Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (147)
Raspunsuri - Pagina 24
monica70 spune:
No ca i-am mai dat vreo 2 masline ... le papa cu cascaval
A pus-o Ghitza in caruciorul papusii si acolo sta si papa 
No,c-o terminat a venit si a mai cerut una
Asta mi le papa pe toate
Inca una...
E culmea fata asta,bine ca lapte nu vrea da' masline si castraveti acrii la orice ora 
MONI
de
DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4
"MAI BINE SA TE CONSUMI,DECAT SA RUGINESTI"
Biancas spune:
Anasol..de ce iti venii draga sa tunzi baiatul la O?daca era vara mai intelegeam dar acuma iarna? brrrrrr..
Silvi, eu inca nu i-am dat la Dani miere, inca nu am prins ocazia. Cat despre mierea in ceai...nu cred ca si asha face moale. Daca ii mai pun si miere...o sa imi faca imprastiat
.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)

Albumul nostru
Poze Daniel 1 An
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme
Craciun 2006
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Iaca, intru repede, ca mai am de facut curat in baie si mai vreau sa ma uit la Ice Age 2 (tot cu filmele
).
Astery, eu ma simt cam naspa, parca mai emotionata am fost de Craciun pt ea, acum sunt ca o apa linistita, nu prea simt mare lucru. Natural ca ma bucur pt ea si pt mine, dar...poate sunt eu obosita si vorbesc aiurea. Cu pregatirile ma ajuta soacra-mea, mama si sotzul care e vesnic la cumparaturi, sunt si multe de luat e adevarat. Maine mergem sa ii cautam ceva frumos.
Giova, Anasebe, ma bucur ca v-a placut sound-ul de mess, eu mor de ras de fiecare data cand imi da buzz cineva...bai..bai, bai, bai..Anasebe, felcitari pt maselutele lui Tibi
.
Giova, am vazut colajul de imagini, foarte frumos, l-a vazut si Diana..care statea cu gura cascata
. Intr-adevar s-a schimbat mult Marco, tot mai dulce s-a facut
.
Silvi, un dragutz si un scump Alain, mi-a placut moaca lui serioasa, iti vine sa-l mananci
.
Moni, bine ca ti s-a oprit sangerarea, ai probleme cu coagularea in general? Am vazut-o pe Diana in rosu, na Scufitza Rosie
ii zic, si am auzit-o la telefon, mama ce m-am distrat cu ea 
Bianca, am uitat sa te felicit pt examen, sa o tii tot asa
.
Toanca, nu a vrut deloc pireul de peste cu conopida, numai ce a simtit mirosul si se facea ca vomita, deh seamana pe mine. O sa incerc maine dovleceii. L-am vazut si pe Mateias cum sta in picioare, o dulceatza de baietzel
.
Am plecat acum, revin sigur in seara asta ca n-am chef de somn.
Ingrid S si
Diana
monica70 spune:
Mai are ceva daca beau lapte? Aia mi-a zis numai ieri sa nu beau,nu mi-a zis si de a doua zi.N-am baut nici aseara,nici azi dimineata 
Eu o sa beau,acum daca s-a inchis nu cred sa aiba ceva,parca era chestia sa nu se infecteze ,dar la cate chestii ne-sterile mi-am pus eu aseara p-acolo (ca ale sterile s-au terminat rapid
) nu mai conteaza cred
!
SILVI hai sa ne intalnim odata,poate o invata Alain pe Dia cu lapte si ea pe el cu papica ...
S-a intors sa mai cerseasca masline ,dar s-au terminat
si paine nu vrea, a aruncat-o pe jos,totusi vad ca pe coaja rontzaie ... Ce-o fi avut azi? Cuminte,super mancacioasa,nani la timp fara circ??? Sper sa n-o deochi ![]()
MONI
de
DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4
Biancas spune:
Ingrid, vizionare placuta.
Bianca

