Nu ma pot controla!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Ma inscriu si eu in club. cu fata am fost ieri la urgente, acum e nesperat de bine. sotul in schimb are pneumonie. si la noi spitalul e in carantina.

stau si rememorez postarile lui JA, nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la fiecare moment expus de ea in cele doua postari, pur si simplu incerc sa ma gandesc cam ce as fi facut eu...Doamne, am ajuns paranoica rau.

si noua ne-a zis ieri doctorul ca e o tulpina urata, e vorba de o pneumonie virala. dati cautare cu google dupa "pneumonie" si selectati de acolo siteul reclamamascataatentie au o documentatie mare despre pneumonie, si cum se ajunge acolo.

cica e o forma, una virala, cand se localizeaza in partea inferioara a plamanului si nu apar simptome sau sunt foarte lejere(tuse, probleme de respiratie)



ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Flaviutza, bine ca sunteti bine. Eu nu ma pot gandii prin ce a trecu JA. I-am citit si eu postarile si de fiecare data ma gandesc la ce e mai rau.
Sa fiti sanatosi..
Ramonika, nu mi-e teama ca s-ar imbolnavi dar mi-e f teama sa nu patim la fel ca JA. Ca mai racesste e alta treaba......Am avut si noi laringita, puroi in gat, afte cu febra mare, tuse, muci.....mi-e teama mie de viroza asta din cauza careia au murit copiii.


si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, Ramonika, e normal, dar cand esti mama si-ti vezi copilul in pericol -si eu cred ca e un pericol real viroza asta, e greu sa n-o iei razna.
Cand vezi ce e in jur, multa lume bolnava si mai si citesti postari cum a fost cea a lui ja, n-ai cum sa nu intri in panica, sa nu-ti fie frica pentru copilul tau.

ps. Sotul meu a fost in Singapore cand era SARS-ul in toi (unul din focare era acolo) - poate va mai amintiti de SARS, s-a intamplat acum vreo 4 ani - si-am stat cu inima cat un purice 2 saptamani cat a fost acolo si inca 2 saptamani dupa ce s-a intors pentru ca, daca lua virusul, perioada de incubatie era mai lunga, ar fi ajuns intre timp si acasa si bb avea pe atunci doar cateva luni!

Va doresc multa sanatate voua si copilasilor vostri! Sa ne ajute Dumnezeu!


Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Si eu tremur! Sunt panicata rau mai ales ca fetita e bolnavioara.Ii tot spun sotului nu cumva are febra sau mainile ii sunt prea reci, parca e vanata la maini....

Cred ca eu am probleme.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

E letala boala in atat de multe cazuri pt. ca nu e penumonia bacteriana care are semne clare si debuteaza brusc , este vorba de pneumonia virala care debuteaza lent , ca o banala raceala , care nu se depisteaza la control(deci nu , nu sunt doctorii idioti) si care daca este tratata dupa ureche poate avansa transformandu-se in bronhop[neumonie .Aceasta are mai multe focare la nivelul plamanului, este severa si in paralel cu un sistem imunitar mai slab si cu faptul ca copil , deci mai firav duce la moarte.

Faptul ca le dati medicamente dupa ureche imediat cum stranuta ii face sa fie rezisteni si cand ajung la doctor sa stea aia cu stetoscpopul in brate intrebandu-e de ce nu au efect medicamentele.
Ei dau medicamente in urgenta , medicamente la care copiiii sunt rezisteni ca au primit si acasa si uite asa toti se intreaba "de ce ".
Mai bine sa va injure pediatrul pt. ca mergeti de enspe ori decat sa se intample ceva mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

XIO, de acord cu tine. Dar....nu toate le dam medicamente dupa ureche. Ai vazut ca au mers la medic mai intai, au primit tratament si s-au intors cam intr-o sapt cu o stare mai grava.
Dupa toata treaba asta....de ce nu cer medicii o radiografie la cel mai mic simtom? Daca se vb peste tot de virusul asta..
Am inteles ca la noi la spital (pediatra) cere la mai toti copiii radiografie chiar daca tusesc f putin si nu se aude nimic la plamani. Sper sa nu ajungem acolo, eu vb acum din auzite.
Eu nu ii dau medicamente ci incerc sa ii maresc imunitatea cu miere, catina, vit c sau sirop de brad.
Informatiile tale cu privire la pneumonie m-au mai linistit putin.
Adica stiu macar ca nu e un virus fara leac.
Esti cumva medic?

