** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (23)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

didialex si andrap multumesc frumos pt ajutor. Dimineata am fost la dr. Jipa (cel mai mare virusolog roman, o persoana respectabila, cred are peste 70 ani si vasta experienta). Dansul a zis sa nu mai iau nimic ca s-ar putea sa fac mai mult rau, si ca nici inainte nu ar fi trebuit sa iau azitrox si claritromicina.

Pe la pranz am aflat ca imi face rost de medicament un prieten din Austria (sper sa se descurce el acolo cu reteta pe numele maica-si, etc). Astept cateva zile sa vad cum reuseste. Ar trebui sa fie ok si sa pot primi medicamentul intr-o saptamana.
Daca nu, draga didialex o sa te rog sa ma ajuti dupa ce te intorci.
Am vorbit chiar acum cu dr meu la telefon care deja e panicat pt mine la gandul ca nici medicamentul asta (wilprafen) nu o sa aibe efect (Doamne fereste!), si in concluzie a insistat sa iau antibioticul chiar daca virusologul nu a fost de acord. Mi-a explicat dr meu ca desi nu e un capat de tara(adica ureaplasma + mycoplasma nu sunt atat de periculoase ca citomegalovirusul, toxoplasmoza sau listeria, mai bine sa tratam din timp si sa prevenim vreo tragedie).
Acum sunt un pic indoita dat fiind ca nu vreau sa-i fac rau bebelului cu antibioticul cu care virusologul nu e de acord deloc, dar nici nu vreau sa-mi pierd baietelul care tropaie in burtica de n-are treaba.
Mai spuneti-mi si voi, mai ales daca sunteti mamaici care ati luat antibiotice in timpul sarcinii, credeti ca intr-adevar medicamentele sunt mai periculoase decat efectul (posibil, dar nu se stie in ce masura) al ureaplasmei care duce la ruperea membranelor?

Eu ma dau pe sani, pt ca sunt plini de vergeturi maro-violacee (aparute ca peste noapte acum cateva luni) cu o crema cumparata din Cora - standul cu creme pt bebelusi, a costat in jur de 15 RON/100 ml, "SANOSAN", produsa in Germania, speciala pt vergeturi la gravide. O folosesc de 3 sapt (numai pe sani) si cred ca abia am consumat jumatate din tub, dar efectul de atenuare a vergeturilo este vizibil, au inceput sa se diminueze si chiar sa dispara.

Noi nu prea am avut chef de , mai ales ca si sotul meu a facut primul tratament (cu azitrox) impreuna cu mine pt ureplasma, si poate ca lui i-a trecut (daca o fi avut vreodata) si trebuie sa luam masuri speciale de protectie ca sa nu plimbam bacteria de colo-colo.
Plus ca nu vrea sa pateasca bebelul ceva, mai ales in stresul asta cu ruperea membranelor. Eu la inceput (cat era burta mica) as fi avut chef dar acum nu mai gandesc si deja e obisnuinta. Noi si inainte de sarcina am avut perioade "moarte" destul de lungi si dese pt ca de vreo 3 ani (adica curand dupa nunta si mutat impreuna) sotul meu s-a "luptat" (cu analize repetate, proceduri dureroase si nesfarsite cure cu antibiotice) cu un streptococ care i-a afectat prostata si ii provoca dureri mari, permanente. Si sa stiti ca sotul meu face doar 29 de ani in martie. Dar astea sunt bolile de azi, te aduc la disperare prin rezistenta acestor microorganisme. Culmea e ca imediat dupa tratamentul nostru comun cu azitrox a descoperit ca i-a murit strptococul (el aisi manase analiza lunara, pe care nu o putea face in timp ce lua antibiotic). Coincidenta? Nu cred. Dar azitroxul nu afigurat niciodata pe antibiograma sotului meu.

Scuze ca m-am intins atat dar eu numai seara pot sa fiu cu voi.

Bine ai revenit Raza de soare!

Felicitari mamicilor care au aflat ce fel de pui au in burtici!

Multumesc tuturor pt sprijin moral si va tin la curent.

Uitat sa spun: si dr. Jipa m-a intrebat si de toate celelalte analize de care multe dintre voi nu stiti, dar multe le-am facut deja. Deci aveti mare grija ce va bantuie prin corp! Si faceti tot ce spun doctorii ca trebuie analizat, chiar daca va costa ceva mai mult decat analizele obisnuite

Anca, 24s+Andrei Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Ancamari, nu vreau sa sfatuiesc pe nimeni ce sa faca... eu doar spun ce CRED ca as fi FACUT EU! S ianume... il ascultam pe doctroul in care am mai multa incredere, dar oricare ar fi el, as fi fost foarte tentata sa nu mai iau antibiotice... Oricum este bine ca ai cum sa faci rsot de ele... si ne rugam in continuare sa fie bine!!!

Mihamora, mie mi-au zis din sapt. 12 ca puiul meu are dilatatie inegala de ventriculi laterali... Iar in sapt. 20... Dumnezeu sa-i dea sanatate multa, D-l dr. Pop, mi-a zis ca totul este OK... asa ca fruntea sus, nu te speria ca NU are ce sa se intample rau!!! Trebuie sa fim optimiste!!!

POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 25+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Elteka, eu nu am vorbit(scris) niciodata despre !

Am si eu o problema: ma apuca oaptea carcei la muschii gambei! Ma trezesc aproape plangand!
Mi s-a intamplat de 2 ori saptamana asta prima data la ambele picioare de nu stia sotul meu pe care sa mi-l maseze mai repede; a doua oara doar la stangul dar am ramas cu durerea si peste zi ca o febra musculara! Mai pateste cineva asa ceva? Ce masuri luati?

Motannel, 24+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Multumesc mult Andradap pentru incurajari, si eu sper sa fie bine si sa nu se intample nimic rau.

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by Motannel
Am si eu o problema: ma apuca oaptea carcei la muschii gambei! Ma trezesc aproape plangand!
Mi s-a intamplat de 2 ori saptamana asta prima data la ambele picioare de nu stia sotul meu pe care sa mi-l maseze mai repede; a doua oara doar la stangul dar am ramas cu durerea si peste zi ca o febra musculara! Mai pateste cineva asa ceva? Ce masuri luati?
Motannel, 24+, Teodora

Da, eu! Dar nu iau nici o masura ca nu stiu ce as putea face. Am citit ca e "normal" sa apara in aceasta perioada a sarcinii. In plus, cum mai spuneam, mie imi amortesc si palemele, noaptea, mi se chircesc degetele mici de la mana si ma dor. Azi noapte chiar a trebuit sa ma folosesc de cealalta mana ca sa imi indrept degetul mic de la stanga...banuiesc ca e o lipsa de calciu si, cum calciu nu avem voie sa luam, nu stiu ce putem face. Oricum eu ii voi spune doctorului cand ma duc, sa vad ce spune.

Elteka, nu ma pot abtine sa nu spun ca ma distreaza tare mult raspunsurile tale!

Madi +

Asa creste bebe!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

Salutare la toate burticile,

Am lipsit si eu saptamana aceasta si ati scris nu gluma. Sotul meu ma atentiona ca stau prea mult in fata calculatorului, dar nu m-am lasat si am citit tot :)
Acum sa va povestesc putin despre absenta mea.
Nu stiu daca am mai spus, dar pana acum mergeam la doi medici ginecologi in paralel: unul mai in varsta renumit si cu experienta, dar la care se ajunge putin mai greu si se comunica mai putin si o doctorita tanara foarte receptiva, dar cu putina experienta.
Vinerea trecuta trebuia sa plecam la munte. Abia asteptam. Stiam ca pe urma va fi mai greu pentru ca sunt in crestere. Ma rugasem chiar sa ninga si cineva acolo sus m-a ascultat.
Intamplarea a facut sa nu fi gasit loc la doctorita tanara sa ma vada in cursul saptamanii si am gasit pentru vineri dupa amiaza. De obicei ea nu ma urca pe masa sa ma consulte. mai mult stateam de vorba si imi recomanda analize. Dar din nou intamplarea, o face sa ma urce pe masa sa ma consulte. Rezultatul a fost ca mi-a spus ca are senzatia ca ar fi colul usor intredeschis, dar ca nu e nimic grav. Am intrebat-o daca pot pleca la munte si mi-a spus ca nu e nici o problema daca nu fac efort.
Am plecat de la ea din cabinet putin confuza. Imi simteam burtica putin mai tare, dar nu reuseam sa merg cu gandul pana la col intredeschis.
A venit sotul sa ma ia de la birou sa plecam spre munte. Cand i-am povestit s-a speriat mai rau decat mine. Initial am zis ca nu avem de ce sa ne speriem daca nu ma doare nimic, dar totusi...Ne-am intors din Baneasa. Nu ma simteam cu constiinta impacata sa plecam.
Ne-am anuntat prietenii si am plecat acasa. Mi-am petrecut weekendul mai mult in pat. A profitat chiar si sotul sa se odihneasca. Am iesit sambata sa mancam ceva si duminica pentru ca imi era pofta de tort. In nici una din zile nu am stat mai mult de 2 ore afara.
Duminica spre seara am avut o senzatie ciudata in burtica: in partea dreapta langa burica a aparut o...ridicatura destul de mare. M-am uitat si eu si sotul la ea si am spus ca o fi bb, cu toate ca era cam ciudata.
Luni de dimineata am plecat ca de obicei la serviciu cu gandul sa imi urmaresc toate simptomele ca in caz de ceva sa alerg la medicul cu experienta. Pe la 10 am inceput sa am un disconfort in burtica ca la menstruatie, dar nu era durere. Am luat un No-spa si m-am mai linistit, dar nu pentru mult timp. Parca nu aveam stare. Incercam sa ma linistesc gandindu-ma ca sunt asa din cauza ca imi bagase doctorita 'cuiul'. Incepuses deja programul redus si pe la 3.30 trebuia sa plec acasa. Totusi nu eram impacata cu starea mea...Am mai luat un no-spa. La 2 ma hotarasc sa sun la Medsana sa vad daca medicul meu cu experienta are vreo 'fereastra', desi credeam ca e putin probabil (medicul cu experienta este prof Ancar de la Pantelimon care lunea si joia este si la Medsana).
Receptionista de la Medsana a fost foarte amabila si mi-a spus ca imi face legatura cu domnul doctor. Cand i-am spus ca am o senzatie ca la menstruatie m-a intrebat cat de repede pot ajunge la Medsana. In jumatate de ora am fost acolo, iar dupa 10 minute eram pe masa la domnul doctor.
Concluzia: uter rigid (aveam contractii nedureroase) si col scurt, usor flexibil, dar inchis.
Reactia domnului doctor a fost: pleci la spital acum! Cand a auzit ca am venit singura cu masina de la birou la clinica m-a certat. L-am sunat pe sot si intr-o ora eram la spital.
Imediat am fost bagata pe perfuzii cu litice si gynipral. Dupa perfuzii au urmat injectii.Asa am stat de luni seara pana joi dimineata.
Am reactionat bine la tratament si uterul s-a relaxat.
Asa ca de ieri dupa amiaza sunt acasa si voi ramane in concediu medical. Nu am voie pic de efort.

