LMA* Ghiocei de martie-aprilie 2006 (28)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Buna la la mamici si bebei,mai citesc si nu-mi vine a crede cum de sunt atati de multi bebelusi bolnaviori si mai toti din RO,sa fie de vina clima rece sau focarul de infectie de acolo?sau medici care se grabesc sa dea verdicte ochiometrice si se grabesc sa prescrie medicamente aiurea ? dupa cate medicamente inghit saraci copii nu-i de mirare ca dau din una-n alta.Aici eu nu auzii de copii bolnavi si nici sa se de-a medicamente la copii asa usor.ce sa zic .. sunt o norocosa ca Lara e sanatoasa si am la dispozitie doctori exceptionali ,de fapt un intreg arsenal se ajutoare la care apelez cand am nevoie, na ca ma enerva-i iar cand vad cum e in Ro.

Micaalsa - ai o gramada de probleme pe cap ,sper sa le rezolvi pe toate cu bine ,sa stii ca la un moment dat (cred ca pe la opt luni) nici Lara nu era prea interesa de mancare ,si a trebuit sa o reinvat sa manance,ia-o usurel incepe sa-i dai doar un singur produs odata ,las-o sa descopere gusturile si asa ai sa vezi care-i place,nu te mai chinui sa-i prepari mancaruri pe care oricum o sa trebuiasca sa le arunci in caz ca nu le mananca,da-i bucatele de conopida ,brocoli,carnita fiarta ( fara sa folosesti lingurita pt. inceput,foloseste degetele tale apoi mai tarziu reicepi din nou cu lingurita),piure de cartofi ,iaurt simplu pt. copii,piure de fructe ,bucatele de paine ,biscuiti simpli etc . etc si in caz ca-i dai ori ce fel de suc sau ceai nu-i mai da ,ai da senzatia de saturatie si o sa refuze mancarea ,asa am facut eu cu Lara si a mers ,acum mananca orice fara probleme,bafta

Tcelen - sunt tare mandra de puiutul meu care merge de la 9 luni jumate ,a fost cel mai frumos cadou de craciun primit vredata sa o vad mergand,ce mai face Ana-Maria cea cu ochi frumosi mari si albastri?

Andreea-Georgiana - hahaha so nu numai Lara o da inainte cu baietii ,e haios sa-i vezi nu-i asa ? stiu ei ce stiu, Lara si mai gasit un boyfriend la playgroup unde mergem in fiecare miercuri,se fugaresc unul pe altul se joaca pick a boo si se pare ca nu observa ceilanti copii prin preajma ,ciudat.
Fiecare mamica aduce cate o prajitura sa mearga la cafeluta asa ca miercurea viitoare am sa fac reteta ta de cozonac si astept sa vad mamicile cum se ling pe bot ,mai da cu retete .

Ciuf - ce seamana copii tai intre ei si ei cu tine de zici ca ia-i facut singura ,offf doamne si camera Evei cum arata ! mai lasat masca , auzi nu cumva ai tu drum spre Perth ?

Catrinel_17 - ce norocosa esti tu sa o ai pe mama ta langa tine ,cum ai spus si tu trebuie sa ai incredere in cineva ca sa-ti poti lasa copilul,eu dupa doua saptamani de telefoane ,cautari ,vizitat day care mi-a pierit cheful de reintors la lucru,asa ca mai aman cu inca cateva luni si in plus ma cam bate gandul sa mai fac un bebe sa aiba Lara partener de joaca,stiu ca daca no fac acum mai tarziu nici gand ,e bine sa creasca amandoi odata si in plus ma scuteste de alte cumparaturi,asa ca acum ma gandesc si ma rasucesc .

Alinaalex - Lara e bipeda ,e mancacioasa da cumine nuuuuuuuuu nici gand ,azi dimineata in timp ce facem ordine in dormitor sa gandit fata sa ma ajute asa ca a inceput sa-si arunce toate jucariile de la etaj peste garduletul dinaintea scariilor ,na ca mai e si harnicuta foc.

Alinutza - wow trei luni inceput serviciul ,eu nu sunt asa de curajoasa ca tine ,am incercat sa-mi pun fetita in day care si dupa cateva ore si petrecute acolo sa vad cum se acomodeaza am lasat-o balta , era cea mai mica de acolo se impidica de copii mai mari,copii mai mari se impidica de ea si tot asa ,plus la cinci copii era o persoana care-i avea in grija( mai toti indieni ) si dupa mintea mea e imposibil sa-i tii in frau pe toti ,spun asta pt. ca erau acolo jucarii pt. tote varstele imprastiate pe jos destul de periculose cred eu pt. o fetita de varsta Larei ,plus bucatele de hartie pe care Lara incepuse sa le colecteze si pape,am sa incerc mai tarziu cand Lara e mai mare si am sa o pun in day care unde sunt educatori cei care au grija de copii.Bafta cu serviciu si bebe.

