rulade
fetelor,
in 10 febr. eu si sotul meu ne tinem ziua de nastere.
nu vreau sa fac aperitive, vreau doar ciorba , felul 2:ceva rulada din piept de pui ....nu stiu, umpluta cu ceva...sau altfel de rulade, o sa mai fie snitele,cartofi piure,bulgari de cascaval chiftele, legume amestecate ca si garnitura + muraturi + desert.
Deci, nu vreau ceva foarte sofisticat ci cat mai simplu pentru ca n-am timp sa gatesc asa de mult. Intelegeti voi...
Ce rulada as putea sa fac, din piept de pui? Asta as vrea pentru ca gasesc usor de cumparat.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sau veniti cu altfel de idei de felul 2
multumesc
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
Raspunsuri
teo37g spune:
Eu fac des placinta cu carne dupa reteta proprie:
fac deobicei aluat din apa sare faina si putina drojdie
separat calesc o ceapa mai mare cu ciuperci si carne tocata(mi s-a parut ca cea de curcan e mai buna)pun o leg de marar tocat , condimentez cu sare (sau secretul gustului)piper
dupa ce s-au calit le dau de pe foc, le las sa se mai raceasca pun 1-2oua crude, si pun branza ( de regula de care am in casa :cas,telemeasau cascaval)Toate le pun dupa ochi , n-am cantitati anume , fac cu ce am in frigider.
La final intind cate o foaie din aluat pun compozitia , rulez foia ca de placinta si o pun in tava la cuptor
Pofta buna !!! merita incercata si de tine !!!
Sfat : in tava e bine sa pui hartie pt copt , ca sa nu te muncesti mult la spalat tava ( eu pun la orce fel de mancare care o fac la cuptor si e super )
gabi marin
Hildegard spune:
Ce multe rulade am aici!!!!
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
monu spune:
Rulada cu ciuperci / sunca
Aluatul de foaie – 100 g faina, 100 g unt (margarina), ˝ lingurita sare, 1 vârf cutit piper, 500 ml lapte, 5 oua mari.
Mod de preparare – se topeste untul la foc mic, amestecându-se cu faina pâna se înfierbânta putin dar fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele fierbinte adaugat în 2-3 parti. Se amesteca de fiecare data pâna când se desfac toate cocoloasele formate. Numai dupa aceea se adauga restul de lapte pentru ca sosul sa fie perfect omogen. Se va lua de pe foc si când este aproape rece se adauga galbenusurile, sarea si piperul, amestecându-se bine. Albusurile batute spuma tare se amesteca cu sosul usor, prin rasturnare, de jos în sus, cu telul în forma de para. Compozitia se toarna într-o tava de aragaz, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina. Se introduce în cuptorul bine încalzit dinainte, la foc tare timp de 10 minute. Dupa 10 minute focul se reduce la jumatate, dar nu se deschide cuptorul timp de 20 minute. Dupa aceea se poate întoarce tava pentru ca foaia sa se rumeneasca uniform. Dupa ce s-a scos din cuptor se rastoarna pe un servet uscat. Se întinde imediat pe ea umplutura dorita. Se ruleaza usor cu ajutorul servetului având grija sa nu se preseze.
Umplutura cu ciuperci (PREFERATA NOASTRA)
Ingrediente – ˝ kg ciuperci, 80 g ceapa, 50 g unt, 1 vârf cutit piper, 1 lingurita rasa de sare, 150-200 ml smântâna groasa, 100 g cârnati, 50-100 g parmezan / brânza telemea rasa sau cascaval ras, marar.
Mod de preparare – ceapa taiata marunt se caleste 2 minute în unt, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri si cârnatii taiati rondele. Se înabusa, acoperite, la foc mic, pâna scade apa pe care o lasa ciupercile. Se condimenteaza cu sare, piper si curry. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa, având grija ca la sfârsit, când sunt fierte ciupercile, sosul sa fie scazut. Se adauga mararul si se pastreaza la cald, pâna când este gata si foaia. Ulterior, ciupercile sunt amestecate cu smântâna si se toarna compozitia pe foaia de rulada calda. Se întinde uniform, se presara parmezan, telemea sau cascaval (la alegere) apoi se ruleaza.