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Tyaa si la noi se recomanda radiografie la cel mai mic semn suspect. din cate mi s-a spus e vorba de o tulpina de virus urata rau,insidioasa. te duci, iti da medicatie(de regula fara antibiotic, cica nu are nici un efect ) si daca in 3 zile inca mai are cel putin un simptom, la raze.

azi dimineata a du-so socrul pe fi-mea, si am scapat e raze, pt ca, fara antibiotic, doar cu o doza mica de antitermic i-au disparut simptomele. nu a mai luat antitermic de doua zile si nu prezinta nici un simptom. am scapat de iradiere.

cica iar un semn ar fi transpiratiile reci(fara febra)

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu se fac radiografii pt. ca nu sunt sanatoase.
mai ales din cauza varstei mici a copilului , nu e bine sa-l supui la radiatii.
Apoi , eu ma refeream la medicamentele care sunt date la prima raceala si care atunci cand sunt de aboluta nevoie nu mai au efect din cauza rezistentei. De aici si schimbarea tratamentului , samd.

Sunt si doctori care nu ar trebui sa practice meseria , dar in astfel de cazuri cum este cel de fata , cu pneumonia este mai greu.In fiecare an virusurile evolueaza si este nevoie de alt tip de medicamente.
In plsu , este extrem de greu sa lucrezi cu copiii mici pt. ca nu iti pot spune ce simptome au , ce ii doare , si multe altele.

Sa nu se inteleaga resit , ca nu am dat vina pe nimeni , spuneam doar sa nu faceti greseala de a administra fara reteta medicamente bebeilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

XIO, nu stiu daca esti medic sau nu.noua ni s-a zis initial ,adica sambata, DACA SIMPTOMELE PERSISTA PANA LUNI, SAU APAR ALTELE NOI(CITESTE PE NET) VENITI LA CONTROL APOI LA RADIOGRAFIE DACA E CAZUL. nu a fost cazul.

nu trebuie sa dam vina intotdeauna pe medic. daca ati fost la controale, poate vi s-a spus"veniti cu copilul la control dupa x zile" .daca i-a trecut, nu ne ducem. daca nu i-a trecut automat ii vinovat medicul , nu ne-a dat medicamentul bun si mergem la altul. care probabil nu cunoaste istoricul copilului in legatura cu respectiva boala.




nu stiu ce sa zic. am citit si rascitit postarile lui JA. da, consider medicul de familie vinovat(era prezent un copil bolnav de pe data de 24, era 30 si inca mai prezenta simtome febrile ) .putea sa se gandeasca totusi la o pneumonie virala, in conditiile in care doctorul consultat ulterior s-a gandit.ultimul mesaj postat de JA este cutremurator. medicul ce nu a cerut radiografie si s-a gandit tot la rosu in gat, citez"continuam 7 zile cu antibioticul x" ,in conditiile in care copilul tragea de boala asta de o saptamana mi se pare IMBECIL. scuzati cuvantul,altul nu gasesc. mi-a ramas in cap postarea ei, o stiu pe dinafara. cum i s-a spus la bucuresti ca, daca ar fi venit cu doua zile mai devreme, alta ar fi fost situatia.


ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Cazuri ca acesta ma fac sa fiu mai paranoica in legatura cu boala decat sunt eu de obicei. asta insemnand ca am salvat in calulator toate bolile copilariei, cu toate complicatiile ce pot sa apara, si simptomele acestor complicatii. mi se pare de bun simt sa ma duc la doctor cu tema facuta, in ideea ca nu stiu peste ce om dau. in 5 minute de evaluare, cam atat dureaza nu? cred ca pot sa-i scape multe.poate tocmai l-a parasit nevasta, poate sunt printre ultimii pacienti din ziua aia si e varza cu nervii.ERRARE UMANUM EST.
Eu vin cu simptomele pe lista, cam intuiesc diagnosticul si spun EXACT ce mi se pare suspect. ca sa poata lua in calcul tot. ii pun din start banul pe masa(am intalnit si OAMENI care nu accepta) si il iau la purecat .

am mai scris asta pe undeva si mi s-a reprosat ca pun la indoiala competenta specialistul. Doamne fereste, nici vorba, din contra la cel mai mic semn ambalez toata familia si la doctor cu copilul. dar in momentul ala eu deja apuc sa citesc si bag in cap tot ce pot despre respectiva boala si cum poate ea evolua.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput