Poate fi sigur laptele de la particulari?
Raspunsuri - Pagina 2
denis spune:
Si noi papam lapte si tot ce inseamna produse din lapte, de la vacuta. Laptele il iau de la o persoana cunoscuta...dar tot n-am fost sa verific starea vacilor.
. Oricum, il fierb pana se umfla. Daca ti se pare prea gras, iei grasimea care se aduna deasupra cand se raceste.
Iaurtul il fac in casa, branza de vaci, smantana, cascavalul etc, le cumpar de la un cioban din Sibiu (din piata de la Bucur Obor..acolo l-am cunoscut, am devenit clienta fidela si-s multumita..)
Si fi-miu e f multumit - si toate astea le papa de l 1 an. Sincer, eu cand raman 1 zi fara lapte si mai tb sa mai cumpar din supermarket, nici nu pot sa-l beau. Nu se compara la gust si consistenta.
Gabi_K spune:
Sub un an nu se recomanda lapte de vaca, nici produse din lapte de vaca.
Eu nici acum nu le-as da copiilor mei lapte de la tarani. Mi-e scarba de conditiile in care sunt tinute animalele, sunt mulse, etc (mai sunt si exceptii, dar foarte rare) si de flacoanele dubioase in care se vinde laptele.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
tanima_i2002 spune:
Eu zic sa folosesti la inceput lapte mai diluat cu apa si usor usor sa il diluezi cat mai putin. Poate sa faca vreo enterocolita (parca asa se numeste) si nu iti va mai putea manca niciodata dupa aceea. Laptele este destul de gras si stomacul s-ar putea sa nu il tolereze. Desi eu una nu as da asa ceva la copil asa de mic. Conditiile de mulgere si pastrare nu sunt tocmai ok.Exista lapte pasteurizat de la care macar stii ca nu are ce sa pateasca. Alegerea este numai a ta.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez
lara_c spune:
Gabi K are dreptate.Sub 1 an interzis produse din lapte de vaca.
In ceea ce ii priveste pe tarani, no offence, dar nici eu nu cumparam niciodata cand locuiam in Romania.Nu cred ca se spala pe maini de 20 de ori pe zi sau macar dupa ce folosesc toaleta.Nu stii in ce bidoane tin laptele.In aceeasi loc cu otravurile/medicamentele pt animale.Nu stii cum spala aceste bidoane.Etc.
La fel cu ouale.Ma innebunea mama, mai ales de paste pt cozonaci, ca trebuie oua de tara, sa aiba culoare frumoasa.Un taran pana vine la oras la piata cu 30 de oua asteapta zile intregi,sa se stranga, ca nu are ferma.Si poate nici frigider.In consecinta, nu mai sunt proaspete cand ajund la vanzare.
Mai bine din comert, macar se respecta anumite reguli de igiena.
Daca ai vedea-o pe tanti cum mulge vaca cu negru sub unghii, intr-un grajd mizerabil, nu cred ca ai mai considera sa ii dai puiului tau.
Lara
Erinn's mummy
CorinaDani spune:
si mie mi-e scarba sa cumpar de la tarani...majoritatea sunt certati rau cu apa si sapunul, nici hainele nu si le schimba/spala asa des cum ar trebui...de cate ori ati fost la tara, intr-un grajd de animale ?!? mirosul greu de balegar, mizeria, mustele, lipsa de lumina si aer...plus galetile si bidoanele in care se mulge si se pastreaza laptele...voi chiar credeti ca ei le spala ca la carte, cu apa fierbinte si detergent, le lasa la uscat in mediu curat, etc. ?!?Plus ca nici pe maini nu cred ca se spala de mai mult de 5-6 ori pe zi...Iar vacuta ar trebui obligatoriu spalata pe uger cu apa si sapun inainte de muls - asta doar in teorie, ca practic...vai si amar...si chiar credeti ca vacutele sunt la zi cu vaccinarile ?
Asa ca daca vreti sa faceti experimente pe copilasii vostri, n-aveti decat, dar sa nu va para rau dupa aceea...
