Copiluti de mai-iunie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 26
Oana C spune:
Andra, eu am fost la dentist o gramada spre sfirsitul sarcinii. Chiar cu 3 zile inainte de a naste am avut o lucrare,
ca ma trimiteau asistentele de acolo acasa, de frica sa nu le nasc in cabinet. Toata viata nu am avut nimic la masele, doar 1-2 carii mititele, dar in trim al 3-lea au inceput toate maselele sa "explodeze". Am avut 2 masele cu nervul scos, sub anestezie (fara epinefrina), 1 curatare de dinti, 1 plomba si alte citeva "maruntisuri" aranjate asa, de forma, ca sa nu ma mai doara, pina dupa ce am nascut. A fost de groaza, nici nu vreau sa imi mai amintesc!
Nu stiu de ce; probabil Eva, cind crestea in viteza ei in burtica, imi minca toate vitaminele si calciul ... sau cine stie de ce altceva.
Oricum, repet, toate astea au fost prin trimestrul al 3-lea, asa ca nu stiu cit de safe este la 14 saptamini. Iar daca as mai face un bebe, sigur mi-as lua toate masurile necesare sa nu se mai intimple, ca si eu am fost fff speriata, la cite anestezii si radiografii am bagat in gura 
Despre placenta nu stiu, ca nu am avut probleme cu asta. Poate stiu fetele.
Iar despre greturi, la mine au inceput prin luna a 3-a si au tinut pina pe la 7 luni, asa ca nu e o regula. La mine nu treceau cu nimic, cum puneam piciorul jos din pat, dimineata, cum ma apucau; cum bagam ceva in gura, cum varsam imediat; numai fructele le puteam minca; pina si preferata mea, mincarea chinezeasca, nu o mai suportam. Sper sa te simti mai bine.
Danelutza, bile de-astea albe luam si noi cu Eva, ca daca nu merge cu negocierea, incercam sa ii distragem atentia cu altceva, si se potoleste ![]()
Crissu, am vazut si eu pozele cu papusa mare si frumoasa!!! Ce par des si lung are, ii faceti si codite!!!
Noi abia-abia avem de pieptanat, 3 fire de par, iar alea lungi si inegale!!!
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
Eu trebuie sa o tin pe Eva in carucior la magazine, ca altfel o pierd sigur. Am avut tentative sa o las sa mearga singura, dar nu se mai poate
Cum prinde ocazia, cum dispare de linga mine; pleaca dupa oricine, mai ales alti copilasi, chestii atractive prin magazine si price altceva, nu o intereseaza ce ii spun eu. Iar daca incerc sa o tin linga mine (de minutza sau de gluga) se apuca de zbierat de ma stie tot magazinul. Si cum nu ies la cumparaturi in fiecare zi, nu imi permit "luxul" de a o trinti in masina sa se calmeze si sa plecam acasa fara nimic cumparat
La magazinul alimentar e regula, numai in carutul de cumparaturi sta!!! In schimb, o bag si eu in seama dindu-i ce vreau sa cumpar sa le puna in spate, in carucior. Fructele de orice fel nu scapa necompostate de dintii ei pina ajung in spate, asa ca am inceput sa imi aduc servetele sanitare de acasa, ca sa i le sterg.
Azi eram la etaj, iar ea pe linga mine, se plimba dintr-o camera in alta, eu vorbeam cu ea, pina la un monent dat, cind am vazut ca nu imi mai raspunde. Am alergat imediat in cautarea ei si am gasit-o la parter!!!
A coborit singura 2 seturi de scari pina jos!!! Stiam ca poate sa le coboare (de-a busilea, cu spatele, sau tinuta de o minutza, iar cu cealalta se apuca de balustrada), dar nu a coborit niciodata de una singura!!! 
M-a apucat groaza cind am vazut, mai ales ca stiu ca fetita verisoarei mele a cazut pe scari, tot asa, incercind sa coboare de una singura 
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Aurasa spune:
Andra - eu am gradul 2 la placenta din sapt 15. Greturi nu prea am avut, dar cand apareau, eram cu capul in buda instantaneu. Si acum mai am cate un episod de-asta. Ieri de exemplu, am varsat de mi-au iesit ochii si dupa apa chioara. Dr. se mira inca (stie ca la Catalin am avut doar greturi fara rastit la buda pana in luna 5, dar acum....). Nu merge cu nimic ca nu am detectat ce starneste fenomenul.