Asa ca fetelor atentie la orice noua senzatie. Mai bine vorbiti cu medicii vostri decat sa apara ceva.

Sanatate

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Intru si eu doar sa va spun buna. Suntem foarte busy ca ne mutam. Pentru moment incercam sa terminam cu toate actele pentru casa...nu am vazut asa birocratie in viata mea..dar incet incet o sa terminam.
Incerc pe tot posibilul sa nu ma stresez ca sa nu-l stresez pe bebe.
Chris mi-e tare dor de tine. Ma mai iubesti?
Chiquita sper ca totul e bine cu tine. Pupici la toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blc_lia spune:

Buna viitoare mamicute,

Multumesc fetelor care m-au lamurit si incurajat, intre timp m-a sunat si o alta prietena care a vb cu doctorita ei si a zis ca sa nu-mi fac probleme....

Am vazut ca scrieti despre activitatea sexuala, apoi cu burtica asta cine sa mai poate misca, e incomod si se taie cheful, o well, nu le putem avea pe toate.

Am vazut ca voi toate scrieti ca luati No-spa, aici nu mi=a zis nimini de asa ceva, o sa trebuiasca sa caut pe internet sa vad daca este si aici sau ceva echivalent. Si eu am simtit burta tare de citeva ori, dar fara dureri si asa ca nu m-am panicat.

Ieri dupa masa am fost o trupa la ocean si am facut baita, apa a fost asa calda si placuta. Seara ne=am intors pe la noi sa mai stam la o carte o vorba buna, si stind asa la masa, imi dau mina peste sani si simt ca sunt uda, cind ma uit la fiecare aveam o mica patuta uda. Nu am mai stiut cum sa fug de rusine, mi-am pus un sutien si mi-am schimbat bluza, si eram socata ca mi-a curs lapte....curs e mult spus am avut un picur 2 din fiecare san. Voi ati patit?
Dar faza e ca azi noapte din cauza socului cu laptele, am visat ca am nascut si aveam un baietel marisor si i-am dat sa suga.....

Ciudate mai sunt si visele aste, sunt putin intrigata ca am visat asa, chiar am vazut baietelul si era marisor asa ca pe la 2 anisori, si era saten (noi suntem bruneti amandoi). A mai experimentat cineva asa ceva?

un week end placut si multa odihna

Liana
23+

Liana, 23+

UM=30/08/06
DPN=06/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

buna dimineata gravidutele,

blc_lia si eu am vise foarte ciudate.noaptea trecuta am visat ca eram pe masa de nasteri si nu ma dilatam mai mult de 4cm....groaznic...si eu eram asa de dornica sa nasc sa-mi vad bebeul.si multe alte visuri care m-au tulburat...

Arthurana ai grija sa nu te obosesti si mai treci pe noi.
ManuC bine ca ai trecut cu bine peste tot...trebuie sa ai grija de tine in continuare....si noi de altfel...ca asta se poate intampla oricui...multa sanatate i-ti doresc
Madi, Motannel si eu am lipsa de calciu...si drept urmare iau calciu cu Magneziu si D2 , sunt niste pastilute...am terminat o cutie si mai iau una, la indicatiile doctorului...ce vroiam sa va spun ca nu am nici o contractie de la el...doctorul meu o zis ca dupa luna a saptea se da cu precautie...dar sa stiti ca si lipsa de calciu duce la nastere prematura.(am o prietena care o patit asa).

mihamora felicitari ptr bebe sanatos si grasunel. iar despre cealalta problemuta nu stiu ce sa zic...sincer nu am auzit nimic despre asa ceva dar am sa intreb si eu data viitoare.

ma duc sa ma citesc ca azi la 12 am examen la engleza.

pupici,

21+Riana Alessya
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Buna dimineata fetelor.
Si eu visez tot felul de ciudatenii noaptea, si nu mai am somn fara vise.
Multumesc mult Pauly
Andradapfoarte frumoase pozele de la nunta si cununie
Va pup pe toate

23+

Mergi la inceput