Mai bine cumparati lapte de la supermarket, cel putin ei il tin la rece, e ambalat in cutii aseptice (TetraPak), e imbuteliat in conditii sterile, etc. La fel si cu ouale, am aceeasi parere...Dar fiecare face cum considera de cuviinta...
rasfatzata spune:
vai DOAMNE !ce impresie ai despre tarani ei bine eu am stat printre ei !si sa sti ca cumparam lapte de la doua persoane si erau curate si muncitoare si se spalau de cate ori aveau ocazia poate de mai multe ori decat se spala un orasean...si sti de ce pt k fac diferite treburi prin curte si daca se apuca de alceva musai se spala!ai vizitat vreodata un taran toamna cand are camara plina cu de toate?de ce ti-ar fi atat de scarba?apropo si o vaca cat e de vaca nu se lasa mulsa decat daca e spalata....
papanash spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kime Salve Pediatrul meu mi-a recomandat sa-i fac domnisoarei mele(9 luni)iaurtul si branzica din lapte cumparat direct de la particulari. Pediatrul tau ti-a recomandat gresit, lapte de vaca sub 1 an nu se da. Oare cat ar tb sa-l fierb sa fiu sigura ca totul este ok? Recomandarea e de minim 15 minute dupa ce a inceput sa fiarba, dar repet, nu pentru un copil de 9 luni, daca vrei sa nu-i distrugi stomacul. Am auzit de copii care s-au imbolnavit din cauza laptelui de la tarani. Eu am citit si de cazuri mai grave.dar nu are rost sa povestesc aici. Care este parerea voastra, foloseste cineva si alt laptic decat cel din magazine, cat il tratati termic ? Nu, numai daca as avea eu vaca mea i-as da, dupa varsta de 1 an ( in caz ca nu s-a inteles |
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi
monica70 spune:
Eu i-am dat fetitei mele incepand de la 10 luni lapte cumparat din piata,de la o doamna de la care cumparam de ani de zile lapte si branza,dar cand nu era ea - rar - si de la altcineva.Ocazional i-am dat si de la tzara,de la alte vaci ale neamurilor sau vecinilor.L-am fiert cum il fierbem de obicei de ani de zile,adica doar un minut ,cat da in clocot.N-a avut probleme nici la inceput deloc si am trecut direct de la alaptat la el - laptele praf l-a refuzat,oricum nu eram fan.Si eu beau de ani de zile doua cani de lapte pe zi,tot cumparat din piata.E de o mie de ori mai bun decat pasteurizatele.La tzara la neamurile din Bihor il beam si nefiert cand eram mica in vacantze sau si acum cand mai nimeresc ... asa e suuuper bun si sanatos
!
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
monica70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rasfatzata apropo si o vaca cat e de vaca nu se lasa mulsa decat daca e spalata.... ![]() http://community.webshots.com/user/rasfatzata |
Exact , mi-am petrecut toate vacantele pe la tzara (printre tzaranii cei murdari si ne-pasteurizatzi
) si stiu din sursa sigura MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
principe spune:
Apropos cu spalatul si curatenia taranului...cum controlati daca ingrijitorii de la complexele industriale spala bine ugerul vacilor sau daca se spala pe maini ,sau daca spala bine bidoanele in care a fost recoltat laptele care-l cumparati voi la magazin?
laptele din comert este pasteurizat...acelasi lucru faceti si voi prin fierbere..pasteurizati.
laptele din comert in afara de paseurizare mai sufera o normalizare,adica se aduce la o densitate standard prin adus de apa si apoi se omogenizeaza...atat...iar cele care au o valabilitate mai lunga au suferit o pasteurizare inalta si uneori adausuri de conservanti.
animalele sunt tuberculinate atat cele crescute in sistem gospodaresc cat si cele din sistem industrial,cele iesite dubioase sau pozitiv la tuberculinare sunt sacrificate fara a avea drept proprietarul a se opune...
Animalele sunt controlate,un animal cu tuberculoza nu se lasa in voia proprietarilor, asa cum credeti multe din voi.
Este alegerea fiecaruia ce fel de lapte vrea sa consume, ce oua,insa, mi se pare o lipsa de delicatete sa incepem sa deviem in discutii.
Si altceva, ouale vandute in piata taranilor ..sunt si ele examinate cu un ovoscop ..daca nu sunt proprii consumului sunt confiscate pe loc.
Taranii care vand in piete au certificate de producator..ca sa obtii un astfel de certificat trebuie sa treci pe la medicul veterinar,sa-i spui ce comercializezi,daca animalele nu au fost vaccinate in campaniile realizate de medicul teritorial...nu primeste certificat.
deci,lucrurile nu-s asa de necontrolate cum credeti.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i