Mamici de iulie-august 2007 (16)
Raspunsuri - Pagina 14
simo_al_jaafari spune:
fetelor, m-am intors victorioasa!
Lorina in Mall la etajul 2, deasupra la Jolidon este un magazin care are si hainute de gravi. mie mi-au placut, si mi s-au parut mai faine decat alea de jos (de care am vazut si in siraj mult mai ieftine, dar tot nu mi-au placut). am gasit blugi ca ai Lunei1, 100lei, care par a fi cu talia foarte joasa. m-am bucurat de nu am mai putut ca ma indragostisem de blugii ei in poze. mi-am luat si doua bluze cu bretele, mai jos de fund, tricotate, de care gasesti in tot mall-ul si doua perechi de egari (negri si gri). mai ramane sa mai gasesc un sutien in care s ama simt bine, si toate is ok!
PRIVILEGE
13+
Mara/Matei
poze
CarlaV spune:
Carmena, nu sunt doctor, ci programator, desi pe diploma scrie "economist-analist" ![]()
IoanaDara, ai mare grija cu ridicat orice fel de greutati, e mare pericol de avort spontan mai ales in primele luni de sarcina. Doctorii din SUA interzic in totalitate ridicarea de greutati mai mari de 2 kg. Pe langa riscul de avort spontan exista si riscul de oprire din evolutie a sarcinii sau de desprindere partiala a placentei. Scuze, dar mai bine te sperii acum si e bb bine decat sa-ti para rau mai tarziu.
AncaSiRoxana, la mine greturile au revenit in sapt.18, ba chiar s-au combinat cu arsuri tot din cauza progesteronului. De suportat mirosuri nu suport in continuare, astept sa apara alte "placeri" ale sarcinii...
Eu sunt obosita tare azi fiindca ieri a trebuit sa conduc prin Bucuresti de la ora 13 la 23
. Am prins si ninsoarea aceea frumoasa, si cand s-a oprit, la un moment dat imi facusem o harta mentala pe cartiere unde a nins mai mult si mai frumos
. Oricum, ideea e ca sunt franta, dar ma bucur ca am intrat in luna a 5-a. Bataile inimii bebelinei nu le-am putut gasi cu stetoscopul, abia se aud cele ale mele, de unde am dedus ca e un aparat prost.
Hainute de gravida am primit si eu ieri de la o prietena din SUA care a nascut o fetita in septembrie anul trecut. Acum am niste pantaloni negri grosi si cu talie din aceea ca pentru gravide, am niste pantalonasi de vara trei sferturi acelasi format si mai am niste pantaloni GAP din matase cu burtica, pentru ultimele luni, cu elastic ajustabil in talie. Am mai primit niste bluzite super... pe moment nu mai am nevoie de altceva, mai ales ca inca port hainutele de dinainte. Am primit si o multime de hainute pentru fetita si sunt o minunatie, n-am vazut asa ceva in RO si cred ca nici n-o sa vad in curand. Deci noi ne-am aranjat, avem mai multe hainute decat va purta probabil pana creste, mai ramane sa rezolvam cu "mijloacele fixe": patut, leagan, carucior, scaun de masina etc.
Carla,
18+ 
oaana spune:
Legat de patuturi si caruturi
Eu am de la primul bebe patut din lemn tare rezistent cu trei trepte,si doua bare care se iau sa urce bebe cand e mai mare...o sa-l folosesc si la al doilea bebe,apoi o sa-l dau...in caz de ceva sotul meu e tamplar!!!
Carut sa stiti ca am gasit second,foarte bun,rezistent,cu huse detasabile,roti mari ca pentru drumurile noastre...Oricum am dat 600000,fata de cate milioane as fi dat.Arata bine si rezista si la al doilea bebe.
Acum depinde de gustul fiecaruia.Insa cele second din exterior sunt super bune..Succes la cumparaturi.
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005)bb 12+
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
samadhi spune:
ILENUTZA - imi spui te rog unde se tine babyexpo in Bucuresti si de cand pana cand ??? Ziceai ceva de sfarsitul lui martie, stii exact datele? Eu vin la inceputul lui aprilie in tara si vreau sa dau si eu o raita pe la babyexpo ! Multumesc mult pentru raspuns !
10+
jeni71 spune:
Seara buna !
Apropo de patuturi, la prima fetita am avut pat clasic de lemn. Acum as prefera unul care se pliaza si se poate cara peste tot, am vazut ca au niste prieteni si-l iau cu ei peste tot cand merg cu fetele undeva !
Ma pun sa citesc asa ca va spun de pe acum saptamana placura si usoara fara greturi si probleme!