Umplutura cu sunca
Ingrediente – 300 g sunca slaba, 200 ml smântâna, 50 g parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare – sunca data prin masina de tocat sau taiata cubulete foarte mici se amesteca cu smântâna si se întinde pe foaia de rulada calda. Se ruleaza, se aseaza pe platou si se presara cu parmezan sau cascaval ras.
mami de Alexia Ioana
siIulia Antonia
monu spune:
RULADA DE PASTE CU SUNCA
INGREDIENTE:
4 foi de lasagne ,doua linguri cu ulei ,4 felii de sunca presata ,400 g telemea ,un borcan cu sos pentru spaghete ,fructe de mare ,peste ,unt
MOD DE PREPARARE
Foile de lasagne se fierb in apa cu sare si se amesteca de mai multe ori pentru ca foile sa nu se lipeasca una de cealalta. Se scot cu spumiera una cate una, dupa care se asaza una langa cealalta pe o folie. Peste ele se pun feliile de sunca si telemeaua taiata felii subtiri. Foile de lasagna se ruleaza si daca este cazul se fixeaza cu scobitori.
Tava se unge cu putin unt, se asaza rulourile, iar deasupra se toarna un sos de rosii si condimente (special pentru paste). Se da la cuptor 10 minute.
mami de Alexia Ioana
siIulia Antonia
monu spune:
Rulada surpriza
Ingrediente: 500g carne tocata de vita, 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri), 100g brânza topita, 100g paste scurte (fusilli), 1 ou, 50g unt, 1 ardei gras rosu, 2 catei de usturoi, 2 linguri pesmet, 1 lingura zeama de lamâie, 3 foi de dafin, 1 leg. patrunjel, ± sare, piper
Timp preparare: 6 portii - 100 minute
Pune pastele la fiert in apa cu putina sare, apoi dupa 8-10 minute strecoara-le si, cat sunt inca fierbinti, (nu le clati cu apa rece) amesteca-le bine cu branza Mascarpone, apoi presara-le cu sare si piper dupa gust, dupa care lasa-le sa se raceasca. Separat, amesteca intr-un castron carnea tocata cu ardeiul gras, curatat de seminte, spalat si taiat in cubulete mici. Adauga usturoiul, tocat marunt, oul, zeama de lamaie si patrunjelul, tocat cat mai marunt. Potriveste de sare si piper si omogenizeaza bine compozitia. Unge o tava de cozonac cu unt si tapeteaz-o cu o lingura de pesmet. Pune pe fundul si peretii tavii feliile de bacon, astfel incat acestea, dupa ce pui carnea in tava, sa acopere si partea de deasupra a ruladei. Pune apoi foile de dafin, dupa care pune jumatate din cantitatea de carne tocata, intr-un strat uniform. Peste carne pune pastele, fara ca acestea sa ajunga la peretii tavii. Pune carnea ramasa peste paste, apoi preseaza si uniformizeaza rulada si, acoper-o cu feliile de bacon. Presara rulada cu pesmetul ramas si pune-o la cuptor, la foc potrivit, pentru cel putin 75 de minute. Inainte de a o taia las-o 10-15 minute sa se raceasca.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
vl-ad spune:
Iata www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13960" target="_blank">aici o reteta care o poti face din orice fel de carne.
Eu am incercat-o si este foarte gustoasa .
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD
Hildegard spune:
Multumesc din suflet!
Rulada Adinei cred ca am s-o fac.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
bijuarda spune:
RULADA DE SPECIALITATI;
600g de cascaval
600g de pastrama sau suncapresata(300g pastrama si300g sunca)
8 oua
200g unt
3linguri bune de faina sare si piper.
Se rade cascavalul,carnea se taie bucatele.Totul se amesteca cu galbenusurile,untul ,faina, sarea ,piperul si albusurile batute spuma.Se ung e o tava(de chec) sau doua depinde de marimea pe care o ai cu unt si tapetata cu faina si se pune compozitia. Se coaca la foc potrivit 35-40 min.Se taie rece.