Salata de patrunjel (tabouli)
6 legaturi de patrunjel se spala bine si se aleg numai frunzele si coditele fragede. Se toaca marunt, amestecandu-se apoi cu o cantitate egala de frunze proaspete de menta tocate. Se adauga o lingura de bulbur (grau sfaramat) care a fost inmuiat in apa calda 30 minute, o rosie mare taiata in cuburi mici si zeama de la jumatate de lamaie. Menta proaspata se poate pastra peste iarna in congelator. Salata se mananca in cursul zilei ori de cite ori iti este foame.
La micul dejun:
O cafea fara zahar si un fruct (portocala, grapefruit, capsuni sau mar)
La pranz:
Un piept de pui la gratar sau fiert si un mar
La cina:
Un ou fiert, un morcov mare crud si un mar
Atentie! Se beau cel putin 3 litri de apa / ceai fara zahar / bors crud. Sunt interzise sucurile. Curele cu patrunjel sunt contraindicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In aceste cazuri, se poate consuma totusi patrunjel doar in cantitati mici, in salate, supe si ciorbe).
Niponel
eu stiu ca patrunjelul contine foarte multe vitamine, de ce oare este contraindicat femeilor insarcinate? Are cumva multa vitamina A?
Patrunjelul este foarte bogat in vitamina C.
Pacat nu pot si eu urma cura, ca nu suport menta sub nici o forma. Vomit de la ea. Altfel, pare foarte ok.
niponel, de unde stii de tabouli? ca e reteta traditionala libaneza si menta se pune doar putin de gust, nu in cantitate egala cu patrunjelul, se pune ceapa tocata ff marunt si burgul-ul se inmoaie max 10 minute,altfel iese pasta...toate ingredientele se toaca ffff mic, mai ales patrunjelul
scuze de interventie 
anca
de salata de patrunjel.Si eu cunosc varianta libaneza,foarte delicioasa.Asa cum spunea si Anca menta abia se simte in salata.
Cura mentionata pare foarte buna
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
