study investigates the long-term outcome of disease in a large series of untreated and treated children with hepatitis B virus (HBV) infection. METHODS: Clinical, biochemical, virological, and histological features were evaluated in children (age range, 2-18 years) with chronic HBV infection who did not have concomitant chronic systemic diseases other than HBV infection and who were admitted to the liver unit in the Department of Pediatrics at University "Frederico II" (Naples, Italy) during the period 1981-2005. RESULTS: One hundred eight consecutive patients observed for up to 24 years were studied. During the observation period, 67 children remained untreated, and 41 were treated with interferon-alpha. After a median period of observation of 12.1 years (range, 5-23 years), hepatitis B early antigen loss and serum HBV DNA clearance occurred in 43 untreated patients (69.3%) who were hepatitis B early antigen positive at study entry and in 33 treated children (80%; the P value is not statistically significant). In addition, 6 untreated patients (9.7%) and 4 treated patients (9.7%) became anti-HBs [corrected] positive at the end of the follow-up period. Histological assessment, evaluated for 57 children, showed mild-to-moderate disease in 91.2% of cases of HBV infection. No patient developed end-stage liver disease or hepatocellular carcinoma. CONCLUSIONS: Children with chronic HBV infection are symptom free, with morphologically mild liver disease. Considering that the overall long-term outcomes did not differ between treated and untreated patients, the real impact of therapy on the long-term course of HBV infection remains to be established. Additional studies are needed to confirm our conclusions.
zic sa le luam metodic, fara graba
ceva ce n-am inteles, la ce te referi cand spui "In citatul respectiv, este vorba de cea acuta care poate evolua sub formele respective."?
Felix
botezul muntelui Pauza
gazzella spune:
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
Multumesc anticipat!
http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/63/5/838?ck=nck
Conclusions: These findings are consistent with the hypothesis that immunization with the recombinant hepatitis B vaccine is associated with an increased risk of MS, and challenge the idea that the relation between hepatitis B vaccination and risk of MS is well understood.
Received March 31, 2004. Accepted in final form May 8, 2004
si unul mai nou
http://brain.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract/130/4/1105
We conclude that vaccination against hepatitis B or tetanus after a first episode of CNS inflammatory demyelination in childhood does not appear to increase the risk of conversion to multiple sclerosis, although the possibility of a small increase in risk cannot be excluded.
Received September 26, 2006. Revised November 6, 2006. Accepted December 5, 2006.
deci de un an jumate aproximativ
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16206512
Despite the negative findings of the present study regarding the rare serious adverse effects of HBVs, it is clear that HBV does, indeed, offer significant benefits, but it is also clear that chances of exposure to hepatitis B virus in adults is largely life-style dependent. Adults should make an informed consent decision, weighing the risks and benefits of HBV, as to whether or not to be immunized.
publicat in iunie 2005
cum spuneam, nenorocit nu, nu la modul absolut, dar cat timp se spune "cu toate ca nu poate sa fie exclusa si posibilitatea unei usoare cresteri a riscului" apai io atunci in fata posibilitatii de a nu-i vaccina si a-i tine in afara pericolului contactarii virusului am sa aleg sa nu-i vaccinez
dar am in vedere doi copii nascuti la termen, fara probleme in timpul sarcinii, fara probleme la nastere, in conditii generale bune
cu siguranta ca as fi evaluat divers situatia in cazul unor nasteri premature care sa necesite saptamani intregi de spitalizare, diverse interventii medicale si foarte probabil mi-as fi asumat riscul MS
Felix
botezul muntelui Pauza
gazzella spune:
am in fata un raport foarte serios elaborat de Institutul Superior de Sanatate Italia
http://www.epicentro.iss.it/problemi/epatite/epatiti.pdf
din care rezulta persoane care au dezvoltat o hepatita B acuta chiar vaccinate fiind (toxicomani, un copil de 5 ani cu mama purtatoare avirusului, etc)
si am o nedumerire, dintre persoanele care-si permit sa ne catalogheze deloc magulitor pentru ca nu i-am vaccinat exista cineva care ulterior a cautat sa intelega care este situatia concreta a copiilor lor, masura in care sunt acoperiti sau mai putin pentru o boala?
sau se multumesc doar in a reprosa altora cat de inconstienti sunt uitand si de aceste aspecte, utile lor, as spune
Felix
botezul muntelui Pauza