Mamici de iulie-august 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anculici spune:

Fetelor aseara am fost si eu la controlul lunar la medicul meu Mi-a spus ca sunt bine Sarcina creste iar eu intradevar ma simt bine Ma asteptam sa imi recomande sa mai fac o ecografie acum avand in vedere ca sunt in saptamana 12 dar nu a fost asa Mi-a spus ca o sa fac eco 3D la 4 luni jumatate Pana atunci nu mai este nevoie sa fac si ea nu recomanda prea multe eco pt ca se pare ca pot afecta auzul copilului Am fost surprinsa sa aud asta pt ca stiam ca s-a discutat mult pe tema asta si dupa cate imi aduc aminte nu cred ca a mai zis vreuna dintre voi ca doctorul ei ar fi spus asa ceva ba din contra ca eco nu afecteaza copilul in nici un fel Eu totusi am mare incredere in doctorita mea asa ca o sa fac eco la 4, 5 luni desi curiozitatea ma macina Merg pe mana ei pana la capat Eu intradevar am facut deja 3 eco pana acum si sunt si tinerica (28 de ani in martie) Poate ca si asta a determinat-o sa nu mai imi recomande alta eco curand Va pe toate si va doresc mulat sanatate voua si bebeilor vostri

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Buna dimineata fetelor!

Samurai-lady si mie parul parca imi creste mai greu, si parca firul e mai subtire dar in schimb imi cresc unghiile. Inainte aveam niste unghii destul de slabe, acum trebuie tot timpul sa le pilesc...

Andicu la personal mi-au spus ca in cele 126 de zile voi primi 85% din media castigurilor pe ultimele 6 luni. Mie imi iese mai mult decat salariul brut pentru ca am mai avut premiu de sfarsit de an si de concediu. Din astia se mai ia ca la un concediu medical (somaj, pensie, impozit). Dar in final iese un pic mai mult...Dar pierzi bonurile de masa. Cica trebuie sa pastrezi cel putin 42 zile postnatal. Pentru ca numai dupa 42 zile dupa nastere primesti CIC ( 6 mil + 2 mil).Dar mie mi s-a explicat ca nu e mare tragedie daca intervine ceva si nasti mai tarziu - esti platita ca in concediu medical cat mai ai din cele 126 zile, si dupa 42 zile intri in CIC(diferenta de zile nu esti platita). Sper ca am explicat coerent...

Mioara

Poze

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arhdy spune:

Buna fetelor. Bun venit noilor burtici si sarcini usoare.

Pe mine ma omoara o raceala de care nu mai scap. Am stat luni si marti acasa, iar de ieri am venit la munca, dar nu ma simnt deloc bine. Ma dor ochii, urechile si gatul. Imi curge nasul incontinu. Ma si ustura ochii, defapt este un amestec de usturime cu durere. Cred ca am si ceva temperatura. Am zis ca daca nu reusesc sa ma pun pe picioare pana luni, ma duc la doctor ca nu mai merge. Am zis ca poate ma duc azi pana la farmacie sa-mi dea ceva pentru nas si gat. Ceva pe baza de plante sa pot lua in timpul sarcinii. Ce stiti ca pot lua???????? Vitamina C este interzisa in sarcina?????? Aseara am avut o durere groaznica de cap de-mi zvacneau tamplele.
In rest sunt cat de cat Ok, doar ca-mi este teama pentru cel mic sa nu ii fac rau cu raceala mea.

Diana si bebe 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

bbpuck la mine e de la hipotensiune durerea de cap,mai mult de 80/60 nu am avut in ultimul timp.cateodata e atat de mica de nu pot sa o masor ,nu am tensiometru digital...media e 70/50.beau o cafelutza slaba dimineata,am si expresso dar mi-e frica sa beau acum ,mi se pare prea tare.oricum cred ca e si o reactie a organismului,inainte beam 3 expresso pe zi....acum primeste inima mea probabil prea putina cofeina.dar asta e suport...
arhdy eu viroza pe care am avut-o la 8 saptamani am tratat-o cu homeopate,oscilococcinum+stodal pt tuse+ homeogene9 pt dureri in gat. poti sa iei vitamina c pe sarcina linistita,asta am luat si eu si multe ceaiuri. itidoresc insanatosire grabnica,dar daca vezi ca se inrautateste starea ta mergi la medic,virozele astea sunt ff rele acum.
andutzy ai fost si esti o gravidutza dragalasha!
in legatura cu recoltarea de celule stem din cunostintele mele banca criogenica unde se tin ulterior produsele este la bratislava intr-adevar si taxa pe an este de 15 euro. eu daca de ceva ma bucur ca nasc in szeged e ca acolo poate imi recolteaza si mie daca vreau,aici in arad nu am nici o sansa.asta va fi una dintre intrebarile pe care le am pt dr cand ma duc acum in februarie.
samuray lady esti o norocoasa,mie imi creste parul cu o viteza... aproape ca trebuie sa ma epilez la 2 saptamani...
azi e ziua mamei mele si pentru ca e de 3 ani in italia la munca iar nu-i spun personal la multi ani... dar e cu fratele meu,macar anul asta nu e singura.
ma bucur pt fetele care au vazut ca bb e bine,sa ne ajute DD sa aducem aici numai vesti bune!

