In ce fierbeti mamaliga ?
Raspunsuri - Pagina 3
Balbina spune:
Mai, fetelor, ce idee buna mi-ati dat, cu facutul mamaligii la microunde, nici nu stiam ca se poate. Neaparat o sa o aplic in timpul apropiat. Si pentru ca imi place ideea gasita in acest subiect, ia sa-l evaluez eu la 5 stelute!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Roxali spune:
De aici am cumparat un ceaun din aluminiu...de fiert se fierbe mult mamaliga romanaeasca, dar faina asta de porumb este super fina, si nu are nevoie de 40 min 5-10 max.
Ali
mitumac spune:
Intradevar in tuci iese foarte buna...tuci se mai gaseste in magazinele cu specific (oale)am vazut chiar in magazinul Obor...eu fac mamaliga intr-o oala de teflon....si asta pt ca are coada...daca nu are coada cratita nu pot amesteca in ea...asta e....
http://new.photos.yahoo.com/mitumac/albums/
daniella4 spune:
Nu am tuci, am o oala cu peretii mai grosi pe care o las la inmuiat cam o zi dupa.
Am facut chiar azi mamaliguta si de tare multa vreme vreau sa intreb ceva: cum o faceti domne' fara cocoloase? Ca mie de ceva timp doar "specialitate" cu cocoloase imi iese. In aceeasi oala, deci nu de aici mi se trage.
..deci pun apa cu sare la fiert, cand clocoteste adaug malaiul si amestec. Am incercat si sa-l pun in ploaie si tot odata, acelasi rezultat buclat am. O fierb cca 10-15 minute. Ce gresesc?
crista-s spune:
Cind pui malaiul ( in ploaie sau nu .. nu conteaza) amesteci cu telul ala in forma de para. Dar numai cit e inca cremoasa ( cind simti ca e destul de tare nu continui cu telul ca se rupe ), se amesteca si nu se formeaza cocoloase, apoi amesteci numai cu lingura de lemn ... daca ai "omorit" cocoloasele la inceput mai incolo nu se mai formeaza altele deci stai linistita .
Balbina spune:
Am facut azi si eu mamaliga la microunde. Dupa mine, a iesit identica la gust cu cea gatita (tot de mine) pe aragaz. Alta data nici nu ma stresez sa o fac in alt mod. Multumesc fetelor pentru idee!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Daniela,poate e de vina faina. Cu faina de la alimentara n-am reusit niciodata sa fac mamaliga cu cocoloase insa cu cea de la tara mi se intampla frecvent.
Miha
daniella4 spune:
Mariussimiuc malaiul e din magazin, nu prea am rude la tara.
Crista, eu o mestec doar cu lingura de lemn, nu am mestecat-o niciodata cu un tel in forma de para.
crista-s spune:
Daniella eata e telul in forma de para http://www.zencook.it/forniturealberghiere/images/logo-frusta.jpg
cu el se amesteca si cremele , grisul cu lapte ... orice cind nu vrei sa faci cocoloase...dupa care poti continua linistita cu lingura .