cresterea imunitatii in mod natural

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Initial creeata de flaviutza
...copilul de trei luni,sanatos, va fi pus dimineata ,daca afara temperatura depaseste 0 grade, 1 min pe pervaz, imbracat in pijama,fereastra deschisa. cresteti timpul progresiv.
-la bebe pana 6 luni, imbracat, 3 minute in fata geamului(cu caciulita)
-bebe 6 -18 luni 5 minute cu caciulita
-bebe 18 -24 luni 3 minute in maieu si pantaloni,cu caciulita
-peste 24 luni,5 minute in maieu pantalon,fara caciulita

asta mi se pare cam spartan pentru mine si copilul meu...

cu restul sunt de acord; il imbrac de obicei asa cum ma imbrac si eu; sunt multumita ca mananca fructe.

dar asta nu inseamna ca ii fortez limitele si il las sa intre in contact cu oameni sau cu copii bolnavi; ba chiar il izolez fara sa-mi fac procese de constiinta; la fel cum ma pazesc si eu, mi se pare logic. de ce sa iau un virus, sa demonstrez cuiva ce antrenata sunt sa ma lupt cu el? daca pot sa nu-l iau, nu e mai simplu?

chiar astazi am sa le spun unor amici sa nu mai vina pe la noi cu fetita lor de 4 ani, pe care se incapataneaza sa o lase in locuri de joaca - din mall - acum cand e epidemie de viroza; adica se inchid gradinitele ca sa vina sanepidul (chiar ma miram cum de e asa de libera parcarea - stau langa o gradinita), si ei cauta virusii cu lumanarea, as spune...

mie mi-a spus si pediatra cat se poate de clar: daca am posibilitatea, sa nu-l dau la gradi mai devreme de 4 ani; altfel face o boala la 4 ani decat la 2; si ceea ce s-ar castiga pe partea de socializare s-ar pierde la sanatate.
dar asta e deja o alta discutie.

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein
Cristina si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Eu am avut catina uscata. Nu cred ca puteam face suc. Sau da?
POate incerc sa-i trec mierea cu catina prin sita. Sa ramana numai mierea. Ma intreb cat ii scade efectul?
Interesanta reteta cu maciese. Lasi la fermentat si nu are gust rau?
Maciesele tot uscate sunt, nu?
A mea e atat de pretentioasa. Sucurile nu prea ii plac. Nici ceaiul. Bea multa apa in schimb.
Hera, sunt de acord cu tine. Asa fac si eu.

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Tyaa, nu are gust deloc rau.are gust acrisor revigorant si e acidulat.noua ne place foarte mult. macese crude,uscate,de care or fi,nu conteaza cat timp sunt intregi(o exista si pulbere de macese?) eu zic sa incerci, ca iti ia 5 minute sa-l pui la preparat. daca nu-i place acidulat, il lasi mai putin. il gusti zilnic si vezi cand e bun.

asta e o adaptare dupa reteta vinului de macese(in final se face vin).ei bine, cand ajunge vin il bea tati.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Hera, fiecare mama isi cunoaste limitele copilului sau. eu de exemplu am aplicat asta cu scosul pe geam, treptat ce-i drept nu asa dintr-o data. si n-am avut probleme niciodata.

acum sa dau un exemplu: sotul meu, in acest moment are pneumonie virala. asta e a sasea daca imi aduc aminte in 3 ani . la soacra-mea temperatura nu coboara never sub 25 grade iarna. sportul nu-i place, afara se infofoleste, fructe ii tai cu cutitul si deabia gusta un lesinat de mar. in toata familia se merge pe pricipiul cocolosire,asa sunt toti .

eu nu-mi fac probleme cu fata, in schimb sotul ia cea mai mica viroza,gripa etc.

Am si un pediatru(ca hobby are alpinismul, a fost si prin tibet) care ma indeamna sa fac asta, mi-a dat carti sa citesc. si mi-a spus ca e de acord inclusiv cu scoaterea pt 30 secunde a copilului cu picioare#351;le in zapada. nu stiu, n-am incercat.

Uite asta nu pot sa fac. sa nu-mi duc copilul la gradi, ca ia microbi, sa o feresc voit de comunitati de copii ca sa o tin departe.

parca prin revista MAMI era un studiu conform caruia copii dusi in colectivitate,care racesc repatat acolo, isi sporesc imunitatea, si au risc foarte scazut de a face leucemie. parca e si pe pagina principala DC

ideea expusa de mine e asta: educi organismul sa se autofortifice,cu scopul de a face forme usoare de boli.

apropo,ieri,la urgente, prima intrebare pe care o punea doctorul(zeci de cazuri de viroza, spital in carantina, insuficiente paturi) era" e genul de copil rezistent?da?-acasa, nu-internare!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

quote:
Originally posted by herra[quote] daca am posibilitatea, sa nu-l dau la gradi mai devreme de 4 ani; altfel face o boala la 4 ani decat la 2; si ceea ce s-ar castiga pe partea de socializare s-ar pierde la sanatate.dar asta e deja o alta discutie.
Asta am simtit-o pe pielea noastra.Chiar daca teoretic am mers mereu pe ideea, fara cocoloseala, si incercat sa crestem copilul in stil mai spartan, nu am putut sa facem asta. Daca in toamna 2005 cand am dus copilul la gradi la varsta de 3 ani si 7 luni, si nu ne-=am lasat impresionati de virozele repetate, mergand pe ideea, lasa sa se "imprieteneasca" cu virusii, acum am devenit o mama paranoica care poate isi fereste prea mult copilul de eventualele imbolnaviri. ASta dupa ce, tot in toamna 2005, dupa repetatele imbolnaviri la gradi copilul a facut astm alergic, si de atunci nu a mai mers in colectivitate si am incercat sa il feresc de raceli si multi alti factori de risc ai astmului. Si uite asa desi teoretic mi-as dori sa revin la stilul spartan, sa il las sa se joace ore afara pe vreme rece sau vant, sa il las in colectivitate fara nici o frica, nu pot, sunt stresata la ideea ca pot aparea din nou crizele de tuse astmatica. In primavara va merge din nou la gradinita, si mi-as dori sa fie mai puternic, sa fi castigat ceva imunitate odata cu varsta si sa nu mai stau cu inima stransa la fiecare pas.

Mergi la inceput

of Lucia, uneori se intampla si asa. ai dreptate sa sufli si-n iaurt, dupa ce te-ai fript. si eu as face la fel.

cica in momentul in care il duci in colectivitate,prima perioada e mai mereu racit. dar mereu racit poate sa insemne curs muci sau viroze urate. in acest ultim caz, dupa primele doua succesive as retrage-o pe fi-mea. pt ca astea, raceli urate si repetate slabesc organismul.in nici un caz nu as astepta sa faca 6 raceli urate la distante mici de timp., aas retrage-o ,as duce-o la soacra,renunt serviciu, etc.

Normal ca fiind vorba de astm nu iti mai da mana sa "calesti" copilul,din cate stiu eu nici nu e indicat decat la copilul perfect sanatos. lasa ca trece! sa vezi tu ce barbat o sa fie cand va fi mare !!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Multumesc pentru incurajare, flaviuta, asa sper si eu.La gradi cand a fost a facut prima viroza cu febra 39 dupa 2 saptamani de gradi, apoi a mai facut ceva usor dar il tot chinuia o tuse ca de altfel pe toti copiii de acolo, tuse care nu trecea cu nimic, tot mergea la medic, care ne recomanda diverse tratamente, pana in final cand am aflat ca e astm. Ei asta e, acum eu am devenit ca un melc care cat timp e copilul bine, incep sa scot capul din cochilie sa vreau sa mearga la gradi sa ii fie bine, sa imi fac planuri,,, iar in momentul cand se imbolnaveste imediat ma retrag in cochilie, nu mai am curaj de nimic si renunt la tot ce incepusem sa sper cat ii era bine.Oricum important e ca e mult mai bine fata de anul trecut, si desi suntem inca in tratament nu a mai avut decat 2 crize de tuse pe an ceea ce e un mare pas inainte. Incerc sa il fortific cu multe sucuri de fructe (doar asta accepta in materie de fructe legume crude) si cu siropuri naturale si homeopate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pfekete spune:

Salut tuturor,

si eu cred ca metotda sugerata este pe o parte extrema, care bine-inteles se poate aplica la anumiti copii (poate dintr-un anumit mediu ex Canada, Alaska, Rusia, care au zapada ...he, he glumesc dar numai putin) nu as recomanda-o pt. tota lumea totusi..
Ce pot sa spun dinexperienta proprie, am o fetita de 3 ani care a inceput la 1.5 ani sa mearga intr-un "family day care" (persoana privata care arvea grija de inca alti 3-4 copii)...niciodata n-am fost genul "spartan", dar nici n-am cocolosit-o prea mult...am imbracat-o bine, putin mai gros ca pe mine cind mregeam cu caruciorul (mie imi place caldura, in casa am 22.5 grade si intotdeauna port ceva pe cap afara daca sint sub 16-17 grade pt ca am suferit mult de frig pe vremea comunisnului-am avut destul regim spartan si m-am ales cu o sensibilitate sporita la frig in special la cap...deci eu nu m-am calit de loc.
Deci sa revin, s-a imbolnavit, treptat tot mai grav pina am ajun la pneumonie..asa ca am last-o balta cu gradinita si am gasit pe cineva s-o grijeasca acasa...si bine-inteles s-a facut bine si in martie cind avea 2.2 ani am dus-o la o gradinita normala, unde a venit in contact cu multi copii; s-a imbolnavit din nou, dar de data asta am fost foarte grijulie sa fie bine imbracata, i-am dat vitamine, miere, polen, am cumparat "batista bebelusului" care cred ca a ajutat enorm si cu tote ca a fost racita non-stop vreo 3 luni pina in vra, n-am avut nevoie de antibiotic.
Acum, toamna a inceput din nou cu citeva raceli, dar ea s-a tinut bine, a continuat sa fie energica si racelile nu au fost una dupa alta. Noroc ca maninca fructe si-i dau sirop de catina, miere, polen, vitamine...Si eu am la fel o senzatie de disperare de fiecare data cind incepe cu o raceala (pt. ca face des bronsite), dar vad un progres in lupta ei cu bolile si sper ca in viitor va fi mai bine.
In concluzie, sfatul meu e ca daca ti-e frig la 16-18 grade incasa/afara imbraca-te (si pe copil); daca vezi ca transpira, poti sa -i dai jos din haine. fiecare om/copil e unic si nu putem aplica aceleasi conditii la toti; fiecare are un anumit bioritm, alimentatie si cred ca secretul e sa-l observi si sa-l cunosti, apoi sa vezi cum ii e lui mai bine si asa sa faci, indiferent de ce zic altii.
Eu sint o persona sanatoasa, fac miscare, maninc sanatos si ma imbrac daca mi-e frig, chit ca vad pe strada multi mai "dezbracati ca mine" sau care rabda frig in casa ca vor sa faca economie la bani...

Mergi la inceput