Probleme legilative inainte de nastere

Probleme legilative inainte de nastere | Autor: ghinetz

Link direct la acest mesaj

Revin cu nelamuriri recente legate de ceea ce ma asteapta peste 5 luni, cand voi fi din nou mamaica. Voi fi cat mai schematica ca sa nu bulversez (nu mai mult decat sunt eu de bulverasata)
Mentiune: voi naste probabil in 26 iulie.
1. Problema mea mai veche legata de CIC este ca in luna octombrie am 15 zile in care nu am lucrat niciunde. La vechiul loc de munca mi-am incetat CIM la 30 sept si m-am angajat apoi abia pe 16 oct. Pot sa mai primesc CIC?
2. Problemele recente sunt cauzate de faptul ca firma unde lucrez a dat faliment. Deci:
a. Pot primi CIC daca intru acum in somaj? Mi se platesc si cele 126 de zile de concediu pre-post natal?
b. Ca alternativa stiu ca ar tr sa am contract individual cu Casa de Asigurari de Sanatate. Sau cu Casa de Pensii? Sunt total in ceata. Cine ma poate lamuri?
c. As mai putea sa-mi depun Cartea de munca la o firma si sa platesc eu toate darile catre stat. (Nu e convenabil pentru ca la salariu minim pt studii medii, adica 528 - asta mi-a spus un contabil - ar insemna ca tr sa dau vreo 300 lei. As face si efortul acesta financiar pt a beneficia 2 ani de cei 6 mil si nu doar de alocatia de 2 mil. Dar....cine imi plateste in acest caz cele 126 de zile de concediu?

O ultima rugaminte. Poate reusiti sa ma indrumati spre un birou de informatii, undeva, unde sa primesc aceste raspunsuri, in cazul in care nu mi le puteti oferi chiar voi. Chiar nu avea bb nevoie de framantarile astea acum, nu?

Multumesc mult.

Oana DPN - 26 iulie 2007 si Stefan-Vladimir - 11 martie 2003"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

http://www.pragmaafterschool.ro