Echinaceea
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
valicalin spune:
poate o sa ma injuri ,dar sa aiba copilul febra de o saptamana si sa nu-i dai nici un antibiotic mi se pare ciudat.dr ce a zis ca are copilul?nu vreau sa te sperii dar cunosc un caz cand dr nu a prescris nici un antibiotic si s-a ajuns cu copilul la urgenta.degeaba se incearca sa ne invete fara antibiotice ca tot la ele se ajunge.nu mai avem organismul rezistent ca inainte.echinaceea poti sa-i dai ,si vitamine,dar prevantiv,nu cand este copilul bolnav.toti ar trabui sa ne vitaminizam ,cu atatea boli...oricum insanatosire grabnica!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
elibui spune:
scuze pt intarziere.
articolul se numeste "tratamentul naturist al virozelor respiratorii" - revista As Verde, anul 4, nr.34, ianuarie 2007
Prevenirea virozelor respiratorii
1. echinaceea - ....atentie! Cercetari imunologice de ultima ora arata ca pe cat de benefica este folosirea preventiva a echinaceei, administrarea sa o data ce infectia virala este declansata, are de multe ori un efect advers, stimularea tardiva a sistemului imunitar prin acesta metoda favorizand uneori in mod paradoxal evolutia infectiei. Folositi asadar echinaceea pt prevenirea bolii gripale, dar nu si o data ce aceasta s-a declansat.
2. baia hipertermica - cu apa din ce in ce mai fierbinte timp de 15-20 min. La temperaturi peste 38* C anumite celule ale sistemului imunitar devin mult mai active in timp ce capacitatea de multiplicare a microorganismelor infectioase scade.
..........
nu mai pot scrie acum. mai am de scris, ca e f interesant.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
buna, Cristina.
din ce am citit pe aici - articolele postate de administratori, despre viroze, in locul tau i-as face niste analize la sange - se depisteaza daca e vorba de un virus sau de o bacterie. si pentru bacterii se da antibiotic...
vezi mai multe aici:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1072&wPage=2
ps: ce alte simptome are, in afara de febra?
![](hippi.gif)
![](bonjovi.gif)
elibui spune:
tot in capitolui cu "prevenirea..."
3. usturoiul - 2-3 catei zilnic
4. acomodarea climatica - adica iesitul afara pe timul iernii, imbracati corespunzator
5. ocillococcinum - se da si pt prevenire dar si pt tratament
capitolul " tratarea virozelor in faza incipienta"
1. plante picante - efect antiseptic. Ceai din: un varf e cutit de scortisoara, cuisoare, piper, o jum. de lingurita de anason si fenicul, se oparesc cu o cana de apa clocotita. Ce bea cu miere, cat mai fierbinte, pana la 4 cani pe zi. (daca nu aveti o sensibilitate gastro-intestinala pronuntata)
2. bai fierbinti partiale. Bai cu apa fierbinte 38*-40* + sare 5-6 linguri. se pot pune si 5-6 picaturi de ulei volatil de cimbru. se face la picioare, palme si antebrate, 10-15 minute.
3. sucul de lamaie
4. frectiile. Ei recomanda cu alcool camforat.
5. cataplasmele cu mustar
6. belladonna - homeopatic, doar cu recomandarea medicului
capitolul "tratarea virozelor respiratorii in faza avansata"
1. tinctura din fructe de soc - se recomanda in orice faza a bolii. pigmentii antocianici din tinctura de soc inhiba mutiplicarea virusurilor gripale. la 23% dintre cei tratati s-a constatat disparitia infectiei virale dupa 24-48 ore de tratament, iar la 54% aparitia unei forme mult mai usoare a bolii. se administreaza pe stomacul gol, care o lingura de tinctura diluata i napa. durata tratamentului este de 5-10 zile.
2. nigelia (preparatul Baraka")
3. lichenul de piatra - pt infectii virale si bacteriene care afecteaza plamanii. e pulbere. tratamentul dureaza 14 zile avand efecte emoliente, expectorante si anitvirale. Eficace cand apar complicatii bronho-pulmonare. Exista si tinctura.
4. ceaiul de maghiran - puternic sudorific, efect relaxant.
5. propolisul - tintura: de 3 ori pe zi cate 50 picaturi + miere.
6. inhalatiile
7. cataplasmele cu hrean
m-am grabit si am facut un scurt rezumat.
tot articolul nu se refera deloc la dozele recomandate pt copii. de fapt nu sunt convinsa ca au voie si copii multe dintre cele enumerate. parerea mea este ca acest articol este un punct de plecare pt noi, parintii. eu personal voi aprofunda fiecare remediu inainte sa tratez copiii.
