Bebei de Canada in burtici de mamici (3)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catralu spune:

Buna fetelor!!

Nu am mai fost pe forum o perioada asa ca felicit pe proaspetele mamici!!!Va invidiez ca va puteti tine copii in brate!!
Vreau sa va intreb ceva: folositi un detergent special pentru hainele bebe-ului?Adica se irita de la detergentul normal?Am primit niste hainutze si as vrea sa le spal inainte sa le pun in dulapior.Folositi si ceva softner?Cineva mi-a zis ca e bine sa speli toate hainele copilului inainte de a i le da,chiar daca sunt noi-noutze;e adevarat?

Va pupic pe totate si va doresc o primavara frumoasa!!

P.s. Poimaine plecam in Cuba,asa ca o sa va prind din urma doar peste o saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

monicutz, sunteti amandoua foarte frumoase, tu stralucesti de fericire, iar micuta e superba! Mi-e dor de bebe mic (si al meu are doar 2 luni!)! Sa va aduca toata viata zambete pe buze!

catralu, eu spal hainele lui bebe (si de fapt si pe ale noastre) doar cu detergent fara parfum si fara colorant, pe unul scrie chiar ca e pentru bebelusi. Sunt mai multe marci, dar ce au in comun e ca au cutia alba toate. Si la bebelusi nu se pune softner pana pe la 6 luni, din cate am citit. Toate astea, softner, parfum, colorant, sunt alte chimicale care pot sa irite pielea sensibila a bebelusului sau sa dea reactii alergice.
Da, e bine sa speli si hainele noi, au trecut prin multe maini, imagineaza-ti cum e cand cineva face o haina. Imi inchipui ca mediul in care se fac hainele copilului nu e steril, e praf, etc. Deci spala hainele chiar daca sunt noi.

angelabv, cel mai bine si mai bine e sa mergi la un Service Canada Centre, aici afli unde e cel mai apropiat de tine. Mergi acolo si discuta situatia ta si intreaba de cand poti sa depui aplicatia pentru benfits. Cred ca daca vrei sa stai 7 saptamani inainte de nastere e OK. Mie mi-au spus ca poti sa faci aplicatia cam cu maxim 8-10 saptamani inainte, dar nu mai stiu cand se aplica 8 si cand 10 saptamani. Oricum, ce citisem eu pe site nu era destul de explicit, asa ca iti recomand cu tarie sa mergi sa discuti direct, sa nu ai surprize, cum era sa am eu.
bv-ul din coada numelui inseamna ca esti din Brasov?

Laura, multumim de martisoare!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Catralu,banuiesc ca mergi in vacanta in Cuba,iti doresc o saptamana minunata!Ma intereseaza si pe mine subiectul,noi am vrea sa mergem in septembrie cu copiii acolo,sau in Texas,dar n-am gasit nimic interesant pe internet.Plus ca nu vrem sa avem surprize (am o cunostinta care s-a "ars" cu o oferta "super-senzationala" in Cuba).

Fetelor,vedeti ce "probleme" am eu?Deja ma gandesc la vacanta si nici n-am nascut!Dar dupa atatea luni de stat in pat,abia astept sa "evadez",asa ca am scuze

monicutz,ti-am vazut printzesa,e absolut superba,sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!

Sa aveti o zi minunata va doresc si aveti grija de voi si de bebici!

lilidana cu David-Gabriel
AMR 12 zile pana la Marea Intalnire!

"Numai prin dragoste inima se transforma in imn"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Multumesc din suflet fetelor pentru complimente.
Sa va spun drept n-am prea vazut bebei urati pe aici :)). Sa ne traiasca la toate care ii avem deja si la toate care ii asteapta cu asa mult drag:)!

Catralu, vacanta frumoasa in Cuba. Despre detergent...noi avem de bebe adus din Ro de mama. Dar cand il terminam o sa folosim detergent normal, doar ca in cantitate mai mica.

Lilidana, mai ai un pic de tot...19 zile..pai poate sa vina oricand.

CMM eu am nascut la Mount Sinai. Probabil ca tu stai mai prin nord. Speram ca stai mai prin sud-vest sa scioatem copilasii la plimbare!

Angelabv, asa cum spuneau si fete, pe scurt, mat leave iti piti lua 52 saptamani (inainte si dupa ce nasti). Sunt 17 sapt de maternity si 35 de parental. Cele 17 de maternity le poti imparti cum vrei tu inainte si dupa ce nasti. Cele 35 de parental le iei doar dupa ce nasti. In total fac 52.

Azi avrem o luna!! Doamne cum trece timpul!
Va pupam,
si Odette

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Multumesc pentru raspunsuri ... Incerc sa merg cit mai mult la munca acum si apoi sa am mai multl timp cu si pentru bebe. Am fost la ei acolo, mi-au dat un pliant si mi=au spus ca online pot gasi toate informatiile.
Donia, da la nume Angelabv- am pus BV pentru ca sunt din Brasov .

Abia am ajuns acasa de la munca - va citesc mai mereu si gasesc multe informatii.Va doresc un weekend super si speram ca se mai si incalzeste , imi e tare dor de SOARE !!!

Angi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catralu spune:

Multumesc pentru raspunsuri si pentru urari!Va scriu intre 2 impachetari de bagaje
Lilidana,noi suntem indragostiti de Cuba;acum e a doua oara pentru mine cand merg,insa sotul meu a mai fost o data anul trecut(fara mine,sic).Noi am gasit de fiecare data oferte foarte bune pe internet pe www.sellofvacantion si la preturile cele mai mici;ideea este sa cumperi cu 3-4 saptamani inainte,sa nu lasi pe last-minut.Eu zic ca merita!

Va pup pe toate si abia astept sa vad ce s-a mai petrecut in lipsa mea!

P.S. Cred,nu sunt sigura insa,ca l-am simtit azi pe bebeul meu;am simtit o durere scurta intr-o parte,ca si cum mi-ar fi tras un picior acolo ha ha ha!Dar cum sunt la prima sarcina nu stiu exact cum ar trebui sa simt miscarile lui si mi se tot pare ca e prea mica sarcina ca sa simt ceva deocamdata.Oricum,am fost tare fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elamia spune:

Fetelor multumesc pentru incurajari!Am fost la controlul sapt si nenea doctor ni-a zis ca ne putem pregati,in orice moment se poate declansa nasterea,asa ca sunt cu bagajul la usa:)

Pepsi eu stau in zona Cote-de-Neige,chiar aproape de spitalul juif.Daca cunosti vreun pediatru in aceeasta zona mi-ai fi de mare ajutor.Aaaaaa si inca o chestie:la bebe se da vitamina D inca de cand se naste?si pana la ce varsta?Mersi.

Elamia39s+2z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Elamia, mai ai putin deci, ce frumos!! Carevasazica suntem vecine; incearca la clinica de la Sanctuare (pe Van Horne), aproape de Wilderton, ca am inteles ca-ti primesc copilul daca este nascut aici, in Montreal. Eu azi am aflat lucrul asta si o sa verific zilele astea, sa vedem cum stau lucrurile. Iti tin pumnii si asteptam vesti de la tine.Pepsi, am tot zis ca te sun, dar nu mai am nici un pic de timp, of of...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana74 spune:

buna fetelor,

si bebelusa mea a implinit ieri 2 saptamani !!!
Uite ce repede trece timpul ,dar se pare ca scade usor si productia mea de lapte pt ca sanii sunt mult mai moi si cam o data la 24 h trebuie sa-i fac un supliment de formula (cam 100ml) pt ca e flamanda si nu se linisteste iar dupa ce bea si suplimentul doarme de numa .O sa incerc sa mai beau si ceaiuri ca sa ajut productia dar nici la baiatul mai mare n-am avut lapte decat 3 luni.Stiu ca e nespus de sanatos pt bebe sa bea lapte de la san dar pt mine alaptatul nu e o placere din pacate .
Fetele din Montreal ,am vazut ca ati discutat de pediatrii si sunt interesata si eu sa-mi gasesc unul dar lista e cam lunga si nu stiu de unde sa incep .Poate cunoasteti pe cineva in zona NDG si imi recomandati si mie .
Va pup si va doresc crestere mare la bebelusi

Diana si 2 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

catralu,multumesc pentru info.
Te si iti doresc sa te distrezi la maxim !

lilidana cu David-Gabriel
AMR 11 zile pana la Marea Intalnire!

"Numai prin dragoste inima se transforma in imn"

Mergi la inceput