Catalin a urlat ieri ca disperatul cand sa ii schimb pampersul de dimineata. Dar urlete, fetelor, de cred ca ne-au auzit vecinii toti. Cum ma apropiam de el la o juma' de metru, fugea si urla. Am tipat si eu la el intr-un final ca nu mai puteam, incepuysem sa am contractii dupa contractii de la atata franguiala.Pana la urma m-a apucat un plans de-ala in hohote (cred ca am de-astea o data la cincinal). Miracolul secolului, vine maimuta la mine si ma mangaie pe cap: nu, nia-nia -nia, mimi, nuuuu (in traducere libera: nu plange mami, nu). Imi zice mimi, mami cand vrea ceva sau se alinta. Incerc sa ii schimb pampersul printre lacrimi, iar urla, pana la urma am izbutit, l-am imbracat repede si l-am scos afara. Cine credeti ca era fericit si radea si vorbea? Logic: gangania mica.
Gata, m-am descarcat. Azi a venit mama in vizita si o folosesc pe post de bona, ma duc linistita la dr, la Fundeni ca are cine sa stea cu el.
O zi buna
Aurasa 
Alexandru 33+ si
Catalin (3.06.2005)
Catalin la 18 luni http://pg.photos.yahoo.com/ph/bibimircescu/album?.dir=10dbre2
gabitzam spune:
Asta mic al meu a inceput sa minciuneasca si sa fie banditutz
L-am vazut ieri, dupa ce a venit taica-su de la servici. Prima data l-a vazut pe Costi ca vrea sa intre la dus si a venit fuga la mine si se tragea de pampers cum face dupa ce face kk, ca stie ca atunci il bag la dus. Voia
sa se bage cu taica-su la dus.
Mai tarziu i-a venit ideea sa se plimbe cu bicicleta prin casa. Stie ca eu am refuzat din start sa-l imping prin casa cu bicicleta, asa ca nu mai vine la mine. Eu stateam in fotoliu, ma faceam ca citesc si il urmaream ce face. A stat putin sa se gandeasca dupa care s-a dus si a inceput sa se alinte pe linga taica-su, sa-l pupe. Ma bufnea rasul ca stiam ce vrea de fapt. Taica-su binenteles ca a muscat din momeala, l-a luat in brate si in momentul ala de-abia a inceput sa arate spre bicicleta si sa "zica" ceva.
Maaai, cat e de mic si deja stie manevre din astea smechere prin invaluire!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
Oana, ploada mea a coborit prima data singura scarile cind avea un an si doua luni. O lasasem la etaj, eu eram suparata pe ea ca-mi sparsese niste borcane cu dulceatza, si eram la parter sa fac curatzenie. A urlat cit a urlat, a ieshit pe afara, bodoganea in legea ei, iar dupa 2 minute m-am trezit cu ea linga mine. S-a asezat pe burta si a coborit scarile ca pe tobogan. Acum incearca sa le coboare stind in picioare ![]()
Andra nu ma pricep ce sa-ti spun la intrebarile tale. Dar nu cumva sa iei medicamente pentru infectzia de la masea.
Aurasa si a mea urla cind ii schimb pampersul, de multe ori ma dor miinile cit ma chinui, mai imi da si cu picioarele in piept si daca ma vede ca pling, imi da pupici si ma mingiie.
Gabitza baietzei si fetitze, totzi sint niste mici banditzi profitatori ![]()

elisor spune:
Imi vine sa rad citind ce lupte duceti cu puiutii, asta daca fac abstractie ca am si eu asemenea specimen terorist, iar cu mersul la cumparaturi nu facem exceptie, dar mi-am tras masca nesimtirii ca altfel as pleca fara cumparaturi.