Maine dupa masa ma duc la prima eco morfofetala. Abea astept ! Cand vin de acolo intru sa povestim. 
nikole spune:
quote:
Originally posted by before-after
fetele.....ai vostri ce dimensiuni au avut la eco de 12-13 sapt? al meu mi s-a parut mic: 5.25 cm si 62 grame. Mai fac eco in 16-17 sapt, dar sunt pe ganduri.....o fi prea mic? de ce nu creste?
Al meu bbika, la 12 sapt si 2 zile(dupa echo) avea 49.1 cm, asa ca...nu-ti mai fa griji degeaba.Si eu eram terorizata de gandul ce nu creste, dar stresul nu te ajuta cu nimic oricum,nici pe tine nici bb.
bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
14+
CarlaV spune:
Fetelor, tocmai am vorbit cu o cunostinta care este deja in sapt. 42 si nu da semne ca naste. E la Tutunaru si el zice ca are colul inchis si nu are ce sa-i faca deocamdata, desi la eco miscarile fetale nu erau tocmai in regula. Cele care au nascut, ce parere aveti?
Eu am sfatuit-o sa se duca de urgenta la alt doctor sa vada ce zice si el. T. i-a facut o eco unde copilul n-a iesit bine deloc, apoi a lasat-o cu un rezident care i-a facut o injectie si apoi inca o eco, unde copilul s-a miscat putin mai bine doar la inceput. Adica miscarile copilului nu produceau cresterea pulsului si cica nu e bine deloc. Apoi rezidentul a trimis-o acasa si femeia chiar nu stie ce sa mai faca, dar are numai cuvinte de lauda despre Tutunaru.
Pe mine m-a speriat tare cand am auzit, fiindca ma asteptam deja sa-mi trimita poze cu bebele. Am mai si auzit o multime de povesti horror cu bebelusi morti dupa ce au depasit termenul si nu prea se mai miscau in pantec. Voi ce ziceti ?
Carla,
18+ 
BBPuck spune:
CarlaV, iarta-ma ca ma bag, la ceea ce ai intrebat tu nu ma pricep, sunt la prima sarcina, dar ai spus in mesajul tau ca miscarile bebelusului nu produceau cresterea pulsului mamicii. Adica, atunci cand se misca bb, ne creste pulsul? Nu stiam asta. Am observat ca, atunci cand stau linistita in pat, uneori imi creste pulsul, dar nu stiam ca de la asta este...
BBPuck
15+
Irinusha spune:
Referitor la carucior, va spun din experienta mea ce-i important:
- sa iaba material rezistent la mizerie, care sa se poata scoate si spala
- roti mai marisoare, de cauciuc moale ... daca sunt mici si de plastic rigid o sa aveti probleme cu el pe "teren accidentat", la pietricele sau gauri
- sa fie usor (cand il incercati in magazin sa nu uitat ca o sa mai fie si greutatea copilului) si usor de manevrat.
- sa se plieze usor si pliat sa nu fie mare, mai ales cand sunteti mobile, ca sa incapa in portbagaj
- sa se poata schimba directia de mers, adica cand e copilul bb sa fie indreptat sper voi (e mai ferit de vant, plus ca il vedeti mereu), cand e mai mare sa se poata uita in fata
- speteaza sa se poata ridica (Cris al meu de la 3 luni nu a mai vrut sa stea "lat", vroia sa vada in jur)
Noi avem de la Cris un Hauck cu trei roti, gen Jogger (ca suntem si f. sportivi ;)). Are un fel de sacusor/geanta cu care poti transporta copilul ... si in care poate sta si mai ferit. Mai tarziu se face si buggy. E destul de greoi si greu de manevrat din cauza rotii din fata ... si destul de mare cand e pliat ... na, eram si noi nestiutori ;) Dar o sa-l folosim tot pe asta cat e mic bb-lusul, e inca bun si n-are rost sa mai investim in altul. Mai trebuie luat ptr. Cris un Kiddy Board.
Patut am avut de lemn ... mai tarziu se transforma (de iau gratiile si marginile de lemn) in pat de copil, insa noua ni s-a parut tare micut. Asa ca de la 2,4 luni doarme Cris intr-un pat normal, chiar unul suspendat. Dar ptr. bb e ideal.
Cele de panza de care vorbit se folosesc aici doar ptr. voaiaj. Avem si nou unul Hauck si nu-mi place deloc salteaua ... mai mult de cateva zile nu as lasa copilul sa doarma in el. E chestie de gust, vedeti ce va place cel mai mult si ce se potriveste la voi in casa.
Samadhi, vezi la babyexpo.ro la Calendar Expo daca-l mai prinzi.
Carla, eu stiam ca se induce nasterea / sau se face cezariana in caz ca nu-i coborat copilul daca treci de 42 de saptamani. Riscul e mare ca copilul sa faca kk (acel meconiu) in lichidul amniotic si sa se intoxice. E tare ciudat! Bafta cunostintei tale!
Numai bine burticutze! O saptamana faina va doresc!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica