Piticodromul de sept-oct 2005 (165)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Anya, numai rectal? Alexandra face ca toate dihaniile daca vreau sa-i infing termometrul in fund. Asa ca la ultima raceala ne-am achizitionat un termometru pt ureche, de la Omron (ca stiam eu ca e firma buna si serioasa) si acum merge mult mai usor. El piuie cand da de timpan (tre sa-l invart usor in ureche ca sa "prinda" timpanul), apoi mai piuie o data cand inregistreaza temperatura. Si treaba asta dureaza f putin, sub 5 secunde. Pana acum am facut teste termometru normal si asta si ne-a dat aceleasi valori, deci il folosim. Sper sa fie ok. Oricum mie mi-a usurat extrem de mult viata, mai ales noaptea cand trebuia sa o dezbrac si sa o necajesc cu termometrul in fundic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Fara panica, va rog! Adica sunt de acord cu dr. Alina.
Si sanatate multa copilasilor si mamicilor si taticilor bolnaviori!
Asta e sfatul meu, eu care sunt culmea paranoiei in momente d-astea.
Bianca, cutu a mancat saramura de peste? Milan!
Ioana de ce nu ne mai scrie? Felicitari pentru baietel! Ce nume ai ales?
Eu n-am timp de nimic, la servici nici nu ma ridic de pe scaun iar seara si noaptea incerc din rasputeri reeducarea Anei; de 2 saptamani o scol dim somn dimineatza si la pranz ca sa se culce totusi la o ora civilizata seara si sa nu se mai scoale noaptea...ajunsese sa se culce la 1 juma noaptea...si cand ma gandesc ca pana la un an nici n-o simteam toata noaptea...hmmm, o aduc eu pe drumul cel bun. Deocamdata sunt o epava si dorm in picioare, pe wc, la masa si la servici.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

'neata la amiaza,

Ma bucur ca s-a discutat despre muci, ca din pacate si Vladut e in trend . Aseara au aparut si la el lumanarelele . Nu are febra, nu tuseste si sper nici sa n-o faca. Cu mucii ne descurcam noi cumva. Aseara cand a vazut capatul ala de se baga in nas de la batista bebelusului a fost incantat (restul aparatului l-am uitat la bunica-mea). Il tot lua si si-l baga in nas .

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo74 spune:

Alina Saru'mana de lamuriri

Sa va mai spun ceva...eu nu i-am luat niciodata temperatura rectal lui Luca...si sunt pur si simplu ingrozita de acest procedeu . Cred ca o sa o las pe soacra mea sa se descurce cu chestia asta...la cat sunt eu de stresata si de indemanatica in mod sigur nu nimeresc gaurica cu pricina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Ca sa ma dau smechera , eu stiu deja cand are Vlad febra, il pipai pe frunte si dupa la gat, dar de cele mai mult e ori nu are, treaba verificata si cu termomentru de frunte la care adaug 0.5 grade. Adica are 36.2 temperatura normala a lui, rectal ar trebui sa aiba 36.7. Daca ajunge la 38 de grade pe frunte, incep sa ma panichez dar nu mai devreme! Si atunci ii iau temperatura si rectal si asta inseamna sotul tine copilul in brate dezbracat si eu pac in fund, nimeresc din prima si uneori nu stie ce i se intampla, de obbicei vocifereaza la 30 de secunde de cand are termometru in fund. Daca sta culcat, se zbate si nu am sanse sa iau temperatura rectal... daca va ajuta la ceva explicatiile mele!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Simo, pai de ce te plangi? Ca nu ai alte gaurele prin preajma (ca noi de altfel) asa ca unde sa nimeresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by kid2003

Anya, numai rectal? Alexandra face ca toate dihaniile daca vreau sa-i infing termometrul in fund. Asa ca la ultima raceala ne-am achizitionat un termometru pt ureche, de la Omron (ca stiam eu ca e firma buna si serioasa) si acum merge mult mai usor. El piuie cand da de timpan (tre sa-l invart usor in ureche ca sa "prinda" timpanul), apoi mai piuie o data cand inregistreaza temperatura. Si treaba asta dureaza f putin, sub 5 secunde. Pana acum am facut teste termometru normal si asta si ne-a dat aceleasi valori, deci il folosim. Sper sa fie ok. Oricum mie mi-a usurat extrem de mult viata, mai ales noaptea cand trebuia sa o dezbrac si sa o necajesc cu termometrul in fundic.

