Cat trebuie sa doarma un copil la 5 luni?

Cat trebuie sa doarma un copil la 5 luni? | Autor: roxanacibo

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!Am o mare neliniste si va rog sa ma ajutati...fetita mea de 5 luni doarme foarte putin, cam jumatate de ora la intervale de 3 ore - ziua, iar noaptea se trezeste la orice zgomot sau daca e liniste din ora in ora.O pun la san cand se trezeste si in 2 minute adoarme din nou.Ma trezesc dimineata (la 7.30 ne da desteptarea) mai obosita decat m-am culcat.Daca stiti vreo metoda prin care sa o ajut sa doarma mai bine, sau vreun siropel, va rog sa-mi spuneti si mie....va pup!multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elavas spune:

Mie mi se pare ca se trezeste doar pentru a fi sigura ca esti langa ea.Ea a invatat "schema" cu trezitul iar tu trebuie sa o dezveti.Nu o mai pune noaptea la san, sau cel putin nu atat de des.Eu cred ca la 5 luni un supt pe noapte este suficient.Da-i cava care sa ii tina de urat noaptea: o suzeta,o bluzita de-a ta langa ea in patut sau mai tarziu o jucarie preferata.Iar in loc de tatica fa-i un biberon de ceai pentru noapte si da-i sa suga atunci cand se trezeste,mai ales daca suge f. putin la san,din biberon va suge si mai putin,iar cu timpul va realiza ca nu merita sa se trezeasca pentru ceai.Daca nici asa nu merge,inlocuieste ceaiul cu apa si atunci chiar nu o va mai atrage suptul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Si eu am patit la fel cu baietelul meu.Se trezea fix dupa trei ore.De fiecare data ai dadeam sa suga.Niciodata nu mi-am pus problema sa-l dezvat.Chiar daca ma oboseau extrem de tare trezirile sale noaptea m-am obisnuit.Acum doarme de seara de la 8.30-9 pina dimineata la 8-9 fara sa se trezeasca.Eu zic ca o sa se obisnuiasca si fetita ta cu timpul.Deocamdata e micuta si simte nevoia sa te stie langa ea

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanacibo spune:

Va multumesc pt. raspunsuri..voi incerca metoda ta elavas.parca am mai prins putere ca sincer va spun dimineata m-am trezit cu nervii la pamant. crestere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghizy spune:

buna baietelul meu are la fel 5 luni si doarme toata noapte ,pt k doarme cu mine in pat cand il pun in patut se trezeste,i invatat sa doarma cu mine ,la mine sunt nopti cand nu vrea sa se trezeasca sa mananance,si i dau in somn si refua ,incerk si u sai dai apa sau ceai e cel mai bn ,succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Roxana, e posibil sa incerci metoda cu ceaiul si apa si sa nu mearga! Eu una nu i-ash da ceai sau apa, cat timp ea are nevoie de tine. Asa sunt unii copii si ce trebuie sa faci e sa te inarmezi cu rabdare! Ziua ai incercat sa te pui langa ea pe durata somnului? Iti alegi o perioada (la pranz) si lasi totul, te pui langa ea si in timp va dormi mai mult legat ziua si va avea mai putine perioade de somn (ziua). In timp nici nu te va mai cauta langa ea (dar asta inseamna luni bune!). Noaptea mai bine dormi cu ea si in felul asta, ai sa ajungi sa te odihnesti mai bine. Poate nu se va mai trezi atat de des si o vei putea pune in patutul ei.
Copiii mei au facut parte din categoria la care n a mers nimic decat sa-i tin aproape. La cel mic a fost foarte dificil. Pana dupa 1 an, de la 1 noaptea pana dimineata (5, 6 cand se trezea de tot) sugea (sau statea langa sanul meu). Cand l-am intzarcat a fost si mai rau ca nu avea ce sa-l consoleze si luni bune, urla noaptea. Sa zic ca pe la un an jumate s-a linistit si doarme ok. Deci rabdare!

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deni08 spune:

am o fetita de 5 luni si doarme toata noaptea dar ziua doarme foarte putin si este foarte nelinistita crede-ti ca din cauza asta?

Mergi la inceput