Polixeni - observa-i ca bebei nostri sunt nascuti in acceiasi zi de mult ,sotul a vrut sa fie surpriza la nastere si nu stiam daca e fetita sau baietel si nici nu puteam intreba doctorul ca se nimerea tot timpul sa fie el tot timpul dupa coada mea la consultatii dar aveam doua nume pregatite ,Lara daca era fetita si Nickolas daca era baietel ,ce coincidenta nu? exact ca pe baietelul tau.

Gabi-Fer -sper ca puitul tau e mai bine (vazut ca e bolnavior),vazut si poze ,are niste ochisori caprui atat de blanzi.

Kim - bafta cu cursul care-l faci,vad ca si Alicia e o mancacioasaaaa +este si arata tare gingasa si finuta in poze.

Delia ce mai faci draga? dupa ce termin cu scrisul trag o fuga pe la poze sa-l vad pe Rudy rockeristul.

Mariana_1976 Draga tu nu mai zici nimic ? cum te mai simti ?

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Pup pe toata lumea si am si eu o mare intrebare daca a mai patit careva cu bebe asa ceva:deci sus i-a iesit de vreo luna un dintisor si sta sa iasa si cel de langa el......dar nu mai iese odata deci locul e umflat rau ca o besica de marimea unui bob de mazare si....besicuta se innegreste,e vinetie bine de tot.Maica-mea zice ca sa-l duc la pediatru.....dar ce poate sa-i fac doctorul zau decat sa ne spuna ca sa mai asteptam.Voi ce credeti,mai patirati?

ELVIE,spor la treaba pentru BEBE 2.Asa zic si eu ca acum e timpul plus ca.....avem hainutele si pofta de schimbat pampersi ca mai incolo cine stie.....,plus ca da,cresc copilasii imreuna si e tare bine.Deci sa ne anunti cand....ai vreo veste si nu mai sta pe ganduri!
Fug la datorie si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Delia, la Luca am patit asa. A facut un mic hematom, care s-a retras singurel, in liniste. Nu te panica. Pupam

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

[quote]Originally posted by elvie

Buna la la mamici si bebei,mai citesc si nu-mi vine a crede cum de sunt atati de multi bebelusi bolnaviori si mai toti din RO,sa fie de vina clima rece sau focarul de infectie de acolo?sau medici care se grabesc sa dea verdicte ochiometrice si se grabesc sa prescrie medicamente aiurea ? dupa cate medicamente inghit saraci copii nu-i de mirare ca dau din una-n alta.Aici eu nu auzii de copii bolnavi si nici sa se de-a medicamente la copii asa usor.ce sa zic .. sunt o norocosa ca Lara e sanatoasa si am la dispozitie doctori exceptionali ,de fapt un intreg arsenal se ajutoare la care apelez cand am nevoie, na ca ma enerva-i iar cand vad cum e in Ro.

Elvie, aici io-ti dau dreptate! e o moda in Ro sa dai tratam. cu mare usurinta, in special antibiotice! si pt. un banal "rosu in gat"! numai asa poti face varza imunitatea unui copil!
eu evit cat pot locurile aglomerate, cu virusi, cabinetele medicale, cum am mai spus, si scot copilul cat mai mult la aer si musai zilnic!
Tin minte ca la 2 luni Marc avea mucisori si tusea , iar dr. ne-a recom. Ospamox. Nu i-am dat. si a fost bine. Eventual Panadol baby.

de atunci nu am avut probleme.

Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
ursuletul meu

Mergi la inceput

Delia, tu cand ziceai ca incepi operatiunea bb 2? parca trebuia sa mergi la un control si s-o pui de un FIV! imi aduc bine aminte?
Succes! si bine zici! tre sa ne grabim pana mai avem pofta de schimbat pampersi!