Albumul nostru
Poze Daniel 1 An
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme
Craciun 2006
monica70 spune:
INGRID nu mai apucasi sa o filmezi pe Diana cu robotul ala? Cat despre coagulare,n-am avut probleme pana acum,cum ziceam inainte de laparo,acum 2 ani mi-a iesit parca timpul de sangerare mai lung decat de obicei,la coagulare a iesit ok - erau 2 analize de genul asta
Am fost ok la operatie ... Din cauza analizei aleia imi era cam groaza de cezariana,dar n-a mai fost cazul
Prost sa fi,noroc sa ai
Cred ca acum oi fi fost prea stresata,obosita - dentista m-a intrebat ca ce am facut,m-am aplecat etc. (mi-a indicat fara efort
)?? Apai eu am cam luat-o si pe Dia in bratze ca trebuia sa o recuperez din diverse zone interzise (ieri a fost reaaaa),am cules de pe jos diverse etc. Poate si de asta oi fi fost asa
Merg sa o pregatesc de nani,sa vedem daca va bea lapte dupa masline.Ca eu sigur o sa beau ![]()
MONI
de
Biancas spune:
>Date: Scufita Rosie este fetita cuminte.
Analiza: Din start ne dam seama ca
>este vorba despre o minora de care copiii, in rautatea lor, si-au batut joc
>cu aceasta porecla, probabil din cauza unei caciulite rosii crosetate de
>mamica ei, pe care fetita o poarta des din cauza unei sensibilitati fizice
>la frig in regiunea craniului.
Asadar avem de-a face cu o bolnava marginalizata si descurajata de
societatea din jurul ei.
>Date: Scufita merge zi de zi cu cosuletul cu mancare la bunicuta care locuieste in padure.
>Analiza: Nici o bunica normala nu locuieste in padure. Singura explicatie >este ca aceasta bunica a primit in urma retrocedarilor cateva hectare de
>teren impadurit. Este stiut ca taranii nu se gandesc mult ca sa prade
>padurea de lemne, mai ales inainte de venirea iernii. Asadar aceasta bunica
>este o scorpie zgarcita care si-a facut casa in padure (oare nu tot din
>lemn taiat fara aprobare de la Ocolul Silvic?) si sta acolo ca sa-si
>pazeasca avutul. Teoria ca este vorba de o baba ticaloasa se verifica prin >faptul ca in loc sa plateasca un serviciu de livrare la domiciliu a hranei,
>a silit-o pe nepoata ei (o fiinta neajutorata si bolnava) sa faca zilnic
>naveta din oras in padure, fara sa-i pese de pericolele la care o expune pe biata fata.
>Date: Scufita Rosie se intalneste cu lupul care o descoase in privinta drumului ei.
>Analiza: Deja intram intr-o zona a fanteziei bolnave. Unu la mana ca in
>Romania lupi mai sunt tare putini, doi la mana ca se feresc de om ca de
>dracu iar trei la mana nu vorbesc si chiar de ar face-o, ar intreba de cel
>mai apropiat braconier sau cadavru bun de rontait. Singura explicatie este
>ca Scufita Rosie s-a uitat atat de mult la Animal Planet incat cunoaste
>obiceiurile lupilor si le poate intelege scheunaturile.
>Date: Lupul o ia inaintea Scufitei care se opreste la cules de flori, isi preface vocea, intra la bunica, si o inghite. Analiza: Nu mai stam sa
>analizam faptul ca multe flori prin padure nu-s, numai in luminis. Dar
>trebuie spus ca nu e frumos sa inveti copiii ca e in regula ca atunci cand >ai o treaba de facut, sa te opresti la cules flori fara sa stii daca nu-s
>cumva specii protejate si in consecinta, pe cale de disparitie.
Lupul in schimb pare un personaj menit sa fie bataia de joc a creatorilor de
basme. Daca citim si "Cei 3 purcelusi" sau "Capra cu 3 iezi" observam un model bine definit. Lupul este un individ manat de dorinta perpetua de a
navali in casele oamenilor. Foloseste toate tertipurile: imita voci si daca
nu-i iese, vadit frustrat, face casa praf.
>Concluzie: Lupul este comis-voiajorul actual. Bunica musca momeala si-i da drumul. Iata cum este prezentata imaginea unei persoane in varsta: o senila care nu stie sa faca deosebirea intre un urlet de lup si glasul propriei nepoate. Cu aceasta imagine vor ramane copiii nostri.
Date: Lupul se imbraca cu hainele bunicii, se pune in pat unde il gaseste Scufita Rosie. O ademeneste prin vorbe sirete sa se apropie si o inghite si pe ea.
Analiza:
>Asta intrece orice rusine. Sa-l dea pe lup drept travestit, ei asta inca nu
>am mai auzit. Ce fel de minte bolnava poate spune la copii asa porcarii?
>Iar dialogul purtat cu Scufita e plin de aluzii sexuale: toate la lup sunt
>mari, urechile, labele, dintii, si mai ce?! Iar el raspunde invariabil cu
>minciuni menite sa o aduca pe Scufita in pat langa el. De aici deducem:
>corupere de minori si perversiuni sexuale!
>Date: Apare vanatorul care impusca lupul si le elibereaza pe Scufita Rosie si bunica.
Analiza: Ce cauta vanatorul in casa bunicii? Doar daca n-a venit
>cu gand ascuns. Apoi ce cauta la vanatoare de lupi pe proprietate privata?
>Din doua una: sau e un braconier nenorocit sau e un stab mare de la
>Bucuresti care plateste sume imense doar pentru satisfacerea nevoilor sale
>sadice. In oricare dintre variante, ar trebui sa fie infierat de creatorul
>basmului si nicidecum glorificat pentru fapta sa mareata. Finalul
>povestii este sinistru: lupul zbatandu-se in ghiarele mortii (si ne mai
>intrebam de ce avem copii dereglati din toate punctele de vedere)
>"elibereaza" cele doua femei. Adica avem oroarea sa asistam la aparitia a doua fapturi partial digerate care se pare ca nu au murit ci cu nonsalanta isi reiau firul vietii.
>Asemenea inchipuiri a unei minti bolnave se servesc zilnic copiilor intre 2 >si 7 ani. Nici nu mai vorbesc despre marea oroare a literaturii mondiale:
>"Alba ca Zapada" - auzi Alba si ea traieste in padure cu 7 barbati.
Bianca