Sanatate!
Eli + Alice (04.03.05) si Ana (24.05.06)
![](images/user_man.png)
Alex2 spune:
"Tot in capitolul prevenire"...
Clau bea de cand am inceput diversificare zilnic suc dintr-un mar, o portocala si o lamaie (sau kiwi). Anul acesta a facut vaccin atigripal (am mai zis pe undeva), la inceput de noiembrie, prima jumatate, la inceput de decembrie a doua jumatate. Ii dau pastilute de propolis cu Vitamina C, pe care le roade de placere. Acum si Chizukit-ul de care ziceam. Este scos zilnic afara de la 3 saptamani de viata, chiar daca a fost viscol nu a iesit, In rest zilnic, indiferent de anotimp. Doarme la 19,5-20 grade temperatura in camera lui, imbracat doar in pijama. Nu suporta sosetele, cu greu si ziua accepta incaltarile. Niciodata nu l-am infofolit, nici afara nici acasa. Nu am mers dupa sfaturile "babesti" ca cei mici trebuie imbracati cu inca un rand de haine fata de un adult. Temperatura corpului e ca si a noastra, deci de unde concluzia asta? Cum simt ca am nevoie eu sa ma imbrac, a sa il imbrac si pe el. Nu a fost niciodata racit, face doar rinita alergica, mostenita de la mine, dar si asta rar.
Stiu ca unii copiii sunt mai sensibili decat altii, de asta trebuie lucrat din timp la cresterea imunitatii, dar nu trebuie nici sensibilizati de mici, ceea ce gresesc multe mamici.
Sanatate multa!
Cristina, da-ne un semn despre Damiana.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
andali spune:
Eu ii dau la copil zilnic cate 200 de ml de ceai de echinaceea. Oare il ajuta cu ceva ceaiul asta? Am zis sa incerc, sa speram ca e bun.
elibui spune:
Miria, nu ma simt impacata sa nu te pun in garda...
sunt convinsa ca stii, dar febra prelungita nu e buna. o infectie virala se poate complica cu o infectie bacteriana si atunci e de rau. antibioticul (cu care nu sunt nici eu de acord sa fie dat 'dupa ureche') isi are rostul sau atunci. mai vorbeste cu doctorul o data sau mai cere o parere de la alt medic.
Insanatosire grabnica!
Eli + Alice (04.03.05) si Ana (24.05.06)
miria_cristina spune:
Buna!
Nu mi-a mers net-ul asa ca n-am putut intra sa citesc ce mai scrieti.
Am vorbit cu doctora in fiecare zi chiar eram jenata de insistenta, dar vroiam s-o tin la curent cu starea fetei. Mi-a zis sa nu o scot afara, sa-i dau in continuare: Nurofen alternativ Panadol (de 2-3 ori pe zi), vit. C (30 pic./zi), Ketof (1lingurita seara), 2 Supozitoare/zi cu Novalmin, 8 pic./zi tinctura de usturoi si 3 lingurite muguri de pin.
Daca pana la sfarsitul saptamanii mai face febra atunci imi da antibiotic, dar sa nu ma tem ca virozele dureaza intre 10-14 zile uneori si mai mult.
Acuma ce sa fac?!
Tin tratamentul asta si ma rog sa o faca Doamne-Doamne bine!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
NICOLETAV spune:
e adevarat ca virozele tin cam 2 saptamani si eu am fetita bolnava de 10 zile si tot nu ia trecut .In primele zile a avut febra foarte mare dupa aceea ia curs nasucu foarte rau apoi a inceput sa tuseasca foarte tare .Iam dat augmentin nurofen pentru tuse prospan si eurespal .Am terminat sticluta de augmentin si tot nu ia trecut si am inceputo pe a doua.Azi am mers la dr si mia zis sai mai dau pane luni cel putin sidin a doua sticluta .Am intrebat de echinaceea de imunitate si mia zis sa nu le dau .Mai bine sa le dau sa manince sanatos .Eu am doua fete una de 9 ani si cea mica de 1an si 4 luni si ea e cea bolnava .sanatate la toti copii
mussette spune:
un produs naturist pentru imunitate care se poate administra si atunci cand copilul e racit este Septilin de la Himalaya (sirop sau comprimate). Noi ne-am impacat f. bine cu el si a dat rezultate.
Si atunci cand il vad ca vrea sa inceapa o raceala (stranuta sau isi trage nasul) bagam un Oscilococcinum si de multe ori am scapat
Toate bune
mussette