poze
ursuletul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Am intrat sa va spun ca azi Seby A FACUT PRIMII PASI SINGUR!!! Merge de la mine la tati sau invers, la premergator sau catre alt obiect care ii starneste interesul.Bineinteles, se mai dezechilibreaza si cade in fund sau il prindem noi, dar e adorabil!
Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Doublemom - pentru sosete
- se monteaza 50 de ochiuri la adult
- se lureaza partea de elastic, adica 3 pe fata, 3 pe dos, aproximativ pe o inaltime de 5 cm
- se incepe apoi lucrul un rand pe fata si unul pe dos, cat de mult vrem (cat de inalte le vrem)
- cand consideram ca putem incepe calcaiul, se face in felul urmator:
- la prima soseta, se incepe cu parte lucrului pe fata
- se lucreraza 25 de ochiuri, iar celelalte 25 de lasa pe fir nelucrate pana lucram labuta
- asadar, lucram primele 25 de ochiuri, dar ultimele 2 le luam impreuna
- si intoarcem lucrul, pe dos, lucram pe dos, ultimele 2 le luam impreuna .
- si tot asa pana ajungem la 10 ochiuri
- cand am ajuns la 10, incepem sa crestem pentru a ajunge la acelasi numar de ochiuri, radicand mereu cate un ochi din margine (se vor vedea cele pe care le poti ridica)
- dupa 2-3 randuri, va arata ca un capison, calcaiul incepe sa se formeze, si se lucreaza asa pana se ajunge la numarul de 25 de ochiuri
- daca nu pica pe acelasi model, se mai lucreaza un rand si apoi se aduc si celelalte 25 de ochiuri si se lucreaza impreuna ca la inceput, pe toata portiunea labutei piciorului
- varful se face tot la fel, doar ca la sfarsit, ce le doua 25-uri se trag pe andrele pana la margine, si cu ajutorul unui ac cu ata, se ia de pe fiecare cate un ochi, alternativ, iar cu firul ramas se cos sosetele pana sus

UHHH, AI INTELES CEVA???

Tili scumpa, probabil ca secretul meu este simplu, dorm foarte putin, si tot ce fac, fac cu muuuult drag ... Zic si eu, habar n-am!!! Te invat cu mare placere, e destul de simplu si crede-ma, cand vezi puiutul incaltat cu sosoni facuti de tine, iti creste inima pana in China
A, sa nu uit: LA MULTI ANI FERICITI sotului tau! Sa va dea Dumnezeu sanantate si muuuuulta multa fericire!!!

Asadar: BOTOSEI PENTRU PITICI (marimea Maiei)
- pentru laboanta Maiei, am montat 60 de ochiuri.
- se lucreaza cu andrele de 3 sau 3,5
- se fac 6 randuri pe dos, pe ambele parti
- dupa ce avem 6 randuri si pe o parte si pe cealalta, lucram pe partea de fata, primele 25 de ochiuri, tot pe dos
- urmatoarele 10 ochiuri, le lucram pe fata, DAR ochiul 10 se ia impreuna cu ochiul 11, dupa care intoarcem lucrul si lucram pe dos cele 10 ochiuri, respectand mereu ochiul 10 + 11
- asa se formeaza limbuta
- cand este suficient de inalta, se lucreaza partea de sus, un rand pe fata si unul pe dos
- eu am facut niste gaurele pentru siret, luand din loc in loc, cate un ochi in plus pe andrea (jeteu, in termeni de specialitate)

Cam asta ar fi in linii mari! Detalii, pe YM, adar386. SPECIFICATI CINE SUNTETI!!!!!!!

_
adar si MAIA (30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

SEBY ...... FELICITARIIIIII !!!!!!!!!

_
adar si MAIA (30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...''

Mergi la inceput

azi am avut parte de vreme super faina, a fost soare, cam frigutz,dar am stat mai mult pe afara. Marc s-a plimbat si pe jos (tinut de manutze) pana a obosit, am obosit eu si mai rau, da asta nu se pune...ma bucur ca a inceput sa-si dea drumul la mersul pe jos, chiar si incaltat, nu mai pune funduletzul jos dupa 2-3 pasi. Bineinteles a fost si motivat, erau copii in jurul lui
am avut si ceva musafiri seara, atata s-a jucat si a topait, ca bietul Marc a cazut la datorie in patutz imedit ce am stins lumina (cu burta plina, dupa baitza si ferchezuiala de dupa)

ziceam zilele trecute ca mi-a busit unul masina de-a intrat pe rosu in intersectie...ete, ca sa fie setu' complet, dimineatza si-a gasit sotu' in parcarea din fata blocului masina (Golf TDI) cu farurile sparte (ambele)!!!! probabil ca statea in calea unui "binevoitor"...nu stiu ce sa spun ...a mai pierdut o zi pe la politie si asigurari! asta e...interesant ca mie nu mi s-a intamplat (inca!)desi io mai parchez "aiurea" asa ca una e zgaraiata, ceallta fara "oki"...

poze
ursuletul meu

Mergi la inceput

Bravo SEBY!!!

felicitari!

poze
ursuletul meu

Mergi la inceput