In ce fierbeti mamaliga ?
Raspunsuri - Pagina 5
doinabita spune:
Eu fac mamaliga in ceaun, din fonta!Iese gustoasa iar pe perioada de iarna caci fac focul la soba cu plita o fierb acolo, are un gust deosebit fata de cea facuta pe aragaz!
Redati-mi viata!
Putin cu putin se aduna marea...
zuzunaki spune:
<fetele,
care este timpul de fierbere'?eu fac pt piciul meu si de obicei o fierb cam 15-20 min,ca sa iasa "päsat"(asa ii zicea bunica la tara si imi placea tare mult),adica mai fluida putin .E ok?mersic
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
laura72 spune:
eu o fierb in ceaun de fonta emailat.la un litru apa in clocot pun 250g malai ,cam 1/2 lingura sare,turnand malaiul cu cana si amestecand continuu cu telul in forma de para,astfel nu face cocoloase.mai amestec putin cu telul si cand incepe sa se ingroase iau lingura de lemn cu coada lunga.daca o pregatesc pt unt,branza pun la sfarsit si o lingura buna de unt.
Zuzu eu fierb cam 25-30 min. in functie de malai.o gust sa nu se simta granuloasa la gust,eventual mai adaug un pic de apa.
apoi in ceaunul cald pun apa calda si cat mancam se inmoaie si se spala usor.
Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
pet.cost2005 spune:
Timpul de fierbere pt. o mamaliga buna este de 30-40 min., malai normal. Este si malai din ala care fierbe in 5-10 min ... instant (parca) dar mie ala nu imi place ... tot malaiul normal face mamaliga buna.
zuzunaki - mamaliga aia mai moale cum spui tu prin partile noastre (Moldova) se numeste terci ... si e buuuun ...
Petronela
Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici.
Alynutza spune:
Si eu tot in oala teflonata fac mamaliga. Ca sa se curete usor oala de mamaliga se pune la muiat cu apa rece si se dezlipeste singura mamaliga de pe oala.
Iar ca sa nu am parte de cocolase, pun apa la fiert cu sare, si cand clocoteste o iau deoparte si pun faina, dupa care o pun inapoi pe flacara la fiert. Nu mi s-au facut niciodata cocoloase cu metoda asta.