Albumul nostru
Poze Daniel 1 An
Craciun 2006
monica70 spune:

MONI
de
Giova spune:
Anasol il vazui si eu pe David chelosu'. pai n-ai avut de lucru? acum iarna l-ai chelit? Oricum ii sta frumos, si lasa ca-i creste parutul.
Diana ce papusa frumoasa am vazut la voi in album!!! Zici ca e o printesa. vSa va traiasca si sa va bucurati de ea!!
Auzi...nu trage de plantele alea? ca Marco e innebunit dupa ele.
Bianca eu stiu ce zici, asa e la cresele/gradi de stat. dar la astea particulare e musai sa se asigure si ele, ca de nu....din ce traiesc, daca se imbolnavesc majoritatea copiilor si stau acasa. macar minimul il au asigurat. Mi-au zis ca in dec. nu au venit copii ca s-au imbolnavit si le-a fost cam greu.
Marco tocmai ce a mancat cateva linguri de ciorba de cartofi si un cremvusti. N-am avut ce-i face ca urla cand il vedea pe tat-su ca mananca. Sper sa mai bea ceva laptic.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marco (1),www.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(3), www.dropshots.com/new.php?userid=230209&cdate=20070111&cimg=0" target="_blank"> filmulete Craciun, Marco la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Biancas spune:
Noapte buna gagici..merg sa mai citesc ceva ...
Bianca

Albumul nostru
Poze Daniel 1 An
Craciun 2006