alina 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

arhdy vitamina C nu este interzisa in sarcina. Din contra incearca sa manaci cat mai multe portocale. La farmacie gasesti pastile propolis cu vitamina C pentru gat sau oscillococinum pentru intarirea imunitatii. Ceaiuri cu miere si lamaie.
Mioara

Poze

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Brazuca imi pare f rau de ceea ce ti se intampla. Incearca sa iesi in oras cu niste prietene ca sa-ti mai ridici moralul sau scrie intr-un jurnal tot ce gandesti ca asa te mai descarci. Inteleg ca esti de putina vreme la socri, spun asta pt ca eu stau de vreo 3 ani si jumatate . Si eu am trecut prin aceleasi stari, important e sa-i ignori si sa triezi ce vrei sa auzi si ce nu. Bine, cel mai important e sa va mutati cat mai curand. Noi in momentul asta nici chirie nu ne permitem, asa ca stam pe loc. Si soacra-mea spunea aceleasi rautati despre mine, am ajuns chiar ca nu ne mai salutam si nu ne vorbim. Incearca sa le ignori cat poti, nu le da apa la moara, chiar daca te mananca limba pt ca altfel vor avea motiv sa se ia de tine. Ele atata asteapta. Se vor potoli ele in timp. Imi pare rau, alta solutie miraculos de rapida nu stiu. Pe mine m-a ajutat f mult si chestia cu jurnalul pt ca nu-i puteam spune orice sotului - era el la mijloc.
Eu una consider ca a gresit f mult fata de mine. Daca a ajuns sa o acuze pe maica-mea ca nu m-a educat cum trebuie si ma barfeste chiar pe hol cu vecina si la telefon incat eu aud tot involuntar Si sunt muuuuulte, ca ar trebui sa schimb de vreo 5 ori capitolele ca sa va povestesc "nazdravaniile" ei. Bineinteles ca ii influenteaza si pe cumnati/cumnate care se uita crucis la mine. Ultima chestie de la cumnata-miu - nu-i place numele Lorina. Si ce, i-am cerut eu parerea? Oricum deja am un obraz gros la chestii de astea de nu mai trece aproape nimic. Dar si cand m-oi muta, sa nu vad picior de soacra sau cumnati la mine in casa

nasica de moflea burtica
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata, si bun venit Anei!

Am citit si eu despre celulele stem acum ceva timp, uitati www.cordbloodcenter.com/ro/" target="_blank">aici o firma care se ocupa cu asa ceva in Romania. Inca nu am vorbit cu sotul despre asta, dar as vrea sa stiu daca voi va hotariti in privinta asta.

Anto. Ce cauti pe net la ore asa mici?
Lorina, esti bine? Tu erai mai activa. Sau te certi cu soacra?
Jeni, si eu cam frec menta la serviciu, dar am net; am ramas intentionat la acelasi job, ca sa nu ma stresez cu bb2. Insista si tu pe la cine poti sa va puna net.
Lachi, imi pare rau ca te streseaza mama.

Eu am fost asa bucuroasa cind a zis mama ca vine sa ma ajute cu primul bebe. Acum s-a oferit sa o ia pe Miruna la Botosani la vara, ca sa imi fie mai usor. Despre soacra insa, ma cam streseaza. Noroc ca acum e ocupata cu Miruna cind ne viziteaza.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Carla incearca Maalox pt arsuri ca are calciu mai putin. Sotul meu a facut pietre la rinichi de la dicarbocalm. Feriti-va sa il folositi tot timpul. Daca aveti in casa niste smantana luati o lingura, poate va calmati asa naturist.

Cum se manifesta hipotensiunea si hipertensiunea? Am si eu niste dureri pulsatile in zona cefei pe care nu le pot potoli nici cu mancare, nici cu somn nici relaxare.
Si inca o intrebare - Cat de des simtiti voi falfaielile de la bebe? Ca eu de ieri de la amiaza parca nu am mai deslusit nimic. Stiu ca daca nu misca bebe mai mult itmp e pericol. Sa-mi fac griji?

Mioara multumim pt informatii ca ne interesa si pe noi - adica eu si bebelina

nasica de moflea burtica
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

Buna dimineata fetelor.

Bun venit Ana si sarcina usoara.

Si eu am fost aseara la un control de rutina si BB e f,bine.Eu ma-m ingrasat 4 kg asa ca acum am depasit 50 de kg,dar tensiunea o am mica.Ia-m povestit dr-tei si de sangerarile din nas si a zis sa stau linistita.cred ca este din cauza temperaturii din camera(eu sunt f.friguroasa si fac o caldura in casa de numa-numa).

Samurai-lady mi-e imi creste mai repede paru pe ici pe colo si mi se rup unghiile intr-o veselie.

edith

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

Buna dimineata fetelor.

Bun venit Ana si sarcina usoara.

Si eu am fost aseara la un control de rutina si BB e f,bine.Eu ma-m ingrasat 4 kg asa ca acum am depasit 50 de kg,dar tensiunea o am mica.Ia-m povestit dr-tei si de sangerarile din nas si a zis sa stau linistita.cred ca este din cauza temperaturii din camera(eu sunt f.friguroasa si fac o caldura in casa de numa-numa).

Samurai-lady mi-e imi creste mai repede paru pe ici pe colo si mi se rup unghiile intr-o veselie.

Numai bine.pupici

14+

edith

Mergi la inceput