OanaC de data asta cred ca n-as fi scapata fara infarct daca mi se intampla ce-ai scris tu cu coboratul. Bianca stie sa urce (desi de cele mai multe ori tot sunt ca un gardian in spatele ei de frica sa nu cada pe spate si sa se loveasca la cap), dar de coborat nu am lasat-o, ba n-am incurajat-o deloc, numai gandul ca s-ar rostogoli ma inspaimanta iar de coborat cu spatele nu vrea.
Gabitza oho, si ce-o sa mai speculeze de acum incolo, e bine sa fiti fermi pe pozitie si sa pareti un tot unitar in fata lui, chiar daca aveti pareri diferite, eu i-am spus asta lui Dan inainte de al avea pe Andreas si tot n-a inteles nici acum, eu sunt cea dura si rea, Dan e cel bun. Greseala asta au facut-o si ai mei, mai exact taica-meu care era d-zeul meu si am speculat la maxim, dar cand am realizat ce greu i-a fost lui mami am zis ca nu repet greseala, dar ce folos ca practica ne omoara..., of, ce m-am intins
Daniela atentie sa nu-ti pape vreun peste 
Andra chiar am urmarit o emisiune despre cat de desteapta a ajuns sa fie investigarea sarcinii si uneori exista si un exces de zel in a pune tot felul de diagnostice, acum nu spun ca-i cazul tau, dar un diagnostic "negativ" e bine sa-l opineze si al 2, al 3 medic.
Cum mai e la fizio, s-a acomodat Dragos, nu? Ati inregistrat progrese, cat mai trebuie sa faceti?
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">
crissu spune:
Elisor
cat despre poza de pe masa de biliard ti-ai dat seama ca incercam si noi sa facem un joc dar.........
Probabil ca Bia o place pe Iulia de zice ca e ea in poza.
Ma bucur mult.
Oana, Iulia a avut parul mare de cand s-a nascut. Ii faceam codite si ea statea ca ii placea. La un an am tuns-o scurt scurt,periuta si abia acum a inceput sa-i creasca mai mare dar nu sta mai mult de cateva minute cu o agrafa sau elastec in par....nu mai vrea. In schimb se admira in oglinda cand isi pune vreo palarie sau clama.
Danelutza bravo ptr bila alba......eu nu reusesc deloc sa merg pana la capat cu o chestie de genul asta. Adica face ea ce face si ma inmoi si profita la maxim de asta micuta.
Aurasa si Iuli daca ma vede ca plang e jale mamangaie pe cap si spune gata, gata, sau incepe si ea sa planga. Iar daca ii spun ca ma doare burtica sau ceva nu se misca de langa mine pana nu-i spun ca mi-a trecut. Sunt asa de scumpi incat iti trece orice.
Andra eu zic sa nu-ti faci griji cu placenta daca Iosup ti-a zis ca nu sunt probleme.Daca era ceva nasol,intr-adevar,ti-ar fi spus cusiguranta. Tu vezi ce faci cu greturile alea. De mancat mananci si tu ceva?
Eu am o stare foarte proasta....asa am fost si ieri si asa sunt si azi. Parca nimic nu merge cum trebuie.Si mai ales nimeni nu incearca sa ma inteleaga.
rosudaria spune:
Buna mamici,ati inceput sa scapati de pampers,macar peste zi?ati inceput operatiunea olita?
Daria imi face si cere cam de5ori pe zi olita dar de 2-3ori se mai scapa cate un pic si pe ea,stie sa ceara dar uneori asteapta ultima secunda cand nu se mai poate tine
.voi cum va descurcati?
pupici
la micuti
gabitzam spune:
Buna rosudaria! Ce varsta are Daria ta?
Eu cu Andrei am avut niste tentative de olita, dar nu l-am stresat prea tare. De-abia a inceput sa constientizeze ca face si ca il deranjeaza, asa ca eu ma bucur si daca doar spune ca a facut, chiar daca dupa aceea. La un moment dat o sa se poata controla si sa spuna inainte sa faca efectiv. Cred ca mai spre doi ani o sa facem o miscare mai activa in directia asa. Asa ca, inca nu scapam de pampers.
gabitzam spune:
Fetele, rosudaria este Daniela, din Iasi. Iar fetita ei este Daria Ana-Maria, nascuta pe 29 mai 2005.
Bine ai venit in grupul nostru!