E f bine si asa. Dar trebuie sa tii cont ca temperatura timpanica este mai mica cu 0.5 grade decat ce rectala.

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Sanatate la piticii raciti

Voi mai iesiti cu carucior la plimbare? Noi iesim de 2 ori pe zi,cate o ora si ceva si nu am mai iesit cu caruciorul de prin toamna. Oare mai sta ?

Noi in fund nu mai putem lua temeratura de cateva luni bune, as aca am adunat bani si am cumparat un termometru de frunte si ureche de la Scala. Merge si rapid, la Petra ii place sa--i iau temperatura si nu ma mai stresez cu .

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Cand ii iau temp la frunte si are mai mult de 37 incep sa ma ingrijorez. Si vorba Irinei si eu simt la mana ca e fierbinte. Eu zic ca de multe ori are temp mai ridicata (pana in 37) din cauza ca se oboseste la joaca sau e imbracata prea gros, nu?

Editez: upss, vorba lui Jadi nu a Irinei ...

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Salutare, zane!
La raport inca o paranoica. Lunea trecuta am fost la vaccin (priorix). Marti-miercuri am observat niste bubite pe burtica. Dupa ce am citit si m-am gandit la toate grozaviile, joi a venit dr: cu burtica nu-i nik, numai ca copilul a inceput sa virozeasca si sa bronsiteze (tac'su era lat in pat de luni seara). Ospamox, nurofen, ventolin - obligatoriu - vibrocil si paxeladin in caz de nevoie. Nu prea a fost nevoie, numai ca ieri, intr-a 5-a zi de antibiotic, copila avea febra (38,1). Alertat si chemat dr. , care a consultat=o si a zis ca din pct lui de vedere e ok, doar viroza. Totusi sa-i fac un sumar de urina sa vedem. I-am facut azi, a luat el rezultatele, totul e normal, a reconfirmat viroza, nasul a inceput sa-i robineteasca, am bagat vitamina C in nas( am gasit o fiola ratacita). Ieri am avut o zi tare naspa, mi-au trecut prin minte toate prostiile despre forme atipice - iar asta in conditiile in care nu mai intrasem pe net si habar n-aveam de povestea mamicii care si-a pierdut copilasul (pe care nici acum n-am citit-o si nici nu stiu daca vreau s-o citesc).
Acum m-am mai linistit dar sunt cu okii pe ea.
Am vazut ca si voi va plangeti de luat temperatura rectal, eu de aseara asa am inceput sa i-o iau. Nu-i convine (ei nu-i convine nici la subrat!) dar asta e, e spre binele tuturor.
Gata, sper sa ne revenim curand (eu sunt la a nu stiu cata tura de amanat inceperea serviciului).
Din context vad ca v-ati intalnit, asa ca sa va fie de bine, scormonesc sa vad daca ati pus poze.
O zi buna, fara muci si tuse va dorex!

Kidule, mercic tare de indicatziile cu pusul pungulitzei, habar n-ai tu cat mi-au fost de folos (in paranteza fie spus de fapt si de drept n-am gasit pungulitza )Am cautat la o droaie de farmacii, nu le mergea reteaua nici la sensiblu nici la helpnet, in final am luat recipient pt adultzi si am pandit copila cum s-a jucat mai bine de juma de ora in cada intr-un pic de apa doar-doar o face pipi. NEXAM!!!In final am hotarat sa-i pun o pungutza normala, pe care am fixat-o de pasa cu leucoplast. A functionat.

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput